Zobrazit přihlášovací formulář
MOUČNÍKY, POHÁRY
Tiramisu

Tiramisu

Potřebné ingredience

2 balíčky cukrářských piškotů (mohou být i obyčejné), šlehačka, Mascarpone, pomazánkové máslo bez příchutě, 200g moučkového cukru. Dále: panák rumu, 250ml silné kávy, jahody

Postup přípravy

Zkoušela jsem různé tiramisu, ale tento nám chutná nejvíc.

Šlehačku ušleháme do tuhé hmoty. Cukr, Mascarpone a pomazánkové máslo ušleháme (kdo nemá rád chuť pomazánkového…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Drobenková buchta s pudinkem -vareni.cz

Drobenková buchta s pudinkem -vareni.cz

Potřebné ingredience

drobenka 1 ks vejce, 250 g hera, 1 ks prášek do pečiva, 250 g cukr, 600 g polohrubá mouka krém 3 lžíce cukru, 3 ks vanilkový pudinkový prášek, 1 lmléko náplň  ovoce-já dala broskve podle potřeby  tuk na vymazání  mouka na vysypání

Postup přípravy

Ze sypkých ingrediencí, hery a vejce si připravíme drobenku. Vyšší plech vyložíme pečícím papírem nebo jej vymažeme a vysypeme. Kompotované ovoce scedíme. Čerstvé, mražené nebo…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
VÝBORNÉ TVAROHOVÉ BUCHTY

VÝBORNÉ TVAROHOVÉ BUCHTY

Potřebné ingredience

Suroviny do středního plíšku: 200 g polohrubé mouky, 200 g hladké mouky, malá špetka soli, vrchovatá polévková lžíce moučkového cukru, 2 deci vlažného mléka, 2 lžičky zakysané smetany, 2 žloutky, 8 polévkových lžic slunečnicového oleje, necelá půlka kostky čerstvého droždí, ½ lžičky moučkového cukru do kvásku. Tvarohová náplň: 250 g baleného tvarohu, 2-3 polévkové lžíce moučkového cukru (sladíme podle vlastní chuti), 1 sáček vanilkového cukru, 1 žloutek, 2 lžičky vanilkového práškového pudinku, strouhaná citronová kůra (ta je v náplni důležitá), předem naložené rozinky v rumu.

Postup přípravy

Věčné i vděčné tvarohové buchty, které se nikdy neomrzí a chutnají pořád stejně dobře.

Postup – tvarohová náplň:
Všechny předepsané suroviny, kromě rozinek, spojíme v…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
CHUTNÝ ŠTRŮDL S HRUŠKAMI, SKOŘICÍ A ČOKOLÁDOU

CHUTNÝ ŠTRŮDL S HRUŠKAMI, SKOŘICÍ A ČOKOLÁDOU

Potřebné ingredience

Suroviny: 1 balíček listového těsta, 1 vejce na potření. Náplň: 4 hrušky (oloupané a nakrájené na kostičky), 2 polévkové lžíce moučkového cukru, 1 sáček vanilkového skořicového cukru, tabulka hrubě nasekané čokolády, plátky mandlí. Ostatní suroviny: 1 bílek na potření závinu, 1/2 polévkové lžíce krystalového cukru na posypání závinu před pečením.

Postup přípravy

Štrůdl s hruškami není sice tak častý, jako jablkový, ale o to větší je pak pochutnání.

Postup:
Listové těsto rozdělíme na 2 díly, které rozválíme a naplníme hruškovou…

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
Bagety s majonézou

Bagety s majonézou

Potřebné ingredience

300g hladké mouky, 300g polohrubé mouky, 4 PL majonézy, 1 a 1/2 KL soli, 1kostka droždí, 250ml vody, semínka a hrubá sůl na posyp, vajíčko na potření, trochu cukru(na kvásek)

Postup přípravy

Těsto- uděláme kvásek z mouky, kvasnic, vody a cukru , když vykyne, přidáme ho do mouky smíchané se solí, majonézou, přilijeme vodu a vymícháme v nelepivé těsto (já jsem těsto…

Zobrazit více...
RÝŽE A TĚSTOVINY
Dušená rýže

Dušená rýže

Potřebné ingredience

Voda, rýže, sůl,olej,cibule (hřebíček).

