Banánové kostky s čokoládou
Potřebné ingredience
Těsto: 1 velký banán, 150 ml bílého jogurtu, 80 g polohrubé mouky, 2 PL kakaa, 1 lžička prášku do pečiva, 4 bílky, 120 g cukru krupice, špetka soli. Krém: 400 ml mléka, 4 žloutky, 60 g cukru krupice, 1 vanilkový pudinkový prášek, 20 g Gustinu, 1 banán, 2 lžičky citronové šťávy, 150 ml smetany ke šlehání, 5 g práškové želatiny. Poleva: 100 ml smetany ke šlehání, 100 g hořké čokolády.
Postup přípravy
Z bílků, cukru a soli ušleháme tuhý sníh. Tyčovým mixérem rozmixujeme banán s jogurtem, přimícháme směs mouky s práškem a kakaem. Nakonec lehce vmícháme sníh. Těsto natřeme na…
Máslové croissanty-poctivé skládané
Potřebné ingredience
500 g hladké mouky++340 g másla pokojové teploty++1 kostka kvasnic++90g cukr krupice++15 g soli++300 ml vlažného mléka++vajíčko na potření
Postup přípravy
Uděláme si klasicky kvásek a to tak,že do misky dozdrobíme kvasnice,dáme asi lžíci cukru a přelijeme trochou vlažného mléka.Jak kvásek vzejde vypracujeme se zbytkem surovin těsto…
DORT OD DENISKY
Potřebné ingredience
1 hrnek cukru, 4 vejce - zamícháme, přisypeme 1 hrnek oleje, půlku kypřícího prášku, 4 pudinky - zamíchat, péct na 160 - nahoru umíchaná zakysaná s tvarohem a cukrem podle chuti a navrch želatina (1 vanilkový pudink + 1/2 litru džusu
Řezy s jahodovým krémem
Potřebné ingredience
Korpus: 2 hrnky polohrubé mouky, 1 hrnek cukru krupice, 1 prášek do pečiva, 1 hrnek mléka, ½ hrnku oleje, 2 vejce. Krém: 250 g másla, 200 g cukru moučka, mražené jahody, 3 vanilkové pudinkové prášky, 2 PL cukru krupice. Poleva: 150 ml smetany ke šlehání, 150 g hořké čokolády, 2 želatinové plátky. Dále: 100 ml smetany ke šlehání.
Postup přípravy
Suroviny na korpus smícháme a krátce prošleháme, nalijeme na vyšší plech 30x40 cm s pečícím papírem a v troubě předehřáté na 180°C upečeme do zlatova.
Mražené jahody nasypeme…
Kokosové sušenky
Potřebné ingredience
120g špaldové mouky, 30g rýžové, pohankove nebo kukuřičné mouky, 75g žitné mouky, 1 vejce, 50g kokosového oleje, asi 70 - 90g másla, 45g kokosového cukru, 60g kokosu
Postup přípravy
Vypracovat těsto, zabalit do fólie, nechat v lednici. Vyválet, vykrájet, upéct na 180°C asi 10-15min.
Skořicové sušenky
Potřebné ingredience
50g třtinového cukru, 250g mouky (1/2 žitné celozrnné, 1/2 špaldové hladké),skořice (3-5g), 1 vejce, 100g másla
Postup přípravy
Vše zpracujeme v těsto, zabalíme do fólie a necháme v chladu. Rozválíme, vykrájíme, upečeme na 180°C asi 10-15min.
Tvarohový žmolenkový koláč
Potřebné ingredience
150g špaldové celozrnné mouky, 100g polohrubé pšeničné mouky, 100 - 120g másla, 50g třtinového cukru. Náplň: 2 tvarohy ve vaničce, 200g zakysané smetany, 150g mléka, 3 lžíce rýžového sirupu (pro málo sladkou variantu), 1 vanilkový pudink. Ovoce.
Postup přípravy
Mouku, máslo a cukr zpracujeme v robotu na žmolenku, ingredience na náplň smícháme. 3/4 žmolenky nasypeme do formy o průměru asi 24cm, lžíce lehce upěchujeme, nalijeme náplň, dáme…
Lehký hruškový koláč s drobenkou
Potřebné ingredience
1 hrnek polohrubé mouky, 1/2 hrnku cukru - může být klasický nebo hnědý, 1/2 balíčku prášku do pečiva, 1 hrnek bílého jogurtu - ne nízkotučného, 1 vajíčko, 1/3 hrnku oleje, hrušky, event. jablka, trošku skořice, rozinky, event. ořechy....plus máslo, hrubou mouku a cukr na drobenku
Postup přípravy
Smícháme všechny suché přísady a potom přidáme jogurt, vajíčko a olej. Nalijeme do vymazaného a moukou vysypaného pekáčku (toto množství používám na zapékací mísu o velikosti 1/2…
Rozinkové šišky
Potřebné ingredience
750 g hladké mouky,1 kostka droždí,50g moučkového cukru,450 ml mléka,50g másla,špetka soli,4 vejce,1 vanilkový cukr,125g rozinek ,olej na smažení, na obalení moučkový sukr smíchaný se skořicí
Postup přípravy
Nejdříve si připravíme kvásek.Do části vlažného mléka se lžící cukru a mouky,rozdrobíme droždí a necháme vyběhnout.Máslo si rozpustíme .( rozpouštím v mikrovlnce).Do mísy si…
Čokoládový Krantz s ořechy
Potřebné ingredience
* TĚSTO: 500 g hladké mouky, 100 g cukru, 2 lžičky sušeného droždí, kůra z jednoho citronu, 3 vejce, 120 ml vody, špetka soli, 150 g změklého másla; * NÁPLŇ: 50 g cukru moučka, 30 g kakaa, 130 g čokolády na vaření, 120 g másla, 50 - 100 g vlašských ořechů; * GLAZURA: 130 g cukru krupice, 80 ml vody; * FORMA NA PEČENÍ - forma na chléb, nebo na biskupský chlebíček o délce cca 30 cm
Postup přípravy
1. den - večer připravit těsto
Všechny suroviny zpracovat do hladkého pružného těsta - já nechávám umíchat v pekárně.
Těsto dát do uzavřené mísy a uložit do lednice.
…