Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Dorty

Přidat recept
DORTY
Peřinka

Peřinka

Potřebné ingredience

Těsto: Na 1 korpus - 5 vajíček, 150 g ml. cukru, 175 g pol. mouky, 30 ml vody. Potřebujeme 3 korpusy. Krém: 2 litry mléka, 5 vanil. pudinků, 2 lžíce hl. mouky, 300g ml. cukru, 2 másla. Další suroviny: kokos, bílá čokoláda, marcipánové ozdoby a papírová peřinka.

Postup přípravy

Těsto: Žloutka ušlehat s polovinou cukru a vodou do velmi husté hmoty. Z bílků ušlehat polotuhý sníh, přidat druhou polovinu cukru a došlehat do tuhého sněhu. Mouku prosít min. 1x…

Zobrazit více...
DORTY
Fantastický  narozeninový  dortík - Terezčin k 2. narozeninám

Fantastický narozeninový dortík - Terezčin k 2.…

Potřebné ingredience

Těsto : 6, vajec, 12 polévkových lyžic vody, 1 pr. do peč, 30 dkg polohrubé mouky. 30 dkg práškového cukruKrém: 6 vajec, 25 dkg krystalového cukru, 2 vanilkové cukry, 1 celé a 1/2 čerstvého máslaRibízová marmeládaovoce dle chuti - nejlepší kombinace : jahody- banán/ jahody-borůvky/ jahody - kiwi/na ozdobu vhodné : marcipán, krém, čokoláda, ořechy, kokos - dle chuti.Je to zozpis na kulatou VELKOU dortovou fotmu / 3 patra/, nebo na velký plech / jedno patro/

Postup přípravy

Bílky ušleháme na sníh a dáme bokem. Vyšleháme si žloutky s cukrem a postupně zašlehávame vodu, mouku smíchame s pr. do prč a vmíchame do ušlehané směsy, nakonec lehce vmíchamé…

Zobrazit více...
DORTY
Dort Beruška

Dort Beruška

Potřebné ingredience

trpělivost a barevné (hlavně černý ;-) ) gel na obarvení krému

Postup přípravy

jen pro inspiraci

Zobrazit více...
DORTY
Prsa - a jejich obalování do marcipánové hmoty

Prsa - a jejich obalování do marcipánové hmoty

Potřebné ingredience

Těsto: Na 1 korpus - 5 vajíček, 150 g ml. cukru, 175 g pol. mouky, 30 ml vody. Potřebujeme 4 korpusy. Krém: 2 litry mléka, 5 vanil. pudinků, 3 lžíce hl. mouky, 300g ml. cukru, 2 másla. Marcipán : 400g suš. mléka, 400g ml. cukru, voda dle potřeby, mandlové aroma, potrav. barvivo.

Postup přípravy

Těsto: Žloutka ušlehat s polovinou cukru a vodou do velmi husté hmoty. Z bílků ušlehat polotuhý sníh, přidat druhou polovinu cukru a došlehat do tuhého sněhu. Mouku prosít min. 1x…

Zobrazit více...
DORTY
DORT vláček na mostě

DORT vláček na mostě

Potřebné ingredience

Pro inspiraci...

Postup přípravy

pro syna ke 4.narozeninám

Zobrazit více...
DORTY
DORT auta

DORT auta

Potřebné ingredience

sice trochu přeplácaný...

Postup přípravy

ale účel splňující :-)

Zobrazit více...
DORTY
DORT vláček v tunelu

DORT vláček v tunelu

Potřebné ingredience

pro inspiraci

Postup přípravy

kaleidoskop nápadů z MMB. Tunel je vydlabaný z piškotového kvádru upečeného v domácí pekárně.

Zobrazit více...
DORTY
Dort s ledními medvídky

Dort s ledními medvídky

Potřebné ingredience

Těsto: na 1 korpus - 4 vajíčka, 120 g cukru moučky, 140 g pol. mouky, 25 ml vody. Potřebujeme 2 korpusy a ty pak překrojíme na půl. Vzniknou nám 4 pláty. Krém: 1,5 litru mléka, 4 vanil. pudinky, 2 lžíce hl. mouky, 200g ml. cukru, 2 másla. Marcipán: 200 g suš. mléka, 200 g cukru moučky, 2 lžíce vody, pár kapek mandl. aroma. Další suroviny: kokos, dort želé a modré potrav. barvivo.

Postup přípravy

Těsto: Žloutka ušlehat s polovinou cukru a vodou do velmi husté hmoty. Z bílků ušlehat polotuhý sníh, přidat druhou polovinu cukru a došlehat do tuhého sněhu. Mouku prosít min. 1x…

Zobrazit více...
DORTY
PRINCEZNA V RŮŽIČKOVÉ ZAHRADĚ - dort pro Lucinku k 7. narozeninám

PRINCEZNA V RŮŽIČKOVÉ ZAHRADĚ - dort pro Lucinku k 7.…

Potřebné ingredience

Rozpis na jednopatrový kulatý ( tento jsem dělala ze čtyřnásobného množství ) - zadělávala jsem v 7-litrovém hrnci :-)). KORPUS : 14 dkg cukru, 4 žloutky, 2-3 lžíce vody, 2-3 lžíce kakaa, 7 dkg polohrubé mouky, 1/2 PDP, špetička soli, sníh ze 4 bílků. KRÉM ( opět rozpis na jednopatrák, na tento dort mi stačila trojnásobná dávka a ještě mi zbylo ) : Na kaši - 6 dkg másla nebo Hery, 6 dkg hrubé mouky, 4 dcl mléka, 2 vejce. Dále 20 dkg másla nebo Hery, 20 dkg cukru, 3-5 dkg kakaa. Šlehačka na konečné nazdobení + potravinářské barvivo + "minikulisky" - vše dle fantazie.... Na tento dort jsem spotřebovala 4 šlehačky ( 2x zelená, 1x růžová, 1x žlutá )

Postup přípravy

KORPUS : Ručním šlehačem našleháme cukr, žloutky, vodu a kakao. Do této směsi přidáme mouku smíchanou s PDP a solí a nakonec lehce vmícháme sníh z bílků.
KRÉM : uvaříme si kaši…

Zobrazit více...
DORTY
Dort se Spidermanem

Dort se Spidermanem

Potřebné ingredience

KORPUS = výborná TANGOVKA od paní Ivety-Kytice ID 9928. NÁPLŇ = krém z Bebečkové střechy paní Věry ID 10193. MARCIPÁN podle paní Blanky ID 3742. Dál už jen marmeláda (pod krém) a čokoláda na dozdobení marcipánu.

Postup přípravy

Nápad se Spidermanem je vlastní :o), ve všem ostatním díky za inspiraci, maminky z Mimáče :o) !!!

Zobrazit více...

Kategorie