Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Nápoje, drinky

Přidat recept
NÁPOJE, DRINKY
Višňová / Ostružinová / Rybízová / Malinová šťáva

Višňová / Ostružinová / Rybízová / Malinová šťáva

Potřebné ingredience

1 l šťávy z ovoce 1,5 - 1,7 kg cukru 8 - 15 g kyselina citronová

Postup přípravy

Ovoce propláchneme, rozmačkáme - můžeme přidat trochu vody, aby byly ponořené - a necháme 24 hodin odležet, nesmí ale moc zkvasit. Přes gázu nebo řídké plátno vymačkáme nebo…

Zobrazit více...
NÁPOJE, DRINKY
RYBÍZOVÝ SIRUP VÝBORNÝ bez vaření za studena....

RYBÍZOVÝ SIRUP VÝBORNÝ bez vaření za studena....

Potřebné ingredience

2Kg Rybízu,černý nebo červený....cukr,kyselina citronová,konzervační přípravek.

Postup přípravy

Rybíz dáme nejlépe na plech a rozmačkáme dnem plechového hrnku,přisypeme 5dkg kyseliny citronové a přilijeme 3 l převařené,schládlé vody.
Necháme 24 hodin stát.
Potom…

Zobrazit více...
NÁPOJE, DRINKY
Vánoční vaječný koňak

Vánoční vaječný koňak

Potřebné ingredience

1 konzerva neslazeného kondez. mléka, 1 konzerva slazeného kondez. mléka SALKO, 5 žloutků, 1 vanilkový cukr, 0,5 l rumu. Tip: kupuji kondezovaná mléka vyrobená pro Kaufland - jednak jsou levnější, ale kvalitou super!!!

Postup přípravy

Vše, kromě rumu, pořádně vyšleháme ve šlehači aby se cukr rozpustil. Potom přidáme rum a pořádně promícháme. Hotový vaječný koňak nalejeme do skleněné láhve a necháme odležet v…

Zobrazit více...
NÁPOJE, DRINKY
Vynikající likér z ledových kaštanů

Vynikající likér z ledových kaštanů

Potřebné ingredience

250ml šlehačky, jedno Salko, tři tyčinky Ledové kaštany , 4 kostičky hořké čokolády, půl litru rumu,mandová tresť

Postup přípravy

šlehačku vylijeme do hrnce a přidáme čokoládu a nalámané tyčinky ledových kaštanů.Za stálého míchání povaříme.Poté sejmeme z plotny a necháme vychladnout a vlijeme Salko a nakonec…

Zobrazit více...
NÁPOJE, DRINKY
Zázvorová limonáda

Zázvorová limonáda

Potřebné ingredience

čerstvý zázvor- cca 1,5 cm kousek, 2 lžíce hnědého cukru, 1/2 pomeranče, voda

Postup přípravy

Oloupaný zázvor najemno nastrouhám, dám ho do hrnečku a přeliji horkou vodou, nechám cca 20 minut louhovat. Mezitím si do džbánku dám 2 lžíce hnědého cukru a k tomu vymačkám šťávu…

Zobrazit více...
NÁPOJE, DRINKY
LEVANDULOVÝ SIRUP

LEVANDULOVÝ SIRUP

Potřebné ingredience

miska levandulových květů, 1 citron, 3 kousky celé skořice, 3kg cukru, 3 litry vody, kyselina citronová 50g

Postup přípravy

Natrháme levandulové květy i se stopečkou, volně nasypeme do 4 litrové sklenice nebo do plastové /skleněné mísy (nemá být kovová nádoba), zalejeme převařenou vodou - pozor, než…

Zobrazit více...
NÁPOJE, DRINKY
LIMONÁDA K KVĚTU ČERNÉHO BEZU  ( limča bez bublinek :-) )

LIMONÁDA K KVĚTU ČERNÉHO BEZU ( limča bez bublinek :-…

Potřebné ingredience

8 litrů vody, 700g cukru, 8 velkých květů bezu, 2 citróny a 2 lžičky kyseliny citronové.

Postup přípravy

200g cukrů zkaramelizujeme a dorozvaříme s troškou vody, nelekejte se, jak přilijete vodu, budete mít kapičky karamelu snad všude, jak to buble :-).
Všechnu ostatní vodu…

Zobrazit více...
NÁPOJE, DRINKY
Frappé - kafíčko pro horké dny :-)

Frappé - kafíčko pro horké dny :-)

Potřebné ingredience

rozpustná káva (Jacobs Velvet), vanilková zmrzlina, moučkový cukr, mléko, šlehačka, kakaová nebo čokoládová poleva, led, dobře vychlazená voda.

Postup přípravy

Pro přípravu tohoto skvělého kafíčka je potřeba šejkr (např. firma Nescafé ho prodávala k rozpustné kávě).
Do šejkru dáme vrchovatou čajovou lžičku kávy a stejné množství…

Zobrazit více...
NÁPOJE, DRINKY
***DOMÁCÍ CITRONOVÝ SIRUP***

***DOMÁCÍ CITRONOVÝ SIRUP***

Potřebné ingredience

5 větších citronů, 5 dkg kyseliny citronové, 2.5 kg cukru krystal

Postup přípravy

Citrony pečlivě omyjeme, nakrájíme na plátky, zbavíme peciček. Vložíme do mísy, přidáme 2 l vody a kyselinu citronovou. Necháme 24 hodin odstát (překryjeme např. utěrkou). Scedíme…

Zobrazit více...
NÁPOJE, DRINKY
Malinová šťáva nevařená

Malinová šťáva nevařená

Potřebné ingredience

Potřebujeme: 2,5 kg malin (rybíz, bezinky), 2 l vody, 5 dkg kyseliny citronové, na 1 kg šťávy 1 kg cukru

Postup přípravy

Jak na to:
Ovoce rozmačkáme, přidáme vodu a kyselinu citr. a necháme 24 hod. stát v chladu. Směs necháme překapat a prolisujeme přes plátno. Zvážíme a smícháme s cukrem. Směs…

Zobrazit více...

Kategorie