Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Vepřové maso

Přidat recept
VEPŘOVÉ MASO
SEGEDÍN Z UZENÉHO - KYNUTÝ KNEDLÍK

SEGEDÍN Z UZENÉHO - KYNUTÝ KNEDLÍK

Potřebné ingredience

OMÁČKA - uzené maso / já mám ocásky /, sádlo, cibule, bobkový list, sůl, kysané zelí, červená paprika - koření, hladká mouka, nebo jíška na zahuštění. Kdo by chtěl tak trochu smetany na šlehání. KNEDLÍK - 500 g polohrubé mouky, 1 vejce, sůl, 30 g kvasnic, 300 ml teplého mléka - ne horké, 1,5 starší housky nebo rohlík.

Postup přípravy

OMÁČKA - Na sádlo si dáme smažit větší cibuli nakrájenou na kousky, když má trochu barvičku přihodíme červenou papriku a malinko zpěníme. Přihodíme 3 bobkové listy, přidáme ocásky…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
"HRBATÉ MASO"

"HRBATÉ MASO"

Potřebné ingredience

Měla jsem 10 plátků vepřové kýty,olej,3 velké žampiony,3 cibule,10 dkg anglické slaniny,3 rohlíky,mléko dle potřeby,2 vejce,200 g cihly,petrželka,hladká mouka..

Postup přípravy

Rohlíky nakrájím na kostičky a v misce zaliji mlékem.Na oleji osmahnu na drobno nakrájenou cibulku,přidám na plátky žampiony a na nudličky nakrájenou slaninu.Vsypu do mísy k…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Hanácký vrabec s kysaným zelím a bramborovým knedlíkem

Hanácký vrabec s kysaným zelím a bramborovým knedlíkem

Potřebné ingredience

Na 4 závitky: 4 plátky vepřové kýty ( tedy asi 400 g), 200g vepřového bůčku, 40g sádla,1 větší cibule, 1 lžíce hladké mouky, česnek, majoránka, kmín, sůl, pepř

Postup přípravy

Plátky vepřové kýty naklepeme ,osolíme, potřeme česnekem, opepříme a posypeme majoránkou. Syrový bůček nakrájíme na malé kostičky a dáme na střed plátků masa , pevně svineme do…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Nudličky - domácí - gyros

Nudličky - domácí - gyros

Potřebné ingredience

4 plátky vepřové kýty, bramborový škrob, olivový olej, sůl, koření na gyros na obložení listy ledového salátu, kostičky barevných paprik krémová zakysaná smetana, koření na tzatziki

Postup přípravy

Maso si nakrájíme na nudličky , osolíme, opepříme. zakapeme olivovým olejem a necháme půl hodiny odležet. Pak maso na olivovém oleji na větší pánvičce osmažíme, přidáme koření na…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Zbojnický vepřový guláš

Zbojnický vepřový guláš

Potřebné ingredience

500 g libové vepřové plece, sůl, 1 zarovnanou lžíci škrobové moučky,3 lžíce oleje, worcesterová omáčka,1 velká cibule,4 rajčata,2 nepálivé papriky,4 lžíce mraženého hrášku,100 g žampionů( nemusí být)

Postup přípravy

Maso si nakrájíme na menší kostky, osolíme a poprášíme škrobovou moučkou .Na 2 lžících oleje si maso opečeme ,podlijeme trochou vody, osolíme a přidáme pár kapek worcesteru ,…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřový guláš-děkuji LADII

Vepřový guláš-děkuji LADII

Potřebné ingredience

Vepřová plec Bez kosti 600 g, Rostlinný olej 3 lžíce, Cibule Střední 2 ks, Mletá paprika 3 lžička, Sůl, Pepř mletý, Kmín, Česnek 1-2 stroužek y, Hladká mouka 1 lžíce, Majoránka

Postup přípravy

Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno a osmahneme na oleji do růžova. Přisypeme papriku, přidáme očištěné na kostky nakrájené maso, které orestujeme. Pak přidáme sůl a kmín,…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřové maso na houbách

Vepřové maso na houbách

Potřebné ingredience

4 plátky vepřového masa (nebo kostky), hrst sušených hub, 1 cibule, 1 lžička sladké papriky, lžíce mouky, sůl, pepř, olej, kousek másla.

Postup přípravy

Na oleji s máslem necháme zpěnit nakrájenou cibuli, přidáme plátky masa a zprudka je opečeme. Osolíme, opepříme, opaprikujeme, přidáme houby (sušené předem namočíme asi na hodinu …

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
-ZAPEČENÉ KOTLETY-(lečo,sýr,slanina,šlehačka)...fotopostup

-ZAPEČENÉ KOTLETY-(lečo,sýr,slanina,šlehačka)..…

Potřebné ingredience

Měla jsem 8 plátků kotlet s kostí(můžete použít jakékoliv jiné maso),8 plátků anglické slaniny,8 plátků cihly,lečo ve sklenici(samozřejmě domácí by bylo lepší:-),kelímek šlehačky,sůl,olej,hladká mouka na obalení...

Postup přípravy

Kotlety omyji,osuším,osolím,naklepu,obalím z obou stran v hladké mouce,postupně zprudka osmahnu na oleji na pánvi z obou stran.Rozložím na pečící papír na velký,hlubší plech.Na…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
dušené vep.kotlety s tymiánovými bramborami v tlakáči

dušené vep.kotlety s tymiánovými bramborami v tlakáči

Potřebné ingredience

4 kotlety (asi 400–500 g) 6 až 10 brambor (asi 400 g) čerstvý nebo sušený tymián 4 stroužky česneku sůl, pepř a 100 g másla.

Postup přípravy

Brambory nakrájejte na plátky a orestujte je v hrnci na másle. Zasypte je podle chuti tymiánem, solí a jemně nasekaným česnekem, na ně položte naklepané, osolené a opepřené…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Barbecue plátek-děkuji Radce

Barbecue plátek-děkuji Radce

Potřebné ingredience

Suroviny: marináda: 8 pol.lž. kečupu- kvalitní druh, třeba gurmán atd. 2 pol. lž. medu 2 pol. lž. balsamico 4 stroužky česneku 5 pol. lž. oleje- olivový 2 pol. lž grilovacího koření chilli dle chuti 500 gr. vepřového- kýty, plecko, ... můžete i kuřecí

Postup přípravy

Postup přípravy receptu

Vše smícháme a naložíme do plátků masa na cca 20 minut minimálně, pak zprudka opečeme na teflonové pánvi z obou stran cca 10 minut.

Zobrazit více...

Kategorie