Postup přípravy

Potřebné množství rýže si odměřím (většinou dva hrnky). Důkladně propláchnu na sítu studenou vodou, nakonec propláchnu horkou vodou . Do kastrolu kápnu trošku oleje a okapanou…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
PIŠKOTOVÉ KOSTKY PLNĚNÉ ŠLEHAČKOU, ZDOBENÉ OŘÍŠKEM

PIŠKOTOVÉ KOSTKY PLNĚNÉ ŠLEHAČKOU, ZDOBENÉ OŘÍŠKEM

Potřebné ingredience

Suroviny na těsto: 4 vejce (nejprve se zváží i se skořápkou a jejich hmotnost bude stejná pro mouku a cukr), polohrubá mouka (stejná váha čtyř vajec), jemný krystalový cukr (stejná váha čtyř vajec), 1 sáček vanilkového cukru, ½ sáčku kypřícího prášku do pečiva, malá špetka soli do bílků, 4 polévkové lžíce studené vody. Suroviny na náplň: 1 kelímek smetany ke šlehání, 1 sáček želatínového přípravku smetafix od dr. Oetkera. Ostatní suroviny: Půlky nebo čtvrtky vlašských ořechů na ozdobení, strouhaná čokoláda, malá hrst kokosu.

Postup přípravy

Léty osvědčené cukrářské pravidlo říká: Jakou hmotnost mají celá vejce i se skořápkou, tolik navážíme mouky a také cukru.

Postup-těsto:
Zvlášť se ušlehají bílky se…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Tvarohové řezy

Tvarohové řezy

Potřebné ingredience

Těsto: vejce, hrnek cukru, 1/2 hrnku oleje, 2 hrnky hladké mouky, 1 prášek do pečiva, 1 vanikový cukr, 1 hrnek mléka. Dále: kakao. Krém: 1/2l mléka, 2 vanilkové pudinky, cukr podle chuti, 2 tvarohy), rum podle chuti, 1/2 másla. Poleva: 2 zakysané smetany, 1 čokoláda na vaření.

Postup přípravy

Na těsto umixujeme dohladka vše mimo kakaa. Na pečící papír nalijeme větší půlku těsta. Do druhé půlky zamícháme kakao a nalijeme na světlé těsto. Upečeme při 180-200°C asi 15…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Šalamoun - vařené jednoduché a rychlé řezy

Šalamoun - vařené jednoduché a rychlé řezy

Potřebné ingredience

A: hrnek vody, 2 hrnky cukru, 3 lžíce kakaa, 1 máslo. B: hrnek hladké mouky, hrnek polohrubé mouky, 3 vejce, 1 prášek do pečiva

Postup přípravy

Všechny suroviny A dáme do hrnce a na mírném ohni necháme rozpustit a spojit do řídkého hmoty. Odlijeme hrnek směsi a odložíme stranou na konečné zdobení. Pro zpestření můžeme do…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Řezy s jogurtem a ovocem

Řezy s jogurtem a ovocem

Potřebné ingredience

Těsto: 4 vejce, 80 g cukru moučka, 100 g polohrubé mouky, 2 lžíce kakaa, 1 lžíce oleje, prášek do pečiva ............................................. Krém: 1 velký kelímek bílého jogurtu, 100 g cukru moučka, 1 želatina na nepečený dort, 1 šlehačka ........................................... Ostatní: cca 200 g ovoce (maliny, borůvky, jahody, rybíz...), na ozdobu: ledové kaštany, čokoláda nebo granko.

Postup přípravy

Ušleháme bílky. Všechny ostatní suroviny na těsto vyšleháme, přidáme bílky a pečeme na menším plechu s pečícím papírem cca 180°C 10-15min.
Šlehačku vyšleháme. Vedle v míse…

Zobrazit více...

Kategorie