Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Polévky

Přidat recept
POLÉVKY
Výborná dýňová polévka

Výborná dýňová polévka

Potřebné ingredience

asi 800g dýně, 1 větší cibule, dva stroužky česneku, cca 1.5cm výhonek čerstvého zázvoru, 2 jablka, máslo, 1 lžička kari koření, sůl, 1 zakysaná smetana, 1,5l vývaru/může být i z bujonu/

Postup přípravy

Na másle osmahneme cibuli na kostičky, na plátky pokrájený česnek a dýni na kostky cca 1cm x 1 cm, k dýni přidáme na kostičky nakrájená jablka. Chvilku dusíme, přidáme kari, sůl…

Zobrazit více...
POLÉVKY
RAJSKÁ POLÉVKA S KUŘECÍMI KNEDLÍČKY-MOC DOBRÁ PRO DĚTI

RAJSKÁ POLÉVKA S KUŘECÍMI KNEDLÍČKY-MOC DOBRÁ PRO DĚTI

Potřebné ingredience

máslo, hl. mouka,1 větší rajský protlak, cukr, vývar z kuř. knedlíčků, 1 Bobkový list, 2 kul. Nového koření Na knedlíčky: 2 včerejší rohlíky, mléko,1 kuřecí řízek, 1 bílek, asi 2 PL rozpuštěného másla, sůl, muškát. květ,strouhanka kysaná smetana

Postup přípravy

Recept mám z nějakého časopisu, není můj, ale je výborný. Strašně chutná dětem.
Nejřív si připravím knedlíčky: V mixéru umixuji kuřecí řízek, přidám k rohlíkům, které jsem…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Hovězí polévečka

Hovězí polévečka

Potřebné ingredience

hovězí maso na polévku, voda, mrkev, celer, petržel, nové koření, černý pepř celý

Postup přípravy

Do hrnce dáme maso, které zalijeme vodou a na mírném ohni vaříme spolu s novým kořením, černým pepřem, cibulí a česnekem. Tak za 1,5 hod přidáme zeleninu... a opět vaříme do…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Andulčina    polevka

Andulčina polevka

Potřebné ingredience

600g brambor,3 střední mrkve,150g hrašku předvařenýho,1porek ,olivový olej ,mletý pepř, muškátový ořišek, drcený kmín,1 kostka zeleninového bujonu.

Postup přípravy

Brambory nakrajíme na kostky,zalijeme vodou (ccaa1,5l) , osolíme a společně s bujonem vařime asi 10 min.
Mrkev a porek nakrajíme na tenká kolečka .Na trošce…

Zobrazit více...
POLÉVKY
BROKOLICOVÁ POLÉVKA

BROKOLICOVÁ POLÉVKA

Potřebné ingredience

1KS BROKOLICE 1KS MASOXU 500ML VODY 1KRUTONY SŮL,PEPŘ, MOUKA, MÁSLO NA JÍŠKU

Postup přípravy

PROPLÁCHNEME BROKOLICI A DÁME JI VAŘIT DO 500ML VODY ,ČEKÁME DOKUD NÁM BROKOLICE NEZMĚKNE,POKUD JE BROKOLICE MĚKKÁ PŘIDÁME SŮL,ŠPETKU PEPŘE,A 1 KOSTKU MASOXU,NECHÁME POVAŘIT .

Zobrazit více...
POLÉVKY
POLÉVKA FAZOLOVÁ - BÍLÉ FAZOLE

POLÉVKA FAZOLOVÁ - BÍLÉ FAZOLE

Potřebné ingredience

cca 1/4 sáčku malých bílých fazolí,měkký salám nebo párek, brambory, masox, sl. paprika, majoránka, česnek, olej, cibule, hl. mouka, pažitka

Postup přípravy

Nejřív si uvařím fazolky, které jsem den předtím namočila do vody. Vařím je v papiňáku, od doby varu 20 minut. V jiném hrnci osmahnu na oleji cibulku, přidám salám na kostičky,…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Mrkvová polévka - velmi oblíbená dětmi

Mrkvová polévka - velmi oblíbená dětmi

Potřebné ingredience

4 větší mrkve 3 větší brambory menší půlka másla ( může být i olej, ale není tolik chutný) 8,5 lžic dětské krupičky 1 vejce sůl, pepř, kmín, vegeta

Postup přípravy

Ve větsím hrnci (cca 2l hrnec) rozpustíme máslo. Když je máslo rozpuštěné, přidáme mrkev a jemně ji na másle podusíme ( asi 3min). Přidáme 5 polévkových lžic dětské krupičky a…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Bramboračka trošku jinak

Bramboračka trošku jinak

Potřebné ingredience

Zelenina, česnek, kroupy, houby sušené či čerstvé, vajíčko, vegeta, sůl, pepř. popř. magi kostka..

Postup přípravy

Do hrnce dám zeleninu zaleju vodou a přidám asi dvě hrstky krup - vel. 8. Přidám sušené houby, sůl, pepř, vegetu, popř. kostku magi a pokrájím na plátky asi dva stroužky česneku.…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Brokolicová polévka VÝBORNÁ

Brokolicová polévka VÝBORNÁ

Potřebné ingredience

Brokolice,smetana sladká,brambory,zeleninový bujón,hl. mouku na zahuštění,lžíci másla,sůl

Postup přípravy

Očistíme brokolici a brambory,osolíme,dáme vařit a pak přidáme zeleninový bujón.Až jsou brambory měkké,rozšleháme smetanu s moukou a zahustíme polévku.Na závěr přidáme lžíci másla…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Hovězí vývar s játrovými knedlíčky

Hovězí vývar s játrovými knedlíčky

Potřebné ingredience

Hovězí maso přední s kostí 35-40 dkg, 1 cibule, 4 stroužky česneku, 2 kuličky nového koření, 1 bobkový list, majoránka, 1 vejce, sůl, pepř, 1 suchý rohlík vcelku, strouhanka, 25 dkg vepřových jater, mrkev, celer, petržel, nebo 1/2 balíčku mražené zeleniny do polévky, petrželka.

Postup přípravy

Maso spolu s 1/2 cibule, novým kořením, bobkovým listem a 1 lžičkou soli dám vařit do tlakáče. (Správný vývar je z masa nebo kostí, když se vaří v odrytém hrnci pomalu asi 3…

Zobrazit více...

Kategorie