Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Chuťovky

Přidat recept
CHUŤOVKY
Jáhlové placky

Jáhlové placky

Potřebné ingredience

400g uvařených jáhel (ve slané vodě na kaši), asi 300g hrubé mouky (záleží, jak je hustá jáhlová kaše), 1 vejce, sůl, pepř

Postup přípravy

Vychladlou kaši smícháme s ostatními surovinami, na pomoučeném vále vyválíme slabé placičky, které pečeme na pánvi vytřené přepuštěným máslem. Lze péct i v troubě, ale jsou tužší.

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
PEČENÁ CHERRY RAJČÁTKA

PEČENÁ CHERRY RAJČÁTKA

Potřebné ingredience

maličká rajčátka, olivový olej, pepř, sůl, česnek, rozmarýn, tymián

Postup přípravy

vše v pekáčku promíchat a dát péct na 200 stupňů asi 20-30 minut, super chuťovečka a studené ještě lepší

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
SUPER CHUŤOVKA-LILEK zapečený s mozzarellou a parmezánem

SUPER CHUŤOVKA-LILEK zapečený s mozzarellou a…

Potřebné ingredience

Ingredience: 1-2 kusy většího lilku, 200 g mozzarelly (nebo polotvrdého tvrdého sýru), 30 g strouhaného parmezánu. Ingredience na šťávu z rajčat: 500 g zralých rajčat,1 stroužek česneku, 1 KL sušeného oregana, 3 PL olivového oleje, sůl.

Postup přípravy

Postup práce:

Lilek nakrájíme na kolečka (výška 1 cm) a po obou stranách ogrilujeme na pánvičce.
Kolečka pak vyskládáme na plech s pečícím papírem, posolíme a polijeme…

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
TĚSTOVINY FETTUCCINE s uzeným lososem a zakysanou smetanou

TĚSTOVINY FETTUCCINE s uzeným lososem a zakysanou…

Potřebné ingredience

Ingredience-dávka pro 1 osobu: 100 g hladké mouky, 1 vejce, špetka soli. Ostatní ingredience: 100 g uzeného lososa, 100 g zakysané smetany, sekaný čerstvý kopr.

Postup přípravy

Připrava širokých nudlí fettuccine:

Mouku nasypeme na vál, vytvoříme hromádku a v ní důlek pro vajíčko a sůl.
Vypracujeme těsto-pokud bude tužší, můžeme přidat pár kapek…

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
Játrová paštička

Játrová paštička

Potřebné ingredience

8 plátků RACIO chlebíčků multigrain, 400 g kuřecích jater, 250 ml smetany ke šlehání, 3 střední cibulky, 4 lžíce rostlinného oleje, 50 ml brandy, sůl, pepř, polníček, 150 g zavařených cibulek.

Postup přípravy

Cibuli nakrájíme nahrubo a orestujeme na rozpáleném oleji dozlatova. Přidáme najemno nakrájená kuřecí játra a společně dusíme doměkka. Osolíme a okořeníme, podlijeme brandy, které…

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
SMAŽENÝ KVĚT dýně Hokkaido s náplní

SMAŽENÝ KVĚT dýně Hokkaido s náplní

Potřebné ingredience

Ingredience: Na těstíčko-trochu hladké mouky, vody, piva, soli, 1 vejce (nemusí být). Do náplně podle počtu květů- kousky mozarelly a řezy sardelových filetek. Ke smažení-olej. Na přílohu-čerstvý zeleninový salát, plátky rajčat.

Postup přípravy

Postup práce:
V misce si předem připravíme hustší těstíčko, které na 30 minut vložíme do ledničky.
Čerstvě utržené květy vložíme na okraj talířku, stopkami do středu, které…

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
Krekry

Krekry

Potřebné ingredience

200g špaldové celozrnné mouky, 50g kukuřičné mouky, 70-80g oleje,100g vody, 1 lžička soli, velká hrst lněných semínek

Postup přípravy

Ingredience ručně vypracujeme v těsto, vyválíme, nakrájíme a pečeme ve vyhřáté troubě na 180-200°C asi 20 min.

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
Jarní nádivka

Jarní nádivka

Potřebné ingredience

6 ks žitného Knäckebrotu RACIO, 150 ml mléka, 3 vejce, 150 g šunky, 100 g hlívy ústřičné, špetka muškátového květu, 5 lžic olivového oleje, 3 stroužky česneku, hrst petrželové natě, pažitky a libečku, sůl, pepř

Postup přípravy

Knäckebroty rozemeleme v mixéru a zalijeme mlékem s rozšlehanými žloutky, špetkou muškátového květu a mletého pepře a necháme pět minut odležet. Šunku nakrájíme na kostičky a…

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
Omeletka se slaninou a špaldovými chlebíčky

Omeletka se slaninou a špaldovými chlebíčky

Potřebné ingredience

2 ks RACIO Špaldových chlebíčků RACIO, 3 domácí vajíčka, 1 lžíce BIO sladké smetany, 1 plátek slaniny,1 hrst čerstvých bylinek, špetka soli a pepře

Postup přípravy

Slaninu nakrájíme na tenké nudličky a orestujeme dozlatova. Vajíčka rozšleháme ve smetaně spolu s kousky BIO Špaldových chlebíčků a bylinkami, osolíme a opepříme. Rozšlehaná…

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
PLNĚNÉ PARMEZÁNOVÉ MISKY-JAKO PERFEKTNÍ PŘEDKRM

PLNĚNÉ PARMEZÁNOVÉ MISKY-JAKO PERFEKTNÍ PŘEDKRM

Potřebné ingredience

Suroviny na 1 mističku: 2 polévkové lžíce strouhaného parmezánu, olej na vymazání pánvičky. Suroviny do náplně: Plátky ředkviček, okurky, grilované cukety, vařené kuřecí maso, sýr mozarella, růžová majonéza (jemně obarvená kečupem, může být ještě dochucená citronem a solí), koktejlová rajčátka, lístky polníčku a rukoly, pár kapek olivového oleje a balzamikového octa, sůl.

Postup přípravy

Výhoda tohoto italského receptu spočívá v tom, že suroviny do parmezánových misek (košíčků), je možné zvolit dle vlastní volby, fantazie a surovin, které jsou k dispozici i doma. …

Zobrazit více...

Kategorie