Zobrazit přihlášovací formulář
BEZMASÁ JÍDLA
BRAMBOROVO-CIBULKOVÁ  AMOLETA  připravená na dva způsoby

BRAMBOROVO-CIBULKOVÁ AMOLETA připravená na dva…

Potřebné ingredience

Ingredience pro 4 osoby: 4 brambory předem uvařené ve šlupce, 4 žluté cibule, 6 vajec, olej, sůl.

Postup přípravy

Postup práce:
Předem uvařené brambory ve šlupce oloupeme a nakrájíme na kostičky.
Osmažíme nakrájenou cibuli na proužky a vmícháme do ní kostičky brambor a dochutíme.

Zobrazit více...
RÝŽE A TĚSTOVINY
PIKANTNÍ ŠPAGETY s cuketovým pyré a feferonkou

PIKANTNÍ ŠPAGETY s cuketovým pyré a feferonkou

Potřebné ingredience

Ingredience pro 3 osoby: 210 g špaget, 3-4 cukety střední velikosti, 60 g šunky, 3 PL zakysané smetany, 2 stroužky česneku, 1 feferonka-středně pálivá, olivový olej, sůl.

Postup přípravy

Postup práce-čtyři kroky:

1-Cukety oloupeme podélně tak, aby ze „šlupek“ vznikly dlouhé proužky, které nožem ještě upravíme na stejnou šířku. Vzniklé nudličky vhodíme do…

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
SUPER CHUŤOVKA-LILEK zapečený s mozzarellou a parmezánem

SUPER CHUŤOVKA-LILEK zapečený s mozzarellou a…

Potřebné ingredience

Ingredience: 1-2 kusy většího lilku, 200 g mozzarelly (nebo polotvrdého tvrdého sýru), 30 g strouhaného parmezánu. Ingredience na šťávu z rajčat: 500 g zralých rajčat,1 stroužek česneku, 1 KL sušeného oregana, 3 PL olivového oleje, sůl.

Postup přípravy

Postup práce:

Lilek nakrájíme na kolečka (výška 1 cm) a po obou stranách ogrilujeme na pánvičce.
Kolečka pak vyskládáme na plech s pečícím papírem, posolíme a polijeme…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
LINECKÝ BROSKVOVÝ KOLÁČ s pistáciovými oříšky

LINECKÝ BROSKVOVÝ KOLÁČ s pistáciovými oříšky

Potřebné ingredience

Ingredience na linecké těsto: 300 g hladké mouky, 175 g másla, 100 g jemného krystalového cukru,1 celé vejce, 1 žloutek, sůl. Ostatní ingredience: 2 velké, nebo 3 středně velké broskve, meruňkový džem, 1 PL nasekaných pistáciových oříšků, trochu nasekané bílé a tmavé čokolády (nemusí být).

Postup přípravy

Postup práce:

Připravíme linecké těsto a ještě měkké ho rozprostřeme na pečící papír a vložíme do nízké dortové formy o průměru 24 cm.
Okraje můžeme ozdobně vytvarovat.…

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
VÝTEČNÁ KUŘECÍ STEHÝNKA dušená na víně

VÝTEČNÁ KUŘECÍ STEHÝNKA dušená na víně

Potřebné ingredience

Ingredience-pro 1 osobu: 2-3 kuřecí stehýnka, 2 deci bílého vína, 2 stroužky česneku vcelku, 1 střední cibule, 1 paprikový lusk (nebo půl červeného a půl žlutého), několik zelených oliv, sůl.

Postup přípravy

Postup práce:
Na pánvičce zvlášť orestujeme nakrájenou cibuli a proužky paprikových lusků.
Na další pánvičku vložíme bez oleje dobře očištěná kuřecí stehna, na mírném ohni…

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
TĚSTOVINY FETTUCCINE s uzeným lososem a zakysanou smetanou

TĚSTOVINY FETTUCCINE s uzeným lososem a zakysanou…

Potřebné ingredience

Ingredience-dávka pro 1 osobu: 100 g hladké mouky, 1 vejce, špetka soli. Ostatní ingredience: 100 g uzeného lososa, 100 g zakysané smetany, sekaný čerstvý kopr.

