Zobrazit přihlášovací formulář
BEZMASÁ JÍDLA
Dušená mrkev s uzeným tofu

Dušená mrkev s uzeným tofu

Potřebné ingredience

6 velkých bio mrkviček, 1 uzené tofu, 2 cibule, olej, bio bujon, maizena, Tamari omáčka, 750ml vody

Postup přípravy

Na oleji orestujeme jemně nakrájenou cibulku, potom přidáme na kostičky nakrájené tofu a najemno nakrájenou mrkev. Vše zalijeme vodou a přidáme bujon. Vaříme cca 30 minut, poté…

Zobrazit více...
SLADKÁ JÍDLA
špaldovo-pohankové celozrnné palačinky

špaldovo-pohankové celozrnné palačinky

Potřebné ingredience

120g celozrnné špaldové mouky, 80 g celozrnné pohankové nebo kukuřičné mouky, 100 g bílé bio mouky, špetka soli, 750 ml ovesného mléka, 1 bio vejce 1 malá lžička bio slunečnicového oleje do těsta. Na smažení používám palmový tuk.

Postup přípravy

Vodu smícháme se sušeným ovesným mlékem, poté přidáme všechny sypké ingredience a vajíčko. Necháme chviličku odležet. Poté lehce vymastím pánev palmovým tukem a smažím tenké…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Kukuřično-špaldová bábovka

Kukuřično-špaldová bábovka

Potřebné ingredience

150g tuku Alsan Bio, 200 g rýžového sirupu, 250g bio tvarohu, 2 domácí vejce, 150 g kukuřičné mouky, 75 g špaldové hladké celozrnné mouky, 100 g bio rozinek, 30 g Bio maizeny, 20 g vinného kamene na kypření, Karob namísto kakaa

Postup přípravy

Sirup vyšleháme společně s tukem . Tuk musí mít pokojovou teplotu, jinak se Vám hmota srazí. Poté přidáme tvaroh, vejce. V jiné míse smícháme suché ingredience a ty potom pomalu…

Zobrazit více...
SLADKÁ JÍDLA
Jahelné šišky s kakaem

Jahelné šišky s kakaem

Potřebné ingredience

Recept na jahelné šišky z mého alba.Na posyp Bio kakao + ovesný nápoj sušený

Postup přípravy

Šišky orestujte na másle s rýžovým nebo kukuřičným sirupem. Sypeme kakaem a ovesným mlékem.

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Jahelné nočky se zelím a falešným

Jahelné nočky se zelím a falešným

Potřebné ingredience

na nočky: 250g syrových jáhel, sůl, 50g - 150g kukuřičné mouky, 4 lžíce Bio Maizenyna špek: 1 uzený Tempeh nebo uzené tofu, půl celeru, olejKysané zelí, nejlépe BIO kvalita

Postup přípravy

Uvařené a vychladlé jáhly rozmixuji, vše vyklopím na vál, přidám maizenu, mouku. Musí to být tuhé těsto. Z něj tvaruji nočky, které házím do vroucí vody. Vytahuji když vyplavou…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Fazolový gulášek s kukuřičnou polentou ( 100% vegan, bez lepku)

Fazolový gulášek s kukuřičnou polentou ( 100% vegan,…

Potřebné ingredience

200 g fazolí červená ledvina, 3 cibule, olej, 1 mrkev, 1 pl drceného kmínu, sůl, Tamari omáčka, půl porku, Maizena, 1 kostka bio bujonu.
Kukuřičná polenta, uvařit dle návodu.

Postup přípravy

Fazole si namočíme přes noc, ráno vodu slijeme a dáme čerstvou tak, aby fazolky byly namočené. Vaříme s kouskem Kombu řasy kvůli stravitelnosti. Po 90 minutách odstavíme, vodu…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Domácí veka celozrnná

Domácí veka celozrnná

Potřebné ingredience

280 ml vody, 500 g celozrnné pšeničné hladké mouky, 1,5 lžičky soli, 4 lžíce olivového oleje, na potření vajíčko, droždí 1,5 lžičky

Postup přípravy

vše dáme do pekárny na program příprava těsta. Poté rozdělíme na dvě půlky, potřeme vejíčkem a déme péci.

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Opravdu výborná celozrnná vánočka

Opravdu výborná celozrnná vánočka

Potřebné ingredience

250g špaldové celozrnné mouky hladké, 250g pšeničné celozrnné hladké mouky, 100 g rozpuštěného bio másla, 150 ml rýžového mléka, 1 droždí, rozinky, 2 vanilkové cukry ( nikoliv vanilínové ), 2 vajíčka, 150g třtinového cukru, špetka mořské soli, na posyp mandle.

Postup přípravy

ingredience dám podle konzistence do pekárny na program " příprava těsta". Potom upletu vánočku a peču na 150 st asi 45 minut. Sypu sušeným ovesným mlékem namísto cukru.

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
špaldové sušenky z pivního těsta ( 100% vegan)

špaldové sušenky z pivního těsta ( 100% vegan)

Potřebné ingredience

500 g špaldové mouky, 150 g tuku - Alsan Bio, 300 ml piva - nepasterovaného, sůl

Postup přípravy

vše spojíme a tvoříme různé tvary. Hodí se k pivu, vínu nebo jen tak. :)

Zobrazit více...
NÁPOJE, DRINKY
Vánoční punč ( 100% vegan)

Vánoční punč ( 100% vegan)

Potřebné ingredience

1 litr bio moštu, 2 lžíce koření na svařené víno značky Sonnentor

Postup přípravy

Vše povaříme a poté podáváme u slavnostní večeře

Zobrazit více...

Kategorie