Zobrazit přihlášovací formulář
DORTY
Dort ovocný

Dort ovocný

Potřebné ingredience

Korpus: hl. mouka 200 gr, 3/4 prášek do pečiva, 4 malá vejce, cukr moučka 150 g, vanilk. cukr 1 ks, olej 90 ml, vroucí voda 60 ml, kakao : 1-2 lžíce\r\nKRÉM: 250 ml vody smícháme se 4 lžícemi hl. mouky a vanilk. pudinkem a dvěma žloutky a uvaříme na hustou kaši. Samostatně 250 g rozměklého másla, 150 g moučk. cukru, 1 dcl rumu , brosk. šťáva, \r\nOvoce : na snímku 3 půlky kompot. broskve , asi 10 jahod, 1-2 kiwi, 1 pomeranč\r\nŽelatina, marmeláda, nebo džem - 2 až 4 lžíce\r\nOříšky nebo kokos na obmazání dortu.

Postup přípravy

Samostatně ušleháme sníh z bílků, samostatně žloutky s cukrem, pomalu do nich přidáváme mouku s prosátým práškem na pečení, olej a vroucí vodu po lžičkách, nakonec vmícháme sníh.…

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
Sýrové tyčinky, tyčinky ze sýru

Sýrové tyčinky, tyčinky ze sýru

Potřebné ingredience

120 ml mléka, 150 g rozpuštěného másla nebo hery, 1 vejce, 1/2 lžičky soli, 1 lžička cukru, špetka pepře (nebo chilli) , 150 (až 200 g tvrdého sýru ), 400 g hladké mouky , 20 g čerstvého droždí nebo půlka kostky kupovaného , vajíčko na potření tyčinek,mák, grilovací koření, oregano ... koření různého druhu)

Postup přípravy

Recept podle ID 241065 nebo podle Zorky:
Původně v receptu má být strouhaný sýr ... já použila asi 60 g strouhaného 30% eidamu a zbytek - možná spíše i více tvrdého sýru JAGNA …

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
Kuřecí plněný řízek

Kuřecí plněný řízek

Potřebné ingredience

Kuřecí plátky (jedno ,jestli ze stehna, nebo z prsa, hlavně musí být tenké - tzn rozřízneme podélně a rozklepeme), sypaný sušený česnek nebo čerstvý, sůl, zbytky šunky, slaniny a tvrdého sýra, mouka, vejce, strouhanka na trojobal ...

Postup přípravy

Recept není nic světoborného, ale dobrý je :-) Rozklepané kuřecí řízky nasolíme, posypeme sypaným česnekem, poklademe plátkem sýry a slaniny ( co je), na to dáme zbytky sýra …

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Mrkvánky

Mrkvánky

Potřebné ingredience

250 g másla nebo hery nebo nějakého tuku na peční, 350 g hladné nebo polohrubé mouky ( z hladké jsou křehčí a když dáte méně mouky, budou ještě lepší, ale zase více tučné), 250 g jemně strouhané mrkve, povidla, cukr moučka na obalování (možno skombinovat i s vanil. cukrem), 1/2 až 34/ prášku do pečiva

Postup přípravy

Mrkev nastrouháme, máslo necháme změknout, mouku prosijeme s práškem do pečiva, vše smícháme, necháme v lednici uležet tak hodinu (protže sami poznáte, jak je máslové těsto vláčné…

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
Kuřecí rarášky

Kuřecí rarášky

Potřebné ingredience

kuřecí prsa, zbytky salámů (vysočina, slanina), gril. koření, koření gyros, sůl, vorchesterová omáčka , smetana ( na čtyři porce stačí 1 kelímek 10% - 200 g- používám z Kunína), hl. mouka

Postup přípravy

Kuřecí prsa rozkrojíme podélně, abychom dostali tenké plátky masa, velikostně tak, aby se na něj daly položit dvě až tři kolečka vysočiny, klidně hrubší prso rozřízneme i na tři…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Pletený velikonoční cop

Pletený velikonoční cop

Potřebné ingredience

750 g polohrubé mouky, 120 g oleje, 100 g pískového curku, špetka soli, 2 vejce, 1 bal. drožní , 500 ml mléka ... recept pečen podle časopisu Knihovnička recepty 4/2010 a je báječný, jen pracnější ... tvaroh s cukrem, povidla, maková náplň (např, z Kauflandu připravená dle návodu nebo mletý mák s cukrem a trochou mléka - ne moc řidké), perníková náplň = stouhaný perník s rumem a trochou medu

Postup přípravy

Mouka se smíchá s cukrem a droždím, přidá se špetka soli, vejce, olej anakonec dle potřeby vlažné mléko. Vypracuje se vláčné těsto, které se nechá v teple pod fólií vykynout,…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Plněný zelný list

Plněný zelný list

Potřebné ingredience

Zelí, šunka, sýr JAGNA

Postup přípravy

Podobný recept jako BUBALKA, jen s tím, že zelné listy jsou uvařené, ne spařené, aby byly opravdu měkké, klidně se dají uvařit v zeleninové polévce, ale mus zůstat celé, na zelný…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
lehký banánovník

lehký banánovník

Potřebné ingredience

Tmavé těsto upečené v korpusu ( např. obyčejné třené, na vídeňský dort apod. - až budu péci svůj, přidám poměry - dělám od oka), tvaroh, máslo , pudink, mléko, banány , cukr

Postup přípravy

Upečený tmavý korpus rozkrojím na dva pláty, na jeden pokladu na kolečka nakrájené banány, smíchám tvaroh - 250 g, 100 g rozpuštěného másla a jeden vanilkový nebo banánový …

Zobrazit více...
POMAZÁNKY
Tvarohová cibulková pomazánka

Tvarohová cibulková pomazánka

Potřebné ingredience

Rozpis na 4 krajíčky chlepa : tatarka - 1 velká lžíce, půl větší cibule, dvě lžíce jakéhokoli tvarohu, lžíce až dvě ramy či používaného mazacího tuku (máslo, perla, easy apod.), lžíce až dvě oleje, sůl

Postup přípravy

Na oleji osmažíme do světle hněda nadrobno nakrájenou cibulku, k ještě teplé přidáme (ale už neohříváme, můžeme míchat v misce) tvaroh, tatarku, máslo, sůl, zamícháme a je hotovo,…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Mrkvový zákusek s celozrnou moukou

Mrkvový zákusek s celozrnou moukou

Potřebné ingredience

polohrubá mouka, celozrná mouka, mrkev, vejce, olej, cukr, prášek do pečiva, pudink,mléko, máslo, tvaroh, želatina na dorty v prášku (dvě na velký plech), ovocná šťáva do želatiny nebo džus, ovoce : pomeranče čerstvé, jahody, mandarinky, jablka, marmeláda, čti recept, přidej , co se ti líbí, vynech ,co se ti nelíbí ...

Postup přípravy

V míse si vymíchám (na velký plech) asi 4- vajec s 2 dcl hrnkem cukru (může být i méně), přidám dvě najemno nastrouhané střední mrkve, prášek do pečiva a napůl celozrnou a napůl…

Zobrazit více...

Kategorie