Postup přípravy

Připrava širokých nudlí fettuccine:

Mouku nasypeme na vál, vytvoříme hromádku a v ní důlek pro vajíčko a sůl.
Vypracujeme těsto-pokud bude tužší, můžeme přidat pár kapek…

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
VYDAŘENÁ PIZZA s mozzarellou a sardelkami

VYDAŘENÁ PIZZA s mozzarellou a sardelkami

Potřebné ingredience

Ingredience na 2 pizzy-kynuté těsto: 300 g hladké mouky, 200 g polohrubé mouky, 300 ml vlažné vody, 1 KL cukru krystal, 1 KL soli, 25 g čerstvého droždí (nebo 10 g sušeného ). Ostatní ingredience na náplň: 500 ml rajčatové šťávy, 10 řezů sardelek, 120 g mozzarelly, 10 čerstvých dýňových květů Hokkaido (nemusí být), několik lístečků bazalky na dozdobení upečené pizzy.

Postup přípravy

Postup práce:

Nejdříve ze všeho si připravíme z droždí, cukru a deci vlažné vody kvásek (suroviny odebereme z celkového množství).
Pak vypracujeme těsto a vložíme do…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
BORŮVKOVÝ MŘÍŽKOVÝ KOLÁČ z tvarohového těsta

BORŮVKOVÝ MŘÍŽKOVÝ KOLÁČ z tvarohového těsta

Potřebné ingredience

Ingredience na tvarohové těsto: 450 g hladké mouky, 1 sáček kypřícího prášku, 220 g jemného cukru krystalu, 140 g změklého másla, 250 g tvarohu, 2 celá vejce, 1 žloutek, strouhaná citronová kůra. Ostatní ingredience: Borůvková marmeláda s kousky ovoce, hrst čerstvých borůvek.

Postup přípravy

Postup práce:
Ze všech surovin zpracujeme hladké těsto, zabalíme ho do fólie a na hodinku uložíme do ledničky.
Potom těsto rozdělíme na 5 částí.
První díl vyválíme na…

Zobrazit více...
POLÉVKY
OSVĚŽUJÍCÍ KEFÍROVÁ POLÉVKA s červenou řepou

OSVĚŽUJÍCÍ KEFÍROVÁ POLÉVKA s červenou řepou

Potřebné ingredience

Ingredience na polévku pro tři osoby: 250 g vařené, nahrubo nastrouhané červené řepy, 250 ml kefíru, sůl, pepř (nemusí být), ½ vejce uvařené natvrdo a nakrájené na kostičky, 1 střední salátová okurka, oloupaná a nakrájená také na malé kostičky. Dozdobení polévky: 3 PL zakysané smetany, 1 a ½ natvrdo uvařeného vejce, kopr nebo pažitka. Příloha: 3 uvařené střední brambory, sůl, olej, pažitka.

Postup přípravy

Postup práce:
Uvařenou červenou řepu nahrubo nastrouháme, osolíme, opepříme a v misce smícháme s kefírem.
Přidáme kostičky okurky a natvrdo vařeného vajíčka /z jedné půlky/,…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
DELIKÁTNÍ HROZNOVÝ KOLÁČ-podle francouzské receptury

DELIKÁTNÍ HROZNOVÝ KOLÁČ-podle francouzské receptury

Potřebné ingredience

Ingredience na těsto: 50 g hladké mouky, 50 g mandlové moučky, 100 g krystalového cukru, 3 vejce, 1 sáček vanilkového cukru, ½ lžičky skořice, 200 ml studeného mléka, 300 g hroznů –rozpůlených a zbavených semínek.

Postup přípravy

Postup práce:
Suroviny na těsto smícháme, přidáme hrozny a nalijeme do kulaté, máslem vymazané formy o průměru 25-28 cm.
Pečeme v předehřáté troubě při teplotě 180 st. C.…

Zobrazit více...

Kategorie