Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Vepřové maso

Přidat recept
VEPŘOVÉ MASO
Maso na zelenině

Maso na zelenině

Potřebné ingredience

Vepřové nebo hovězí maso, kořenová zelenina, sůl, pepř, kari, máslo

Postup přípravy

Maso pokrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, opepříme. Kořenovou zeleninu nakrájíme na nudličky nebo kostky a na másle ji opečeme dočervena. Přidáme maso, trochu kari a dusíme,…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřové plátky zapečené

Vepřové plátky zapečené

Potřebné ingredience

Vepřovou kýtu,nebo kotletu-1 kg.3 cibule,hořčici,pepř,sůl,hladkou mouku,smetanu,sýr na posypání,máslo na vymazání pekáče.Brambory,rajče,petržilka na dozdobení

Postup přípravy

Vepřové maso-kýtu,nebo kotletu nakrájíme na plátky,osolíme,opepříme,potřeme hořčicí a obalíme v mouce tu stranu,kterou budeme dávat dolu do pekáče.Vrchní stranu potřeme hořčicí…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Silvestrovský ovar-rychlovka

Silvestrovský ovar-rychlovka

Potřebné ingredience

Vepřové maso-stačí koleno,nebo 2 kolena,vepřové srdce (může být bůček,hlava,jazyk )atd.Já dávám pouze koleno a srdce.Je to pro 2 až 3 osoby.

Postup přípravy

Vepřové maso-koleno a srdce důkladně omyjeme a vložíme do studené osolené vody.Přidáme nové koření-asi 7 kuliček,4 kuličky pepře a 3 velké cibule.Vaříme do změknutí,nejlépe v…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
PIKANTNÍ ŠPÍZY NA ZELENINĚ

PIKANTNÍ ŠPÍZY NA ZELENINĚ

Potřebné ingredience

Vepřové maso, játra, libová anglická slanina, špekáček, klobása, červená paprika a zelená paprika.
Sůl a maizena či jiný škrob na zahuštění, ev. mouka.
2 sterilizovaný zeleniny např. Kunovjanka, Hradišťanka, Moravanka apod.

Postup přípravy

Pozor na klobásy, pokud chcete dávat dětem. Některé bývají ostré!

Podáváme s bramborem ev. hranolky.

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Babiččiny kotlety

Babiččiny kotlety

Potřebné ingredience

kotlety (s kostí i bez), tvrdý salám, měkký salám, cibule, sýr na strouhání, strouhanka, máslo, hořčice, pepř, sůl

Postup přípravy

Kotlety naklepeme, osolíme, potřeme hořčicí a vydatně opepříme. Položíme na dno vymazaného pekáče. Poté na kotlety navrstvíme cibuli, tvrdý a měkký salám. Zapékáme. Když už jsou…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Pečené obložené řízky

Pečené obložené řízky

Potřebné ingredience

4 vepřové nebo krůtí řízky, sůl, pepř, grilovací koření, olej, strouhanka, 2 vejce, 4 plátky anglické slaniny, 4 plátky šunky, 2 velké cibule, 2 papriky, 4 rajčata, strouhaný sýr

Postup přípravy

Řízky naklepeme, osolíme, opepříme, posypeme grilovacím kořením, potřeme je z obou stran olejem a necháme odležet. Potom obalíme ve strouhance (strouhanku do řízků lehce rukou…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Kotlety na divoko

Kotlety na divoko

Potřebné ingredience

vepřové kotlety na plátky, sůl, olej, 2 cibule, žampióny čerstvé či mražené (plátky), vegeta, grilovací koření, kari koření, bazalka, mletá sladká paprika, pár kuliček černého celého pepře, pár kuliček nového koření, 3 bobkové listy, 300 g pikantní klobásy, 150 g anglické slaniny

Postup přípravy

Kotlety jemně naklepeme a mírně osolíme. Na pekáč vymazaný olejem rozložíme cibuli nakrájenou na kolečka a žampiony nakrájené na plátky.

Na cibuli a žampiony dáme plátky…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Nakládané řízky

Nakládané řízky

Potřebné ingredience

4-5 řízků vepřových nebo kuřecích.

Marináda:
1 bílý jogurt (lze i zakysanou smetanu),
1 celé vejce,
1 kávová lžička Podravky,
2 vrchovaté polévkové lžíce Solamylu,
pepř, sůl, kdo je zvyklý řízky česnekovat, může použít,
strouhanka a olej na smažení.

Postup přípravy

Maso naklepeme, nařízneme okraje, osolíme a naložíme na 1 den do marinády. Potom obalíme pouze ve strouhance a usmažíme jako klasický řízek. Je to velmi jemné a křehké. Výborné s…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Znojemská omáčka

Znojemská omáčka

Potřebné ingredience

1větší cibule(2 menší),olej,vepřové maso-používám kýtu-tak třičtvrtě kila,malý rajský protlak,3-4 steril.okurky,3 libové párky,1 masox,sůl,pepř,vegeta,voda,pol.mouka.
Jako příloha knedlik,těstoviny.

Postup přípravy

Cibulku osmažíme,přidáme na kousky nakrajené maso a orestujeme,osolíme,opepříme dáme vegetu a celý malý protlak,zamícháme a podlejeme vodou,dáme masox a dusíme.Až je maso…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
ZAPÉKANÉ ŘÍZKA NARUBY

ZAPÉKANÉ ŘÍZKA NARUBY

Potřebné ingredience

vepřové maso - kýta je nejlepší,
asi 20dkg anglické,
cibule ( dle chuti ) ,
vajíčko,
olej,
sůl
strouhanka,

Postup přípravy

Maso nakrájíme na plátky, osolíme a kdo má rád česnek, může i očesnekovat. Potom do masíčky "vklepeme" strouhanku, protáhneme vajíčkem a zprudka opečeme na pánvi ( jen aby to…

Zobrazit více...

Kategorie