Zobrazit přihlášovací formulář
CHUŤOVKY
Když vám zbyde krém...

Když vám zbyde krém...

Potřebné ingredience

zbylý krém, BeBe oplatky, na obalení (granko, kakao, kokos.....)

Postup přípravy

BeBe oplatky namazat krémem a pospojovat za sebou. Celé obmazat krémem a obalit (co vám nejvíce chutná). Zabalit do alobalu a dát alespoň na 1/2 dne uležet do lednice.
Po…

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
QUICHE LORRAINE - spíše chlapská záležitost :-)

QUICHE LORRAINE - spíše chlapská záležitost :-)

Potřebné ingredience

KORPUS: 180 g hladké mouky, 90 g másla, 1 1/2 lžíce studené vody, sůl ********** NÁPLŇ: 2-3 lžíce másla, 2 cibule, 180 g slaniny, 120 g Nivy, 250 ml smetany ke šlehání, 2 vejce, pepř

Postup přípravy

Z mouky, másla, vody a soli vypracujeme hladké těsto, které uložíme na 30 min. do lednice. Poté rozválíme, vyložíme jím koláčovou formu (20-24cm) a dno propícháme vidličkou. Na…

Zobrazit více...
DORTY
Prsa

Prsa

Potřebné ingredience

světlý piškotový korpus ve tvaru srdce + 2 malé bábovičky (ve formičkách na puding), tvarohovo-pudinková náplň (uvnitř), kokosový krém (na vrchu), čokoládová poleva, ozdoby (str. kokos, stříbrné kuličky, cukrová srdíčka, kytička z jedlého papíru, lentilky...)

Postup přípravy

viz. obrázkový postup

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Grilované quesadilly s fazolovo-kukuřičnou náplní

Grilované quesadilly s fazolovo-kukuřičnou náplní

Potřebné ingredience

Pro 4 osoby: 1 lžíce olivového oleje, 1 cibule, 2 stroužky česneku, 1 lžička římského kmínu, 400 g steril. červených fazolí, 1 malá plechovka steril. kukuřice, 2 lžičky koření "Chilli con carne" (Kotányi), sůl ********** MIMO TO: 8 pšeničných tortil, 100 g strouhaného sýra (dle vaší chuti), čerstvý koriandr, asi 3 větší rajčata, zakysaná smetana

Postup přípravy

Na oleji opečeme nadrobno nakrájenou cibuli a najemno nasekaný česnek. Přidáme římský kmín a opékáme ještě asi 1 min. Vsypeme scezené a propláchnuté fazole, koření "Chilli con…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Zdravý mrkvový koláč

Zdravý mrkvový koláč

Potřebné ingredience

TĚSTO: 1 pomeranč, 100 g rozinek, 150 ml oleje (řepkový, slunečnicový,...), 170 g polohrubé mouky, 170 g hladké špaldové mouky, 1 1/2 lžičky prášku do pečiva (bez fosfátů), 1 1/2 lžičky jedlé sody, 1 1/2 lžičky mleté skořice, 3 vejce, 150 g přírodního cukru (část lze nahradit medem nebo jakýmkoliv sirupem - pšeničný, kukuřičný,...), 420 g mrkve (nastrouhané najemno)********** KRÉM: 150 g pomazánkového másla, 1/2 měkkého tvarohu, 50 g másla, asi 4 lžíce moučkového cukru, 2 lžíce citronové šťávy, 1 lžička vanilkové esence

Postup přípravy

Nastrouháme kůru z dobře omytého pomeranče a vymačkáme 3 lžíce šťávy. Rozinky nasypeme do misky, přidáme kůru a šťávu z pomeranče - necháme nasáknout, zatímco budeme připravovat…

Zobrazit více...
RÝŽE A TĚSTOVINY
Pikantní rýže s cizrnou, rozinkami a kešu

Pikantní rýže s cizrnou, rozinkami a kešu

Potřebné ingredience

4 porce: 1 lžíce oleje, 2 stroužky česneku, 2 lžíce kari pasty (Tandoori, Thai Green Curry,...), 250 g rýže (nejlépe Basmati), 450 ml zeleninového vývaru, 400 g cizrny (předem uvařené nebo z konzervy), 1 lžíce koření Garam Masala, hrst strouhaného kokosu (lze vynechat), hrst rozinek, hrst kešu ořechů, velkou hrst čerstvého špenátu (může být i mražený v kostkách), sůl a pepř na dochucení, bílý jogurt k podávání

Postup přípravy

Ve velké pánvi (nejlépe ve woku), rozehřejeme olej, na kterém chilku opékáme prolisovaný česnek společně s kari pastou. Až směs příjemně voní, přidáme propláchnutou nevařenou rýží…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Kynutý švestkový koláč s tvarohem a mandlemi

Kynutý švestkový koláč s tvarohem a mandlemi

Potřebné ingredience

TĚSTO: 500 g polohrubé mouky (část je možno namíchat s celozrnnou hl.), 75 g cukru, 1 vejce, 1 žloutek, 200 ml vlažného mléka, 1 kostka droždí, špetka soli ********** NA OBLOŽENÍ: 500 g tvarohu, 100 ml mléka, 150 ml smetany, 3 vejce, 150 g pískového cukru, 1 vanilkový cukr, 1 kg švestek, mandle na posypání

Postup přípravy

V míse si připravíme klasické kynuté těsto a necháme v teple odpočinout.

Švestky vypeckujeme a rozčtvrtíme. Tvaroh smícháme se smetanou, mlékem a 3 žloutky. Z bílků (+1…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Lilkové placičky

Lilkové placičky

Potřebné ingredience

1 lilek, olivový olej, římský kmín, čerstvý koriandr, sůl, pepř, strouhaný parmazán, celozrnná hl. mouka nebo dětská krupička na zahuštění

Postup přípravy

Lilek nakrájíme na malé kostičky a na oleji orestujeme do měkka. Vychladlý lilek smícháme v míse s římským kmínem, nasekaným koriandrem, solí, pepřem, strouhaným parmazánem a dle…

Zobrazit více...
RÝŽE A TĚSTOVINY
Pappardelle s květákem, slaninou a chilli (z Apetitu)

Pappardelle s květákem, slaninou a chilli (z Apetitu)

Potřebné ingredience

1 kg květáku, 200 g libové slaniny, 1 lžíce str. citronové kůry, 1 lžička chilli, 2-3 stroužky česneku, 3-4 lžíce olivového oleje, 150-200 ml bílého vína, 125 ml smetany ke šlehání, 400 g těstovin "pappardelle" (široké nudle), strouhaný parmazán, sůl, pepř

Postup přípravy

Troub zahřejeme na 220°C.

Květák rozebereme na menší růžičky a v míse smícháme s nakrájenou slaninou, chilli, sekaným česnekem a olejem. Dáme do zapékacího pekáčku a v…

Zobrazit více...
DORTY
Mašinka

Mašinka

Potřebné ingredience

pro inspiraci

Postup přípravy

....

Zobrazit více...

Kategorie