Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Luštěniny

Přidat recept
LUŠTĚNINY
Červená čočka nakyselo . .výborná, uvařená za 5 minut

Červená čočka nakyselo . .výborná, uvařená za 5 minut

Potřebné ingredience

2-3 porce: půl balíčku (250 g) červené čočky , 1 cibule, 2 lžíce oleje, lžička sladového (nebo jiného) octa, sůl, 2-3 lžíce jemných ovesných vloček nebo obilné instantní kaše ze zdravé výživy (já jsem namíchala)

Postup přípravy

Čočku obereme, opláchneme, uvaříme 5-7 minut ve vodě, nesolíme - až nakonec. Mezitím nakrájíme cibuli a smažíme dozlatova.
Jakmile je čočka uvařená, scedíme vodu (buď přes…

Zobrazit více...
LUŠTĚNINY
Fazolový salát

Fazolový salát

Potřebné ingredience

1kg fazolí 1kg cibule 1kg rajčat 1kg papriky Vše nakrájet Ocet, cukr, Deko, olej, bobkový list.

Postup přípravy

výborné i jako hlavní jídlo nebo s klobásou, velmi chutné, zavařená rychlovka.

Fazole vařit do poloměka (cca 15min) v kakáči. Do hrnce dát 2dcl oleje, osmahnout cibuli,…

Zobrazit více...
LUŠTĚNINY
pikantní fazole

pikantní fazole

Potřebné ingredience

půl balíčku fazolí,uzené žebro nebo párek,2 papriky,2 rajčata,sádlo,velká cibule,3 stroužky česneku,2 lžíce rajského protlaku,masox,pepř,sůl,1 bobkový list,1 lžičku sladké a 1 pálivé papriky,1/2 lžičky chilli,oregáno nebo majoránka,trošku vegety,trošku grilovacího koření,ocet,cukr,hl.mouka.

Postup přípravy

Fazole den dopředu namočíme a pak vodu vylejeme a dáme do jiné vařit spolu s žebrem,masoxem,solí,pepřem a bobkovým listem téměř do měkka. Máme-li párek přidáme až potom,rozvařil…

Zobrazit více...
LUŠTĚNINY
Čočkový salát s tofu,za tepla nebo za studena  :-)

Čočkový salát s tofu,za tepla nebo za studena :-)

Potřebné ingredience

150 g čočky,1 uzené tofu - může být i obyčejné - záleží kdo má co rád,3 sterilizované okurky,1/2 cibule na jemno (kdo nechce nemusí),1 polévková lžíce plnotučné horčice,sůl a pěpř,2 lžíce olivového oleje (já dávám lnění olej,kdo nemá dá olivový)

Postup přípravy

Čočku namočíme do vody na cca 1-2 hodiny,pak slijeme vodu ve které byla namočená čočka a dáme novou vodu asi tak centimetr nad čočku a vaříme cca 1 hodinu.
Mezi tým si…

Zobrazit více...
LUŠTĚNINY
Červená čočka s opečenou zeleninou

Červená čočka s opečenou zeleninou

Potřebné ingredience

červená čočka neloupaná, papriky, cibule, cuketa, rajčata, olej, sůl

Postup přípravy

červenou čočku namočíme a pak uvaříme do měkka, na pávni si na trošce oleje opečeme na drobno pokrájenou cibuli, pak přidáme na drobno papriku, cuketu a až ke konci rajčata. pak…

Zobrazit více...
LUŠTĚNINY
Slaný zapečený jahelník

Slaný zapečený jahelník

Potřebné ingredience

jáhly, šunka, sýr, brokolice, paprika, rajčata, vajíčka, na fotce je místo červstvé zeleniny použita makedonská směs od bonduelle, ale čerstvá zelenina je lepší :-)

Postup přípravy

jáhly několikrát propereme v horné vodě, pak uvaříme (cca 20 minut), v zapékací misce smícháme se šunkou, sýrem a zeleninou (brokolici malinko nejprv spaříme) spojíme vajíčkama a…

Zobrazit více...
LUŠTĚNINY
Vepřová játra s čočkou

Vepřová játra s čočkou

Potřebné ingredience

250 g čočky,500g vepř.jater,50g anglické slaniny,2 č.papriky.1 cibule,2 lžíce kečupu.1lžíce čerstvého tymiánu (nebo 1 lžička sušeného).špetka cukru.2lžíce másla.sůl a pepř. (Já dávám vše od oka, kolik je strávníků, tak podle toho dávám ingrediencí)

Postup přípravy

Čočku uvaříme do měkka,scedíme a ochutíme kečupem,špetkou cukru,tymiánem,osolíme a opepříme.
Na nudličky nakrájenou sleninu zpěníme na pánvi a když pustí trochu tuku,přidáme…

Zobrazit více...
LUŠTĚNINY
CIZRNOVÁ KAŠE - bez předešlého namáčení cizrny

CIZRNOVÁ KAŠE - bez předešlého namáčení cizrny

Potřebné ingredience

Cizrna, máslo, mléko, sůl, cibule, česneková sůl.

Postup přípravy

Cizrnovou kaši dělají u malé v MŠ a chutná jí, tak jsem se včera rozhodla vyzkoušet. Všude v receptech se ovšem cizrna napřed na několik hodin namočí do vody. To jsem ovšem…

Zobrazit více...
LUŠTĚNINY
FAZOLKY SE SÝROVOU OMÁČKOU

FAZOLKY SE SÝROVOU OMÁČKOU

Potřebné ingredience

250 gr mražených zelených fazolek,100 gr anglické slaniny,5 malých trojuhelníčků taveného sýra (já měla Veselou krávu) 200ml smetany na vaření 12%,sůl,pepř.

Postup přípravy

Miluju zelené fazolky,vyzkoušela jsem je se sýrovou omáčkou a byla to mňamka.Já jsem si k nim dala ještě těstoviny ,ale dají se i samotné nebo s chlebem.Příprava je velice…

Zobrazit více...
LUŠTĚNINY
BEZLEPKOVÉ ROHLÍKY , CHLEBA

BEZLEPKOVÉ ROHLÍKY , CHLEBA

Potřebné ingredience

350 g bezlepkové mouky ( POHANKOVÁ NEBO KUKUŘIČNÁ JIZERKA VYZKOUŠENÉ VŠECHNY ) 2 vejce 250 ml mléko 3 lžíce olej 42 g droždí •1 lžička cukr •1 lžička sůl

Postup přípravy

Z mouky, mléka, 1 vejce, oleje, droždí, cukru a soli zpracujeme v míse těsto, ze kterého ihned vytvarujeme rohlíky, které naskládáme na plech vyložený papírem na pečení. Rohlíky…

Zobrazit více...

Kategorie