Perník s jablky
Potřebné ingredience
Těsto: 300 g hladké mouky, 200 g cukru krupice, 50 g medu, 2 vejce, 2 PL rumu, 8 PL mléka, 1 kypřící prášek do perníku, 2 jablka, nakrájená na malé kostky.
Postup přípravy
Tento perník, na který mi přišel recept meilem, mě překvapil svou úžasnou nadýchaností. I když je jednoduchý, je tak výborný, že si zaslouží zařazení mezi mé oblíbené recepty. …
nepečený dortík Latte macchiato
Potřebné ingredience
Korpus: 200 g sušenek Be Be kakaové, 100 g másla, 2 PL rumu. Náplně: 500 g tvarohu ve vaničce (20%), 130 g cukru moučka, 380 ml smetany ke šlehání, 6 želatinových plátků, 1 PL instantní kávy, 1 vanilkový cukr.
Postup přípravy
Originál receptu najdete na TV Barrandov Pečeme s láskou 2 díl. Trochu jsem si to přizpůsobila. Recept uvádím, jak jsem to dělala já.
Korpus: Be bečka dáme do igelitového…
skvělé řezy Maryša
Potřebné ingredience
Těsto: 150 g másla, 150 g cukru moučka, 5 vajec, 200 g polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva, 1 PL kakaa, 200 ml mléka, Dále: 200 g cukru krupice, 200 g strouhaného kokosu, marmeláda.
Postup přípravy
Tento recept jsem včera objevila na slovenském MMB, dnes vyzkoušela a buchtička je opravdu fantastická. V originále jsou ořechy, já jsem místo nich dala kokos a do těsta kakao. …
Kokos kostka
Potřebné ingredience
Těsto: 4 vejce, 200 g cukru moučka, 200 g polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva, 100 ml oleje, 100 ml mléka, 2 PL rumu. Náplň: 500 ml mléka, 90 g cukru, 40 g polohrubé mouky, 100 g strouhaného kokosu. Poleva: 100 g tmavé čokolády, kousek 100% tuku.
Postup přípravy
Tento recept mi kdysi přišel meilem, později jsem vypátrala, že je od Zity M. (Itula). Originál najdete u paní Zity na Dámě. U nás se tento moučník peče opakovaně, je takový…
Jahodová terina
Potřebné ingredience
Korpus: 5 vajec, 120 g cukru krupice, 140 g polohrubé mouky, 2 PL oleje. Krém: 500 g tvarohu ve vaničce, 200 g smetany ke šlehání, cukr moučka podle chuti (dávám 3 vrchovaté lžíce), 4 želatinové plátky, trochu jahod (já dala rozmražené).
Postup přípravy
Korpus:Celá vejce vyšleháme s cukrem do husté pěny, vmícháme olej a prosátou mouku, natřeme na plech 30 x 40 cm na pečící papír a upečeme na 180°C. Z vychladlého piškotu…
Kokosové muffiny s jablky a čokoládou
Potřebné ingredience
Těsto: 240 g polohrubé mouky, 100 g moučkového cukru, 50 g strouhaného kokosu, 1/2 prášku do pečiva, 2 vejce, 200 ml mléka, 100 ml oleje, 1 - 2 jablka, čokofloky nebo nasekaná čokoláda. Dále: meruňková marmeláda, kokos.
Postup přípravy
Jablka oloupeme a nakrájíme na menší kousky. Prosátou mouku, cukr, kokos a prášek do pečiva smícháme, přidáme vejce, mléko a olej, krátce prošleháme, nakonec vmícháme čokofloky. …
Nepečený smetanový dortík
Potřebné ingredience
Krém: 400 g zakysané smetany, 250 g tvarohu ve vaničce, 250 ml smetany ke šlehání, 3 vrchovaté lžíce moučkového cukru, 4 želatinové plátky. Dále: 2 balíčky piškotů, 1 mandarinkový kompot, 3 banány.
Postup přípravy
Rychlodortík, na který vám stačí 15 minut. Ale pak musí aspoň 5 hodin tuhnout.
Do kastrůlku s troškou studené vody namočíme na 10 minut želatinové plátky. Mezi tím ušleháme…
Ořechový závin v dortové formě
Potřebné ingredience
Těsto: 225 ml vlažného mléka, 1 vejce, 70 g rozpuštěné Hery, 100 g moučkového cukru, 1/2 lžičky soli, 500 g polohrubé mouky, 20 g droždí. Náplň: povidla naředěná rumem, 150 g strouhaných ořechů.
Postup přípravy
Vejce rozšleháme v mléce, mouku prosejeme. Suroviny v uvedeném pořadí dáme do pekárny, zapneme program TĚSTO. Já přidala po zapípání ještě rozinky v rumu.
Nakynuté těsto…
Semifreda pomerančová
Potřebné ingredience
Korpus: 4 vejce, 4 PL cukru moučka, 4 PL polohrubé mouky, 2 PL kakaa. Náplň: 2 jogurty Sanée krémové s červeným pomerančem (po 150 g), 1 vaničkový polotučný tvaroh (250 g), 2 PL cukru moučka, 100 ml Rama cremefine ke šlehání, 3 želatinové plátky. Dále: 1 mandarinkový kompot, 1 čiré dortové želé, 50 g čokolády na vaření, kousek 100% tuku, strouhaný kokos.
Postup přípravy
Korpus: Vyšleháme žloutky s cukrem do pěny, vmícháme mouku s kakaem a sníh z bílků. Plech 30 x 40 cm vymažeme olejem a vysypeme kokosem. Upečeme tenký piškot, vychladlý vykrájíme…
Semifreda borůvková a stracciatelová
Potřebné ingredience
Semifreda borůvková: 3 hrsti mražených borůvek, 3 PL cukru, 250 g vaničkového polotučného tvarohu, 200 ml smetany ke šlehání, 3 želatinové plátky. Dále: 1/2 piškotového plátu, marmeláda, ananasový kompot.***** Semifreda stracciatella: 200 g zakysané smetany, 250 ml smetany ke šlehání, 2 vanilkové cukry, 100 g hořké čokolády, 30 g Margotky, 3 želatinové plátky. Dále: 1/2 kakaového piškotového plátu, marmeláda, ananas.
Postup přípravy
Semifreda borůvková s ananasem uvnitř:
Krém: 3 hrsti mražených borůvek, 3 PL cukru a 3 PL vody svařit a vychladit. Smíchat 250 g vaničkového tvarohu, borůvky i se šťávou a 200…