Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Grilování

Přidat recept
GRILOVÁNÍ
Úžasná mrináda

Úžasná mrináda

Potřebné ingredience

1/2šálku/hrnku sojové omáčky, 1/2šálku/hrnku červeného vína, 1/2šálku/hrnku vody, 1polévková lžíce octa, 1-2polévk. lžíce medu, 1-2polévk. lžíce kečupu, 1-2 polévk. lžíce solamilu, 1kávová lžička oregána, 1káv. lžička mletého zázvoru, 1a1/2 káv. lžičky soli, 5-6stroužků česneku a kdo má rád pálivé, tak chilli dle chuti.Maso - kuřecí paličky, křidélka, cca 5-6řízků (jaké kdo má rád=kuřecí, krkovička, kýta....)a naložíme do druhého dne, či ráno a večer grilujeme.

Postup přípravy

Přísady postupně smícháme, solamil vmícháváme metličkou a do hotové marinády nakládáme maso.
Do této marinády nakládám i křidélka či kuřecí paličky a pak v troubě peči na…

Zobrazit více...
GRILOVÁNÍ
Grilované CIBULKY, které dodají šmrnc - supr k masíčku!!!!

Grilované CIBULKY, které dodají šmrnc - supr k masíčku…

Potřebné ingredience

Malé cibulky, zbavené slupky

Postup přípravy

Jistě každý asi zná. Prostě malé cibulky oloupeme - nekrojíme. Pak opatrně z každé strany grilujeme. Jsou moc sladoučké a dobroučké.

Zobrazit více...
GRILOVÁNÍ
BEZKONKUREČNÍ POMAZÁNKA KE GRILOVANÉMU MASU - BEZ NÍ SE UŽ GRILOVÁNÍ NEOBEJDE :-))))

BEZKONKUREČNÍ POMAZÁNKA KE GRILOVANÉMU MASU - BEZ NÍ…

Potřebné ingredience

1 tvaroh (nejlépe vanička), 1 bílý jogurt, 10-15dkg na jemno nastrouhané nivy (jak kdo má rád), 2 rozetřené stroužky česneku, popřípadě trochu majonézy nebo tatarky, sůl, pepř

Postup přípravy

Všechny suroviny nejlépe ručním šlehačem vymícháme. Sůl a pepř dle chuti, kdo má rád pikantní může přidat trochu chilli. Mojenézu můžete přidat, ale nemusí být. Je to další možná…

Zobrazit více...
GRILOVÁNÍ
Špízy z kuřecího masa a zeleniny - dietka na grilu :-))

Špízy z kuřecího masa a zeleniny - dietka na grilu :-))

Potřebné ingredience

kuřecí maso - prsíčka nebo stehenní řízky, brambory vařené v slupce, kedlubna, lilek, cibule, paprika, česnek, olej, grilovací koření česnekové a grilovací klasické, grilovací hořčice, nezbytné špejle. Množství potravin neuvádím, záleží na tom pro kolik strávníků se špízy chystají a zda chceme mít špízy více masové nebo zeleninové.

Postup přípravy

Vzhledem k tomu že je čas grilování a já se snažím něco zhubnout a na druhou stranu se nechci ochudit o pochoutky na grilu aspoň jednou za čas, tak vymýšlím papání, které bude co…

Zobrazit více...
GRILOVÁNÍ
úžasné masíčko na gril na poslední chvíli

úžasné masíčko na gril na poslední chvíli

Potřebné ingredience

jakékoli maso( kuřecí, krůtí, vepřové), koření kotány peper steak, koření kotány steak, česnek, cibule, olej, máslo(může být i hera) trošilinka piva, ale nemusí být

Postup přípravy

masíčko klasicky nakrájíme a naklepeme, a na sporáku nebo v mikrovlnce si připravíme marinádu: rozpustíme máslo s olejem a prolisovaným česnekem (musí být teplé) potom přidáme…

Zobrazit více...
GRILOVÁNÍ
šťavnaté exotické pálivé maso - krásně křupavé

šťavnaté exotické pálivé maso - krásně křupavé

Potřebné ingredience

1 dcl oleje, šťáva z 1 citronu, šťáva z jednoho pomaranče, 2 lžíce medu, kari, chilli, pepř, 2 lžice kremžské hořčice, 2 prolisovné česneky , pepř, sůl, 2
polévkové lžice solamylu / solymylu dejto tolik, aby vzniklo takové né moc husté těstíčko/ . Koření dávejte dle vlastní chuti hlavně chilli jen kdo má rád ostré maso.:)- nejvhodnější jsou kuřecí vykštěné stehenný steaky - s těch je toto masíčko šťavnaté a moc dobré - dělám ho na lávovém grilu - teda na platni a tak nevím jak se vám bude chovat kůrčička na roštovém grillu, prtoto jak roštujete na mřížce klidně přidete solamylu víc a masíčko si ho nacuce a kůrčička by mala na masíčku zůstat......... kdyby se vám zdálo, že maso není dobře obalené klidně přidávejte suroviny dle potřeby jěště dál - hodně záleží na masu kt. děláte - něktére marinádu nacucne líp a jiné hůř.........

Postup přípravy

Smíchame marinádu, množství si můžeme upravit podle množství masa / tenhle rozpis je tak na 3 kg masa/, marinádu řádně vymýchejte a naložte do ní přichystané maso - vhodná je …

Zobrazit více...
GRILOVÁNÍ
BUŘTY NA PIVĚ

BUŘTY NA PIVĚ

Potřebné ingredience

špekáčky,beraní rohy(zavařená paprika - pro milovníky ostrých jídel-feferonky ),cibule,kečup(když nedáte feferonky,můžete dát ostrý kečup),černé pivo(doporučuju Kozla)

Postup přípravy

špekáčky oloupeme,podélně nařízneme,vložíme do každého plátek cibule a jeden beraní roh,naskládáme do pekáčku,zalijeme kečupem,podlijeme půlkou černého piva a pozvolna pečeme v…

Zobrazit více...
GRILOVÁNÍ
Grilovaný losos na limetách

Grilovaný losos na limetách

Potřebné ingredience

jeden vykuchaný losos

6 stroužků česneku

2 limety

5 snítek čerstvé máty

3 snítky libečku

olivový olej

sůl, pepř

Postup přípravy

Limety nakrájíme na úzká kolečka. Dva až tři pláty alobalu položíme na desku, poklademe několika kolečky limety a na ně položíme rybu. Vnitřek lososa posolíme, umístíme oprané…

Zobrazit více...
GRILOVÁNÍ
grilovaná krkovička

grilovaná krkovička

Potřebné ingredience

IAsi 1 kg vepř. krkovice
Marináda:
4 vejce
4 lžíce sójové omáčky
4 lžíce worcesterové omáčky
lžička soli, lžička pepře, lžička kari
2 lžíce hořčice
a 5 lžic oleje

Postup přípravy

Vepřové maso, nejlépe krkovičku nakrájíme a lehce naklepeme. Pak maso naložíme do nálevu alespoň na 12 hodin. Maso můžeme nechat marinovat až 48 hodin.

Zobrazit více...
GRILOVÁNÍ
Kremžská krkovička

Kremžská krkovička

Potřebné ingredience

plátky krkovičky
sůl
pepř
česnek
kremžská hořčice

Postup přípravy

Krkovičku naklepeme, nasolíme, opepříme a pomažeme česnekem. Nakonec hustě napatláme kremžskou hořčici. Necháme v lednici uležet alespoň dva dny a grilujeme :) Je to strašně moooc…

Zobrazit více...

Kategorie