Peřinka
Potřebné ingredience
Těsto: Na 1 korpus - 5 vajíček, 150 g ml. cukru, 175 g pol. mouky, 30 ml vody. Potřebujeme 3 korpusy. Krém: 2 litry mléka, 5 vanil. pudinků, 2 lžíce hl. mouky, 300g ml. cukru, 2 másla. Další suroviny: kokos, bílá čokoláda, marcipánové ozdoby a papírová peřinka.
Postup přípravy
Těsto: Žloutka ušlehat s polovinou cukru a vodou do velmi husté hmoty. Z bílků ušlehat polotuhý sníh, přidat druhou polovinu cukru a došlehat do tuhého sněhu. Mouku prosít min. 1x…
Fantastický narozeninový dortík - Terezčin k 2.…
Potřebné ingredience
Těsto : 6, vajec, 12 polévkových lyžic vody, 1 pr. do peč, 30 dkg polohrubé mouky. 30 dkg práškového cukruKrém: 6 vajec, 25 dkg krystalového cukru, 2 vanilkové cukry, 1 celé a 1/2 čerstvého máslaRibízová marmeládaovoce dle chuti - nejlepší kombinace : jahody- banán/ jahody-borůvky/ jahody - kiwi/na ozdobu vhodné : marcipán, krém, čokoláda, ořechy, kokos - dle chuti.Je to zozpis na kulatou VELKOU dortovou fotmu / 3 patra/, nebo na velký plech / jedno patro/
Postup přípravy
Bílky ušleháme na sníh a dáme bokem. Vyšleháme si žloutky s cukrem a postupně zašlehávame vodu, mouku smíchame s pr. do prč a vmíchame do ušlehané směsy, nakonec lehce vmíchamé…
Dort Beruška
Potřebné ingredience
trpělivost a barevné (hlavně černý ;-) ) gel na obarvení krému
Prsa - a jejich obalování do marcipánové hmoty
Potřebné ingredience
Těsto: Na 1 korpus - 5 vajíček, 150 g ml. cukru, 175 g pol. mouky, 30 ml vody. Potřebujeme 4 korpusy. Krém: 2 litry mléka, 5 vanil. pudinků, 3 lžíce hl. mouky, 300g ml. cukru, 2 másla. Marcipán : 400g suš. mléka, 400g ml. cukru, voda dle potřeby, mandlové aroma, potrav. barvivo.
Postup přípravy
Těsto: Žloutka ušlehat s polovinou cukru a vodou do velmi husté hmoty. Z bílků ušlehat polotuhý sníh, přidat druhou polovinu cukru a došlehat do tuhého sněhu. Mouku prosít min. 1x…
DORT vláček v tunelu
Potřebné ingredience
pro inspiraci
Postup přípravy
kaleidoskop nápadů z MMB. Tunel je vydlabaný z piškotového kvádru upečeného v domácí pekárně.
Dort s ledními medvídky
Potřebné ingredience
Těsto: na 1 korpus - 4 vajíčka, 120 g cukru moučky, 140 g pol. mouky, 25 ml vody. Potřebujeme 2 korpusy a ty pak překrojíme na půl. Vzniknou nám 4 pláty. Krém: 1,5 litru mléka, 4 vanil. pudinky, 2 lžíce hl. mouky, 200g ml. cukru, 2 másla. Marcipán: 200 g suš. mléka, 200 g cukru moučky, 2 lžíce vody, pár kapek mandl. aroma. Další suroviny: kokos, dort želé a modré potrav. barvivo.
Postup přípravy
Těsto: Žloutka ušlehat s polovinou cukru a vodou do velmi husté hmoty. Z bílků ušlehat polotuhý sníh, přidat druhou polovinu cukru a došlehat do tuhého sněhu. Mouku prosít min. 1x…
PRINCEZNA V RŮŽIČKOVÉ ZAHRADĚ - dort pro Lucinku k 7.…
Potřebné ingredience
Rozpis na jednopatrový kulatý ( tento jsem dělala ze čtyřnásobného množství ) - zadělávala jsem v 7-litrovém hrnci :-)). KORPUS : 14 dkg cukru, 4 žloutky, 2-3 lžíce vody, 2-3 lžíce kakaa, 7 dkg polohrubé mouky, 1/2 PDP, špetička soli, sníh ze 4 bílků. KRÉM ( opět rozpis na jednopatrák, na tento dort mi stačila trojnásobná dávka a ještě mi zbylo ) : Na kaši - 6 dkg másla nebo Hery, 6 dkg hrubé mouky, 4 dcl mléka, 2 vejce. Dále 20 dkg másla nebo Hery, 20 dkg cukru, 3-5 dkg kakaa. Šlehačka na konečné nazdobení + potravinářské barvivo + "minikulisky" - vše dle fantazie.... Na tento dort jsem spotřebovala 4 šlehačky ( 2x zelená, 1x růžová, 1x žlutá )
Postup přípravy
KORPUS : Ručním šlehačem našleháme cukr, žloutky, vodu a kakao. Do této směsi přidáme mouku smíchanou s PDP a solí a nakonec lehce vmícháme sníh z bílků.
KRÉM : uvaříme si kaši…
Dort se Spidermanem
Potřebné ingredience
KORPUS = výborná TANGOVKA od paní Ivety-Kytice ID 9928. NÁPLŇ = krém z Bebečkové střechy paní Věry ID 10193. MARCIPÁN podle paní Blanky ID 3742. Dál už jen marmeláda (pod krém) a čokoláda na dozdobení marcipánu.
Postup přípravy
Nápad se Spidermanem je vlastní :o), ve všem ostatním díky za inspiraci, maminky z Mimáče :o) !!!