Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 21 návštěvníků)

Perníčky moc dobré a měkké

0.0
Perníčky moc dobré a měkké

Potřebné ingredience

60 dkg hladké mouky,
25 dkg cukr moučka,
2 lžičky sody,
2 lžičky perníkového koření+skořice,
1 lžíce kávy (nevěděla jsem jakou-dala jsem instantní a bylo OK)
1 lžíce kakaa,
citronová kůra,
3 vejce,
7 lžic rozpuštěné Hery,
5 lžic medu,
2 lžíce rumu,
na potírání - 2 žloutky+2 lžíce mléka,
POLEVA: 300 g moučkového cukru + 2 bílky + trošku škrobové moučky.

Postup přípravy

Z přísad vypracujeme vláčné těsto, necháme odležet do druhého dne. Před vyválením znovu propracujeme, vyválíme na pomoučeném vále, vykrajujeme libovolné tvary. Pečeme na pečícím papíru na 200°C cca 4-5 min (dle tloušťky). Ještě horké potřeme směsí ze žloutků a mléka. Necháme odpočinout. POLEVA: cukr a bílek třeme do husta (klidně i 40min), já nechávám pak odstát i 2 hod s občasným promícháním, pak je poleva SUPER. Naplníme pytlík, ustřihneme růžek a zdobíme. TIP: bílek do polevy přetlačím přez silonku, je pak bez cucků a žmolků :o))

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Saloska 18. 4. 2019, 22:48
Dnes upečeno (Y) (Y) s těstem se pěkné pracovalo, při pečení se neroztekly ani nepopraskaly!!! (L) (L) (L) což se mi u jiných receptů stávalo. Chuť je boží. Už mám zapsáno a jsem ráda, že jsem si vybrala zrovna Váš recept (Y) (Y) :-) Obrovská chvála. A opravdu jsou měkkoučké (L) (L)
molice 19. 12. 2007, 18:56
(pernicek) (pernicek) (pernicek)taky jsem vyzkoušela a jsou opravdu výborné (Y), Jiné už dělat nebudu. Děkuji za recept. (F) (F) (F)
cunicek 20. 12. 2007, 21:48
@molice Helenko děkuji. Sama jsem našla recept někde na MMB, bohužel už nevím kde, takže je vlastně "kradenej" *-) *-) *-). Překvapilo mě, jak jsou měkoučké. Trumfla jsem i tetu, která se chodí už minimálně 5 let chlubit k babičce s perníčkama ^o) ^o) ^o). Babička usoudila, že ty moje jsou lepší, ale před tetou :-# :-# :-#. S rodinou jen v dobrém (Y) (Y) (Y).
Filďa 12. 12. 2007, 18:18
Perníčky máte hezky nazdobené (Y) Přesně takový recept mám na perníčky také,akorát teda tu lžíci kávy dávám sypkou mletou kávu-turka(ne instantní) a trošku míň té mouky(dávám cca 55 dkg),ale jinak úplně stejně (Y) :-) a perníčky jsou super,akorát to zdobení mě pak už teda moc nebaví,kolikrát ani nezdobím a nechávám perníčky jen tak na snězení nezdobené :-$ (H)
cunicek 12. 12. 2007, 20:14
@Filďa My jsme je dělali letos poprvé :-), takže jsme nadšeně zdobili ;-), hlavně Vašík(5 let), byl od té polevy úplně celej ;-) ;-) ;-)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie