Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Luštěniny

Přidat recept
LUŠTĚNINY
Pohankové karbenátky

Pohankové karbenátky

Potřebné ingredience

250g pohanky,houby,1 vejce,cibule,2 str.česneku,2 lžíce hl.mouky,majoránka,sůl,ml.pepř,strouhanka

Postup přípravy

Pohanku přes noc namočíme a druhý den ve stejné vodě doměkka uvaříme.Houby pokrájíme a na cibulce osmahneme.
Pokud máme houby sušené,povaříme je a vodu vymačkáme.Osmahneme je…

Zobrazit více...
LUŠTĚNINY
Levná fazolová polévka

Levná fazolová polévka

Potřebné ingredience

Půl pytlíku červených menších fazolí /mohou být i koupené bílé předvařené/, 1 cibule, 2 stroužky česneku,1-2 poctivé špekáčky /lze nahradit kabanosem,libovým párkem/,hl. mouka na zahuštění,drcený kmín, majoránka, bobkový list, zeleninové ochucovadlo bez soli a glutamátů,sůl,smetana na vaření,olej

Postup přípravy

Půl pytlíku fazolí přes noc namočíme do dostatečného množství vody, pokud máme koupené předvařené, tak postupujeme dle návodu..
Ve stejné vodě, ve které se fazole namáčely …

Zobrazit více...
LUŠTĚNINY
Bochník plný fazolí

Bochník plný fazolí

Potřebné ingredience

Mouku do domácí pekárny. Mleté maso, 2 konzervy červených fazolí, 1 konzervu bílých fatolí, sáček mraž. zeleniny dle vaší chuti, cibul, červenou papriku, kukuřici, sůl, pepř, koření dle vaší chuti.

Postup přípravy

V domácí pekárně upečeme malý bochníček ze 1/4kg mouky. Po vychlednutí odžízneme vršek a vnitřek trochu vydlabeme. Bochníček můžeme upéct i v troubě, po té co ručně vyracujeme…

Zobrazit více...
LUŠTĚNINY
Fazolový guláš s uzeným masem

Fazolový guláš s uzeným masem

Potřebné ingredience

25 dkg bílých fazolí,25 dkg uzeného masa,1 cibule,sladká paprika,kdo má rád pálivé přidá i pálivou,sůl,zakysaná smetana,olej

Postup přípravy

Fazole si namočíme do studené vody aspoň na 12 hodin.Pak je uvaříme doměka.Na oleji si zpěníme cibuli,zasypeme paprikou ,přidáme fazole,trošku podlijeme vodou a dusíme,přidáme…

Zobrazit více...
LUŠTĚNINY
PIKANTNÍ ČOČKA

PIKANTNÍ ČOČKA

Potřebné ingredience

ČOČKA,HRÁŠEK-KONZERVA,NEBO MRAŽENÝ,PAPRIKA-ZELENÁ,KEČUP,FEFERONKA,SUL,PEPŘ,HLADKÁ MOUKA,CIBULE,PODRAVKA

Postup přípravy

ČOČKU DEN PŘEDEM NAMOČÍME A UVAŘÍME DO MĚKKA,ZAHUSTÍME-CIBULKA,MOUKA A PŘIDÁME HRÁŠEK,PAPRIKU,KEČUP,FEFERONKU,10MIN PROVÁŘÍME

Zobrazit více...
LUŠTĚNINY
FAZOLOVÝ GULÁŠ S HOUBAMI

FAZOLOVÝ GULÁŠ S HOUBAMI

Potřebné ingredience

x

Postup přípravy

fazole den předem namočíme a uvaříme do měkka s bobk.listem a novým kořenim-dáme stranou,vepřové maso osmahneme na cibulce a uvaříme do měkka,přidáme houby,uvařené fazole,porek…

Zobrazit více...
LUŠTĚNINY
Vynikající cizrnové placičky

Vynikající cizrnové placičky

Potřebné ingredience

200g předem namočené, uvařené a scezené cizrny (nebo z plechovky), 1 menší cibule (nejlépe červená), cca 6 stroužků česneku, kmín, koriandr, hrstka petrželky, sůl, pepř, 2 lžíce hladké mouky (dala jsem špaldovou), 1 vejce

Postup přípravy

Uvařenou a zchladlou cizrnu rozmixujeme s ostatními ingrediencemi kromě vajíčka. Získáme hladkou hustou hmotu, do které přidáme vajíčko a zamícháme. Těstíčko je hutné, ale není…

Zobrazit více...
LUŠTĚNINY
Fazolová dobrota

Fazolová dobrota

Potřebné ingredience

Pro 4 osoby: 2 cibule,trocha oleje na pánev,50 dkg měkého salámu nejlépe gothaj nebo junior,3 konzervy bílých fazolí v tomatě,4 lžice kečupu

Postup přípravy

Na pánvi si osmahneme pokrájenou cibulku,když zesklovatí, přidáme salám pokrájený na nudličky a opečeme.Pak přidáme konzervy a kečup-promícháme-prohřejeme a podáváme s chlebovými…

Zobrazit více...
LUŠTĚNINY
Čočka po orientálsku

Čočka po orientálsku

Potřebné ingredience

350 g čočky, 3 stroužky česneku, 2 lžičky kari, 1 lžička bílého pepře, 1 velký rajský protlak, 20 ml vody, olej, ocet, cibule, sůl, cukr, máslo

Postup přípravy

Do vody přes noc namočíme čočku, kterou poté uvaříme do měkka. Na směsi oleje a másla osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli a na plátky nakrájený česnek. Zasypeme pepřem a kari,…

Zobrazit více...
LUŠTĚNINY
>>> Čočka na kyselo s volským okem

>>> Čočka na kyselo s volským okem

Potřebné ingredience

čočka, 3 stroužky česneku, 1 cibule, Anglická slanina (nemusí být), hl.mouka, sůl, olej, ocet, podravka

Postup přípravy

Propláchnutou čočku si namočíme asi hodinu před vařením i se třemi stroužky česneku. Čočku nesolíme až při dochucování. Někde jsem četla, že se nemá solit a zároveň se na…

Zobrazit více...

Kategorie