Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Chuťovky

Přidat recept
CHUŤOVKY
Smaženky

Smaženky

Potřebné ingredience

30 dkg sýra, 3 celá vejce ,4 rohlíky na namočení + 8 rohlíků ,mléko,1 stroužek česneku ,sůl, pepř, kmín ,strouhanka ,tuk na smažení ,plnotučná hořčice , 3 cibule ♥cca 80 ks

Postup přípravy

Nejdříve namočíme rohlíky do mléka. Nastrouháme sýr, pak přidáme vejce, prolisovaný česnek, sůl ,pepř a kmín (dává se drcený ale může být i celý) ,podle chuti. Z rohlíků…

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
Křupavé tyčinky

Křupavé tyčinky

Potřebné ingredience

300 - 330g sodovky, 400g hladké mouky, 100g kukuřičné hladké mouky, 40g olivového oleje, asi 10g soli, popřípadě nějaké koření do těsta

Postup přípravy

Ze surovin vypracujeme těsto, necháme chvíli v chladu odpočívat. Na pomoučené ploše vyválíme co nejtenčí plát, nakrájíme na tyčinky a vyskládáme na plech. Pečeme ve vyhřáté troubě…

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
Škvarkové pagáčky- výborné k vínu

Škvarkové pagáčky- výborné k vínu

Potřebné ingredience

40 dkg hladké mouky,20 dkg mletých škvarků,1 plná lžíce rozpuštěného sádla,2 žloutky,1 kostka droždí,sůl,pepř,1 dl šlehačky,3 lžíce bílého vína( nemáme-li dáme 1 1/2 lžíce octa).1 vejce na potření

Postup přípravy

Toto těsto se dělá bez kvásku.
Na vál si odvážíme mouku,přidáme vše ostatní, droždí pouze rozdrobíme-vše dobře promícháme.Rozválíme na placku tlustou a si 1 1/2 cm a…

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
Zdravé lívanečky bez mouky

Zdravé lívanečky bez mouky

Potřebné ingredience

Jablko – 150 g Tvaroh, 5% tuku – 100 g Skořice, drcená – trochu Vejce – 1 kus Hřebíček, celý – trochu Instatní pudink, vanilkový – 15 g Hnědý cukr – 5 g

Postup přípravy

Se sníženým obsahem tuku: 343 kcal , 10 g tuky, 19 g bílkoviny, 43 g sacharidy, 3 g vláknina.

Jablka omyjeme, oloupeme, zbavíme jadřince a nakrájíme na kostičky.…

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
tuňákové psí sušenky

tuňákové psí sušenky

Potřebné ingredience

1 hrnek kukuřičné mouky, 1 hrnek namletých ovesných vloček, 1/4 čajové lžičky sody nebo prášek do pečiva, 1 konzerva tuňáka ve vlastní šťávě, 1/2 hrnku vlažné vody

Postup přípravy

vše zpracujeme v těsto, vyválíme, vykrojíme tvary, pečeme cca 20 min na 200 °C

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
Pomerančová RACIO svačinka pro maminky i děti

Pomerančová RACIO svačinka pro maminky i děti

Potřebné ingredience

Na 4 pohárky potřebujeme 1 balení Simply pomeranč, 2 čerstvé pomeranče, 1 litr pomerančového džusu či 200 mililitrů pomerančového sirupu, 250 mililitrů smetany ke šlehání nebo řeckého jogurtu.

Postup přípravy

Z balení Simply pomeranč dáme na stranu 8 koleček a zbytek nadrtíme nahrubo a dáme rovnoměrně do 4 sklenic. Na tuto drť nalijeme pomerančový sirup nebo pomerančový džus, který…

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
Banánová granola

Banánová granola

Potřebné ingredience

5 ks banánov, 5 hrnčekov jemných ovsených vločiek, 10 PL kokosového tuku,10 PL medu, kokos, semienka a orechy podľa chuti, soľ

Postup přípravy

Recept z knihy Moje skvelé jedlo.

POSTUP v obrázkoch:

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
Sušené maso JERKY

Sušené maso JERKY

Potřebné ingredience

Maso, koření, podložka, ostrý tenký nůž. Na marinádu - sójová omáčka, worcester

Postup přípravy

Recept na sušené maso je spíš jen jako inspirace, protože je na každém, aby si ten svůj top recept našel sám. Sušené maso lze dělat ze všech druhů mas ( hovězí, vepřové, kuřecí,…

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
Křupavý Knäck burger s modrým sýrem

Křupavý Knäck burger s modrým sýrem

Potřebné ingredience

Na 4 porce potřebujeme ½ balení RACIO Knäckebrotu multigrain, 1 balení sýru s modrou plísní (například Nivy), 200 gramů pomazánkového másla, 1 balení sýru Brie nebo Hermelín, 1 hrst lístků rukoly a 1 hrst vlašských oříšků.

Postup přípravy

Nejprve na struhadle nastrouháme modrý sýr najemno a vyšleháme ho s pomazánkovým máslem. Vznikne pomazánka, kterou ukládáme mezi chlebíčky RACIO Knäckebrot multigrain, zdobíme…

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
MĚKKÉ BRAMBOROVÉ PLÁTKY ZAPEČENÉ SE SÝREM

MĚKKÉ BRAMBOROVÉ PLÁTKY ZAPEČENÉ SE SÝREM

Potřebné ingredience

Suroviny na 1 osobu: 3-4 střední brambory varného typu „B“, plátek másla, 150 g strouhaného eidamu 1 stroužek česneku, 1 lžíci kečupu, sůl.

Postup přípravy

Po babiččiných opékaných česnekových bramborách, vkládám nově další snadnou úpravu chutných bramborových plátků, tentokrát zapékaných se sýrem v troubě.

Postup:

Zobrazit více...

Kategorie