Bílé fazolky v rajské omáčce
Potřebné ingredience
Olej, cibule, 1/4 sáčku zmrazené zeleniny pod svíčkovou (kořenová zelenina),1 lžíce hladké mouka, pasírovaná rajčata - jedna krabičky, voda, koření - 2 kuličky pepře, 1 kulička nového koření, bobkový list, kousíček skořice celé, sůl, cukr a citronek na dochucení. menší polovina balíčku bílých fazolek
Postup přípravy
Na několik hodin namočíme fazolky do vody. Potom cca 1 hodinku vaříme.
Do hrnce dáme trochu oleje a osmažíme na něm cibuli. Když je malinko zlatavá, tak přisypeme…
Arabelčina hrachová kaše
Potřebné ingredience
150g hrachu žlutého, kousek sádla, trošku mléka, sůl, mouku hladkou, cibule
Postup přípravy
Hrách si den předem namočíme do vody, kterou nesolíme a na druhý den v té samé vodě uvaříme.
Poté rozmixujeme ponorným mixérem do hladka.
Ze sádla a mouky uděláme světlou…
Guláš s fazolemi
Potřebné ingredience
200gramů fazolí,2lžičky gulášového koření,1cibule,100ml oleje,4párky,voda dle potřeby,1masox,tymián asi půl lžičky,2lžičky mleté papriky,sůl
Postup přípravy
Fazole namočíme na4hodiny do vody a v téže vodě uvaříme doměkka.1 cibulku osmahnout na oleji a na to rozdrobíme masox a přidáme všechna koření,přidáme fazole a nakrájené párky…
Pohankové karbenátky
Potřebné ingredience
250g pohanky,houby,1 vejce,cibule,2 str.česneku,2 lžíce hl.mouky,majoránka,sůl,ml.pepř,strouhanka
Postup přípravy
Pohanku přes noc namočíme a druhý den ve stejné vodě doměkka uvaříme.Houby pokrájíme a na cibulce osmahneme.
Pokud máme houby sušené,povaříme je a vodu vymačkáme.Osmahneme je…
Levná fazolová polévka
Potřebné ingredience
Půl pytlíku červených menších fazolí /mohou být i koupené bílé předvařené/, 1 cibule, 2 stroužky česneku,1-2 poctivé špekáčky /lze nahradit kabanosem,libovým párkem/,hl. mouka na zahuštění,drcený kmín, majoránka, bobkový list, zeleninové ochucovadlo bez soli a glutamátů,sůl,smetana na vaření,olej
Postup přípravy
Půl pytlíku fazolí přes noc namočíme do dostatečného množství vody, pokud máme koupené předvařené, tak postupujeme dle návodu..
Ve stejné vodě, ve které se fazole namáčely …
Bochník plný fazolí
Potřebné ingredience
Mouku do domácí pekárny. Mleté maso, 2 konzervy červených fazolí, 1 konzervu bílých fatolí, sáček mraž. zeleniny dle vaší chuti, cibul, červenou papriku, kukuřici, sůl, pepř, koření dle vaší chuti.
Postup přípravy
V domácí pekárně upečeme malý bochníček ze 1/4kg mouky. Po vychlednutí odžízneme vršek a vnitřek trochu vydlabeme. Bochníček můžeme upéct i v troubě, po té co ručně vyracujeme…
Fazolový guláš s uzeným masem
Potřebné ingredience
25 dkg bílých fazolí,25 dkg uzeného masa,1 cibule,sladká paprika,kdo má rád pálivé přidá i pálivou,sůl,zakysaná smetana,olej
Postup přípravy
Fazole si namočíme do studené vody aspoň na 12 hodin.Pak je uvaříme doměka.Na oleji si zpěníme cibuli,zasypeme paprikou ,přidáme fazole,trošku podlijeme vodou a dusíme,přidáme…
PIKANTNÍ ČOČKA
Potřebné ingredience
ČOČKA,HRÁŠEK-KONZERVA,NEBO MRAŽENÝ,PAPRIKA-ZELENÁ,KEČUP,FEFERONKA,SUL,PEPŘ,HLADKÁ MOUKA,CIBULE,PODRAVKA
Postup přípravy
ČOČKU DEN PŘEDEM NAMOČÍME A UVAŘÍME DO MĚKKA,ZAHUSTÍME-CIBULKA,MOUKA A PŘIDÁME HRÁŠEK,PAPRIKU,KEČUP,FEFERONKU,10MIN PROVÁŘÍME
FAZOLOVÝ GULÁŠ S HOUBAMI
Potřebné ingredience
x
Postup přípravy
fazole den předem namočíme a uvaříme do měkka s bobk.listem a novým kořenim-dáme stranou,vepřové maso osmahneme na cibulce a uvaříme do měkka,přidáme houby,uvařené fazole,porek…
Vynikající cizrnové placičky
Potřebné ingredience
200g předem namočené, uvařené a scezené cizrny (nebo z plechovky), 1 menší cibule (nejlépe červená), cca 6 stroužků česneku, kmín, koriandr, hrstka petrželky, sůl, pepř, 2 lžíce hladké mouky (dala jsem špaldovou), 1 vejce
Postup přípravy
Uvařenou a zchladlou cizrnu rozmixujeme s ostatními ingrediencemi kromě vajíčka. Získáme hladkou hustou hmotu, do které přidáme vajíčko a zamícháme. Těstíčko je hutné, ale není…