Maso na zelenině
Potřebné ingredience
Vepřové nebo hovězí maso, kořenová zelenina, sůl, pepř, kari, máslo
Postup přípravy
Maso pokrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, opepříme. Kořenovou zeleninu nakrájíme na nudličky nebo kostky a na másle ji opečeme dočervena. Přidáme maso, trochu kari a dusíme,…
Vepřové plátky zapečené
Potřebné ingredience
Vepřovou kýtu,nebo kotletu-1 kg.3 cibule,hořčici,pepř,sůl,hladkou mouku,smetanu,sýr na posypání,máslo na vymazání pekáče.Brambory,rajče,petržilka na dozdobení
Postup přípravy
Vepřové maso-kýtu,nebo kotletu nakrájíme na plátky,osolíme,opepříme,potřeme hořčicí a obalíme v mouce tu stranu,kterou budeme dávat dolu do pekáče.Vrchní stranu potřeme hořčicí…
Silvestrovský ovar-rychlovka
Potřebné ingredience
Vepřové maso-stačí koleno,nebo 2 kolena,vepřové srdce (může být bůček,hlava,jazyk )atd.Já dávám pouze koleno a srdce.Je to pro 2 až 3 osoby.
Postup přípravy
Vepřové maso-koleno a srdce důkladně omyjeme a vložíme do studené osolené vody.Přidáme nové koření-asi 7 kuliček,4 kuličky pepře a 3 velké cibule.Vaříme do změknutí,nejlépe v…
PIKANTNÍ ŠPÍZY NA ZELENINĚ
Potřebné ingredience
Vepřové maso, játra, libová anglická slanina, špekáček, klobása, červená paprika a zelená paprika.
Sůl a maizena či jiný škrob na zahuštění, ev. mouka.
2 sterilizovaný zeleniny např. Kunovjanka, Hradišťanka, Moravanka apod.
Postup přípravy
Pozor na klobásy, pokud chcete dávat dětem. Některé bývají ostré!
Podáváme s bramborem ev. hranolky.
Babiččiny kotlety
Potřebné ingredience
kotlety (s kostí i bez), tvrdý salám, měkký salám, cibule, sýr na strouhání, strouhanka, máslo, hořčice, pepř, sůl
Postup přípravy
Kotlety naklepeme, osolíme, potřeme hořčicí a vydatně opepříme. Položíme na dno vymazaného pekáče. Poté na kotlety navrstvíme cibuli, tvrdý a měkký salám. Zapékáme. Když už jsou…
Pečené obložené řízky
Potřebné ingredience
4 vepřové nebo krůtí řízky, sůl, pepř, grilovací koření, olej, strouhanka, 2 vejce, 4 plátky anglické slaniny, 4 plátky šunky, 2 velké cibule, 2 papriky, 4 rajčata, strouhaný sýr
Postup přípravy
Řízky naklepeme, osolíme, opepříme, posypeme grilovacím kořením, potřeme je z obou stran olejem a necháme odležet. Potom obalíme ve strouhance (strouhanku do řízků lehce rukou…
Kotlety na divoko
Potřebné ingredience
vepřové kotlety na plátky, sůl, olej, 2 cibule, žampióny čerstvé či mražené (plátky), vegeta, grilovací koření, kari koření, bazalka, mletá sladká paprika, pár kuliček černého celého pepře, pár kuliček nového koření, 3 bobkové listy, 300 g pikantní klobásy, 150 g anglické slaniny
Postup přípravy
Kotlety jemně naklepeme a mírně osolíme. Na pekáč vymazaný olejem rozložíme cibuli nakrájenou na kolečka a žampiony nakrájené na plátky.
Na cibuli a žampiony dáme plátky…
Nakládané řízky
Potřebné ingredience
4-5 řízků vepřových nebo kuřecích.
Marináda:
1 bílý jogurt (lze i zakysanou smetanu),
1 celé vejce,
1 kávová lžička Podravky,
2 vrchovaté polévkové lžíce Solamylu,
pepř, sůl, kdo je zvyklý řízky česnekovat, může použít,
strouhanka a olej na smažení.
Postup přípravy
Maso naklepeme, nařízneme okraje, osolíme a naložíme na 1 den do marinády. Potom obalíme pouze ve strouhance a usmažíme jako klasický řízek. Je to velmi jemné a křehké. Výborné s…
Znojemská omáčka
Potřebné ingredience
1větší cibule(2 menší),olej,vepřové maso-používám kýtu-tak třičtvrtě kila,malý rajský protlak,3-4 steril.okurky,3 libové párky,1 masox,sůl,pepř,vegeta,voda,pol.mouka.
Jako příloha knedlik,těstoviny.
Postup přípravy
Cibulku osmažíme,přidáme na kousky nakrajené maso a orestujeme,osolíme,opepříme dáme vegetu a celý malý protlak,zamícháme a podlejeme vodou,dáme masox a dusíme.Až je maso…
ZAPÉKANÉ ŘÍZKA NARUBY
Potřebné ingredience
vepřové maso - kýta je nejlepší,
asi 20dkg anglické,
cibule ( dle chuti ) ,
vajíčko,
olej,
sůl
strouhanka,
Postup přípravy
Maso nakrájíme na plátky, osolíme a kdo má rád česnek, může i očesnekovat. Potom do masíčky "vklepeme" strouhanku, protáhneme vajíčkem a zprudka opečeme na pánvi ( jen aby to…