Zobrazit přihlášovací formulář
CO DŮM DAL
Houbové rizoto -děkuji za recept Eli!

Houbové rizoto -děkuji za recept Eli!

Potřebné ingredience

cibuli, česnek, houby, máslo/olej, rýži, smetanu, sůl, pepř, rozmarýn

Postup přípravy

Nadrobno nakrájenou cibuli s česnekem osmahnete na másle, následně lehce orestujete i rýži a houby a přidáte vodu, kterou během vaření dle nutnosti přiléváte. Neustále mícháte.…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Koláč s arašídovým máslem

Koláč s arašídovým máslem

Potřebné ingredience

Korpus: 150 g hladké mouky, 2 PL kakaa, 45 g třtinového cukru, 100 g Hery. Náplň: 400 g žervé, 195 g jemného arašídového másla, 100 g třtinového cukru, 1 vanilkový cukr, 2 vejce, 125 g smetany ke šlehání. Dále: 125 g smetany ke šlehání, 200 g zakysané smetany, 2 PL cukru moučka.

Postup přípravy

Z uvedených surovin vypracujeme na vále těsto, které natlačíme do vymazané dortové formy průměr 24 cm a vytvarujeme i okraje. Pečeme v troubě předehřáté na 180°C 15 minut. Korpus…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Sypaný makový závin

Sypaný makový závin

Potřebné ingredience

Těsto: 300 ml mléka, 80 ml oleje, 60 g cukru krupice, 500 g polohrubé mouky, lžička soli, 30 g droždí, (bez vejce). Náplň: 200 g mletého máku, 200 g cukru moučka. Dále: kousek másla.

Postup přípravy

Těsto zaděláme v pekárně nebo ručně.
Vykynuté těsto rozpůlíme, každý díl rozválíme na tenký plát, posypeme směsí máku s cukrem, pokapeme studenou vodou a máslem, srolujeme a…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Šlehačkové bezé - lehký moučník, který si zamilujete!

Šlehačkové bezé - lehký moučník, který si zamilujete!

Potřebné ingredience

188 g bílků, 120 g třtinového nebo bílého cukru, 45 g namletých ořechů (lískové, já raději vlašské), 60 g hladké mouky a půl lžičky jedlé sody. Na náplň 2 x 40% šlehačku De Luxe, vanilkový cukr a moučkový cukr na poprášení.

Postup přípravy

Zbyly bílky, a to je přesně moment, kdy se pustit do téhle jednoduché dobroty: Rozpalte troubu na cca 185 st. V míse ušlehejte bílky, až začnou tuhnout, přidejte cukr a šlehejte…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Špenátový krém

Špenátový krém

Potřebné ingredience

1 cibule,2 balení mraženého listového špenátu sekaného-nebo protlak,3 str.česneku,máslo,sůl,mletý kmín,smetana,2-3 brambory

Postup přípravy

Cibuli nasekáme najemno a zpěníme na trošce másla,pak přidáme protlaky a orestujeme.Vsypeme brambory nakrájené na malé kostičky a zalijeme vývarem,pokud nemáme tak horkou vodou…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Vanilkové muffiny s borůvkami Asterix a Obelix

Vanilkové muffiny s borůvkami Asterix a Obelix

Potřebné ingredience

200 g hladké mouky, 100 g cukru krupice, 2 vejce, 50 g másla, 250 ml mléka, vanilkový lusk, prášek do pečiva, borůvky, na zdobení smartflex velvet

Postup přípravy

Máslo utřeme do pěny, přidáme cukr, opět šleháme, postupně zašleháme vajíčka, semínka z vanilkového lusku a pak střídavě mouku s polovinou prášku do pečiva a mlékem. Těsto…

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
Kuřecí řízky v sýrovém těstíčku-toprecepty.cz

Kuřecí řízky v sýrovém těstíčku-toprecepty.cz

Potřebné ingredience

4 prsní kuřecí řízky, sůl, Na těstíčko potřebujeme: 2 vejce, 5 lžic mléka nebo dle potřeby 4 lžíce hladké mouky (nebo 40g), 50 g tvrdého sýra, 80 g šunkového nebo jiného salámu,sul,pažitka, olej na smažení

Postup přípravy

Kuřecí řízky mírně naklepeme a osolíme.

2
Na těstíčko si rozšleháme vejce s mlékem a moukou, přidáme jemně nastrouhaný sýr, na nudličky nakrájený salám, pažitku a podle…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Dobrý jahodový koláč-topreceptycz

Dobrý jahodový koláč-topreceptycz

Potřebné ingredience

(Korpus) 2 vejce, 1/2 hrnku cukru krupice, 1 vanilkový cukr, strouhaná citronová kůra z jednoho citronu, 1/2 hrnku oleje, 1/4 hrnku mléka, 1 hrnek polohrubé mouky, 1/2 prášku do pečiva, Krém 1 tvaroh ve vaničce, 1 vanilkový cukr, 1 lžíce cukru moučka, 2 lžíce jahodové marmelády, čerstvé jahody, 1 balíček dortového želé Dr. Oetker

Postup přípravy

Žloutky oddělíme od bílků. Ke žloutkům přidáme cukr a vanilkový cukr, postrouhanou citronovou kůru, promícháme, přilijeme olej, mléko a nakonec vsypeme mouku smíchanou s práškem…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Kroucený koláč

Kroucený koláč

Potřebné ingredience

Těsto: 350 g hladké mouky, 100 g másla, 25 g droždí, sůl, 170 ml mléka, 2 žloutky, 1 PL cukru krupice. Náplň: 500 g tvarohu, 1 vejce, cukr dle chuti. Sníh: 4 bílky, 140 g cukru krupice. Dále: švestková povidla, vlašské ořechy.

Postup přípravy

Těsto vypracujeme v pekárně obvyklým způsobem.
Vykynuté těsto rozdělíme na 3 stejné díly. Každý díl roztáhneme na obdélník, potřeme povidly, posypeme sekanými ořechy a…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Kynutý koláč s tvarohovou pěnou

Kynutý koláč s tvarohovou pěnou

Potřebné ingredience

Těsto: 200 ml mléka, 50 ml oleje, 1 žloutek, 50 g cukru krupice, 400 g polohrubé mouky, 21 g droždí, sůl, citronová kůra. Náplň: 500 g měkkého tvarohu v alobalu, 150 g cukru krupice, 150 g kysané smetany, 2 žloutky, 5 bílků, 1 vanilkový pudinkový prášek. Dále. 1 třešňový kompot, mandlové plátky, skořice a moučkový cukr na posypání.

Postup přípravy

Těsto zaděláme v pekárně nebo ručně (já dělala v pekárně). Vykynuté těsto roztáhneme na tukem pomazaný plech 30 x 40 cm a poklademe vypeckovanými třešněmi. Opět chvíli necháme…

Zobrazit více...

Kategorie