Zkusila jsem jsi udělat domácí kandovaný pomeranč a…
Potřebné ingredience
Pomeranč oloumeme nakrájíme na kostičky , pomeranč prosypeme cukrem (1 kgpomeranče = 500 g cukru) a necháme 24 hodin proležet. Přidáme trochu citronové kůry, hřebíček, ananasovou tresť (i jinou, podle chuti) a vaříme, až zesklovatí. Necháme okapat, sušíme uloženou na plechu, potom ji přeložíme a sušíme druhou stranu. Pomeranč obalíme v krupicovém cukru a necháme dosušit (můžeme jí také obalit v čokoládě)..Podobně děláme i třešně, hrušky, ale bez octa.:-):-):-):-):-):-) Kandovaná jablka j:-):-):-)jablka oloupeme zbavíme jadřinců nakrájíme na kostičky rosypeme cukrem (1 kg jablek = 500 g cukru) a necháme 24 hodin proležet. Přidáme trochu citronové kůry, hřebíček, ananasovou tresť (i jinou, podle chuti) a vaříme, až zesklovatí. Necháme okapat, sušíme uloženou na plechu, potom ji přeložíme a sušíme druhou stranu. Jablka obalíme v krupicovém cukru a necháme dosušit (můžeme jí také obalit v čokoládě)..Podobně děláme i třešně, hrušky, ale bez octa.
KANDOVANÁ DÝNĚ:- je opravdu moc dobrá lepší jak…
Potřebné ingredience
Dýni Místo dýně můžete dát i cuketu nakrájíme na 10 cm špalíčky, namočíme na 24 hodin do slabě okyselené vody. Pak vodu slijeme, dýni prosypeme cukrem (1 kg dýně = 500 g cukru) a necháme 24 hodin proležet. Přidáme trochu citronové kůry, hřebíček, ananasovou tresť (i jinou, podle chuti) a vaříme, až zesklovatí. Necháme okapat, sušíme uloženou na plechu, potom ji přeložíme a sušíme druhou stranu. Dýni obalíme v krupicovém cukru a necháme dosušit (můžeme jí také obalit v čokoládě). Podobně děláme i třešně, hrušky, ale bez octa.
Ovocné mlsání
Potřebné ingredience
Vanička jahod 250g,1 kiwi,meloun,šlehačka ve spreji/nebo šlehačka čerstvá-jak kdo má rád/
Postup přípravy
Ovoce omyjeme a nakrájíme -naskládáme na talířky a nastříkáme šlehačku- úžasně dobré mlsání.
Broskvová přesnídávka
Potřebné ingredience
1 kg pokrájených a oloupaných broskví 120 g cukru (lépe třtinového ) zvírazní více chuť ovoce pár kapek citronu 1 vanilkový puding
Postup přípravy
Broskve oloupeme a nakrájíme, dáme do hrnce s troškou vody a rozmixujeme ponorným mixerem, přidáme cukr a pár kapek citronu dle chuti, povaříme (vlastně nevařím, jen nechám…
>>> Jablečný (hruškový) kompot
Potřebné ingredience
** 1-2 jablíčka (hrušek) ** 1 ČL vanilkového cukru ** 1-1,5 ČL cukr krupice ** 4 hřebíčky ** 1 kousek celé skořice (3cm) plátek citrónu nebo citronka
Postup přípravy
Jablíčka (hrušky) zbavíme slupky a jadřince, nakrájíme na kousky a dáme vařit do vody. Přidáme cukry, koření a plátek citrónu nebo pár kapek citronky. Vaříme až jsou jablíčka …
pečený čaj nejen na zimní večery
Potřebné ingredience
1 kg ovoce, 0,5 kg cukru krupice, 1 lžička mleté skořice, 5 celých hřebíčků, šťáva z 1 citronu, 200 ml rumu.
Postup přípravy
Ovoce nakrájet na kostičky (neloupám) a s ostatními přísady zamíchat, dát do pečící mísy a nechat v troubě cca 1 hod. při 180 stupních, občas promíchat. Po upečení naplníme…
Další z koňovitých :-)
Potřebné ingredience
Meloun, jakýkoliv, nemusí být jen vodní, dobrý nožík ä nápad :-)
Postup přípravy
Podle obrázku vyryjete základní tvar do melounu a pak už jen prokrajujete. Obrys nakonec dozdobíte podle fantazie
Ovocný salát
Potřebné ingredience
Meloun,kiwi,banány,nektarinky,broskve,meruňky ,hrozny. Šťáva z jednoho citronu a med.
Postup přípravy
Ovoce oloupeme a všechno nakrájíme na kostky,zalejeme citronovou šťávou ve které rozmícháme med.Když není med stačí ovocná šťáva,nebo cukr a dáme vychladit.