Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Zavařeniny

Přidat recept
ZAVAŘENINY
Zelný salát se špekem-steril. v troubě

Zelný salát se špekem-steril. v troubě

Potřebné ingredience

20 dkg na kousky nakrájené slaniny či špeku,50 dkg nasekaného bílého zelí,1 lžíce kmínu Zálivka: 1/4 litru vody,150 ml jablečného octa,1 lžíce cukru,2 lžičky soli,1/2 lžičky Jedlé sody,1/2 lžičky Pomůcky ke konzervování

Postup přípravy

Špek či slaninu orestujeme,smícháme se zelím a kmínem a nandáme do sklenic.Vodu s octem a cukrem svaříme asi 2 minuty,odstavíme ze sporáku a přidáme sodu a pomůcku ke konzervování…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Švestková nutela z domácí pekárny - velmi jednoduchá a žravá

Švestková nutela z domácí pekárny - velmi jednoduchá a…

Potřebné ingredience

1,5 kg vypeckovaných,umytých a rozmixovaných švestek, 100 ml rumu,500 g cukru - krystal nebo krupice, 80 g kakaa - klasické kakao - né granko, 1 vanilkový cukr, 1 kakaový nebo čokoládový pudink v prášku, 1 Gelfix /2:1/

Postup přípravy

Rozmixované švestky,rum,kakao,vanil.cukr,pudink a Gelfix dáme do pekárny a zapneme program "džem".Po půlhodině do pekárny přidáme 500g cukru.Program nevypínat,jen otevřít…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
čaj na bolesti v krku

čaj na bolesti v krku

Potřebné ingredience

Potrebujeme: menšie poháre s vekom, 1 citrón - nakrájaný, čistý med, čerstvý nakrájaný zázvor

Postup přípravy

Postup: V sklenenom poháre zmiešame plátky citróna a zázvor nakrájaný na tenké plátky. Zalejeme medom. Uskladníme v chladničke.

Použitie: Jednu čajovú lyžičku zmesi dáme do…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Hruškový sirup a povidla jedním vrzem

Hruškový sirup a povidla jedním vrzem

Potřebné ingredience

Hrušky, cukr (pískový, krupici nebo krystal), kyselina citronová, hřebíček, badyán, skořice (nejlépe celá), vanilka (lze přidat i vanilkový cukr nebo ethylvanilín)

Postup přípravy

Hrušky rozkrájíme na čtvrtky a vykrájíme jadřince a pak je i se slupkami dáme do hrnce a přidáme cca hrnek vody a vaříme v hrnci do změkknutí. Poté si připravíme druhý hrnec, na…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Dýňový kompot od kamarádky

Dýňový kompot od kamarádky

Potřebné ingredience

Dýně, ananasový džus, kyselina citronová, cuk krystal

Postup přípravy

Dýni rozpůlíme, odstraníme vnitřní měkkou mechovou dužinu a semena, nakrájíme na řezy široké asi 2cm a oloupeme. Řezy potom nakrájíme na kostky o hraně asi 1cm a naplníme jimi…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Kysané (sudové) zelí

Kysané (sudové) zelí

Potřebné ingredience

1 kg zelí, 2 dkg soli (1 vrchovatá polévková lžíce)

Postup přípravy

1 kg očištěného zelí nastrouháme a pridáme do něj 2 dkg soli (1 vrchovatá polévková lžíce). Vše promícháme a necháme 1 hodinu stát. Pak napěchujeme do sklenic - necháme ve…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
MARMELADA Z DYNĚ

MARMELADA Z DYNĚ

Potřebné ingredience

Udělala jsem marmeladu s dyněa s ananasovou esenci...a musim řict že je fakt vyborna...z tehle dyně co je na fotu se budou dělat kompoty a dalši dyni zamrazime na polivečky..

ZAVAŘENINY
ZELENÁ HOŘČICE (ze zelených rajčat)

ZELENÁ HOŘČICE (ze zelených rajčat)

Potřebné ingredience

1 kg zelených rajčat, 6 ks zelených paprik, 1/2 kg hlávkového zelí, 2 velké cibule, 1 větší celer, 2 lžičky soli, 180 g cukru, 1/4 litru octa. Můžeme pro větší pikantnost a ostrost přidat pálivé zelené feferony dle chuti.

Postup přípravy

Veškerou zeleninu pomeleme na masovém strojku a přidáme k tomu 2 lžičky soli, 180 g cukru a dusíme 20 minut pod pokličkou. Poté přilijeme 1/4 litru octa a dusíme ještě dalších 5…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
RAJČATOVÉ CHUTNEY (čatní) ZE ZELENÝCH RAJČAT

RAJČATOVÉ CHUTNEY (čatní) ZE ZELENÝCH RAJČAT

Potřebné ingredience

1 kg zelených rajčat, 25 dkg cibule, 25 dkg jablek, 20 dkg cukru, 1 lžička soli, 1 lžička mletého nového koření, 1 lžička zázvoru, 2 dcl octa, troška chilli koření (nemusí být).

Postup přípravy

Rajčata, cibuli a jablka nakrájíme na drobné kostičky a dusíme alespoň 30 minut. Poté přidáme ostatní ingredience a opět dusíme a mícháme do zhoustnutí a vařící dáváme do sklenek,…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
* Luxusní švestková povidla *

* Luxusní švestková povidla *

Potřebné ingredience

3kg omytých a vypeckovaných švestek, 600g cukru krystal, 1,2 dcl jablečného octa, kapka olivového oleje.

Postup přípravy

Velký hrnec lehounce vymažeme olejem a dáme do něj švestky promíchané s cukrem. Zalejeme octem, přiklopíme pokličkou a necháme na chladném místě do druhého dne uležet. Na sporáku…

Zobrazit více...

Kategorie