Bretaňské dortíčky
Potřebné ingredience
HMOTA:
21 dkg hladké mouky,
21 dkg másla,
12 dkg moučkového cukru,
12 dkg mletých vlašských ořechů.
KRÉM:
15 dkg másla,
12 dkg moučkového cukru,
2 žloutky,
2 lžíce rumu,
+ mleté oříšky na obalení + čtvrtky oříšků na zdobení + poleva.
Postup přípravy
Změklé máslo zpracujeme s dalšími přísadami. Vytvoříme těsto. Necháme odpočinout. Propracujeme, vyválíme slaboučky plát přez igelit ( na vále se lepí a když přidáte mouku, není…
Ořechy
Potřebné ingredience
HMOTA:
16 dkg tuku (2/3 Hera, 1/3 máslo),
21 dkg hladké mouky,
8 dkg moučkového cukru,
6 dkg mletých vlašských ořechů,
2 lžičky kakaa.
KREM:
15 dkg másla,
12 dkg moučkového cukru,
2 žloutky,
4 dkg mletých vlašských ořechů,
2 lžíce rumu.
Postup přípravy
Změklý tuk smícháme s ostatními přísadami, vypracujeme těsto, necháme odpočinout. Znovu propracujeme. Tvoříme přiměřené kuličky, plníme do formiček (slaboučkou vrstvičku). Pečeme…
Vanilkové rohlíčky
Potřebné ingredience
15 dkg hladké mouky,
2 dkg cukru,
5 dkg oříšků - vlašských nebo lískových,
vanilkový cukr,
11 dkg tuku ( 1:1 máslo-Hera),
1 žloutek,
+ vanilkový a moučkový cukr na obalení (u nás chutná spíše neobalené).
Postup přípravy
Změklý tuk smícháme s ostatnímy přísadami. Vypracujeme vláčné těsto, necháme odpočinout. Znovu propracujeme, z kuliček tvoříme malé válečky, pokládáme na pečící papír. Příborovým…
Myslivecké knoflíky
Potřebné ingredience
TĚSTO:18 dkg hladké mouky,9 dkg Hery,2,5 dkg moučkového cukru,2 žloutky,1 lžíce mléka. NÁPLŇ: sníh ze 2 bílků, 10 dkg vlašských ořechů (mletých),10 dkg moučkového cukru,+ mandle (ořechy) na zdobení.
Postup přípravy
Z přísad vypracujeme hladké těsto. Necháme odpočinout. NÁPLŇ: sníh z bílků lehce promícháme s cukrem a ořechy. Na pomoučeném vále vyválíme plát, vykrajujeme kolečka, klademe na…
Kokosky
Potřebné ingredience
5 bílků,
30 dkg moučkového cukru,
25 dkg kokosu,
3 dkg polohrubé mouky.
Postup přípravy
Sníh z bílků lehce promícháme s cukrem, zahřejeme ve vodní lázni. Přidáme kokos a mouku, opět mícháme, dokud se směs znovu nezahřeje. Na chvíli odstavíme. Z hmoty tvoříme malinké…
Kokosové cukroví strojkové
Potřebné ingredience
40 dkg hladké mouky,
20 dkg kokosu,
15 dkg moučkového cukru,
24 dkg Hery,
2 žloutky,
.
Postup přípravy
Z přísad vytvoříme těsto. Necháme klidně do druhého dne odpočinout. Druhý den necháme rozehřát na pokojovou teplotu, znovu propracujeme. Naplníme stroječek a tvoříme. Někdy se…
HŘÍBEČKY TROCHU JINAK
Potřebné ingredience
24dkg hl.mouky,24dkg.hery,12dkg cukru,12dkg mletých ořechů-NA TĚSTO17dkg ml.ořechů,7dkg másla,3,5dkg cukru + rum-NA NÁPLŇcitron.poleva,kokos,zelené barvivo,mandle
Postup přípravy
Těsto běžně zpracujete dejte odležet ,vyválet a vykrajovat malá kolečka.
Dvě upečená kolečka slepujeme k sobě náplní kterou jsme zpracovali z uv.surovin.
NEJVÍC SE VYŘÁDÍTE…
Perníčky moc dobré a měkké
Potřebné ingredience
60 dkg hladké mouky,
25 dkg cukr moučka,
2 lžičky sody,
2 lžičky perníkového koření+skořice,
1 lžíce kávy (nevěděla jsem jakou-dala jsem instantní a bylo OK)
1 lžíce kakaa,
citronová kůra,
3 vejce,
7 lžic rozpuštěné Hery,
5 lžic medu,
2 lžíce rumu,
na potírání - 2 žloutky+2 lžíce mléka,
POLEVA: 300 g moučkového cukru + 2 bílky + trošku škrobové moučky.
Postup přípravy
Z přísad vypracujeme vláčné těsto, necháme odležet do druhého dne. Před vyválením znovu propracujeme, vyválíme na pomoučeném vále, vykrajujeme libovolné tvary. Pečeme na pečícím…
Krém ze salka
Potřebné ingredience
salko, máslo. Navíc: puding, káva, mleté ořechy, rum, kakao
Postup přípravy
salko si uvaříme buď v paiňáku cca 50 minut nebo v hrnci 1,5 - 2 hodinky, necháme vychladnout (nejlépe přes noc) vyšleháme máslo (musí mít stejnou teplotu jako salko) poměr dávám…
Citrónovo-pomerančové vykrajované cukroví
Potřebné ingredience
TĚSTO:
200g hladké mouky,
100g změklého másla,
60g moučkového cukru,
1 vejce,
1 vanilkový cukr,
nastrouhaná kůra z jednoho citrónu (chemicky neošetřeného nebo pečlivě omytého v horké vodě),
špetka kypřícího prášku do pečiva,
špetka soli,
hl.mouka na vál,
POMERANČOVÁ POLEVA:
250 g moučkového cukru,
3 lžíce čerstvé pomerančové šťávy (přecezené),
2 lžíce horké vody.
Postup přípravy
Z přísad důkladně vypracujeme hladké, vláčné těsto. Necháme asi 1 hod.odpočinout. Rozválíme na pomoučeném vále, vykrajujeme libovolné tvary. Pečeme na papíru na pečení v troubě…