Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Luštěniny

Přidat recept
LUŠTĚNINY
Bílé fazolky v rajské omáčce

Bílé fazolky v rajské omáčce

Potřebné ingredience

Olej, cibule, 1/4 sáčku zmrazené zeleniny pod svíčkovou (kořenová zelenina),1 lžíce hladké mouka, pasírovaná rajčata - jedna krabičky, voda, koření - 2 kuličky pepře, 1 kulička nového koření, bobkový list, kousíček skořice celé, sůl, cukr a citronek na dochucení. menší polovina balíčku bílých fazolek

Postup přípravy

Na několik hodin namočíme fazolky do vody. Potom cca 1 hodinku vaříme.

Do hrnce dáme trochu oleje a osmažíme na něm cibuli. Když je malinko zlatavá, tak přisypeme…

Zobrazit více...
LUŠTĚNINY
Arabelčina hrachová kaše

Arabelčina hrachová kaše

Potřebné ingredience

150g hrachu žlutého, kousek sádla, trošku mléka, sůl, mouku hladkou, cibule

Postup přípravy

Hrách si den předem namočíme do vody, kterou nesolíme a na druhý den v té samé vodě uvaříme.
Poté rozmixujeme ponorným mixérem do hladka.
Ze sádla a mouky uděláme světlou…

Zobrazit více...
LUŠTĚNINY
Guláš s fazolemi

Guláš s fazolemi

Potřebné ingredience

200gramů fazolí,2lžičky gulášového koření,1cibule,100ml oleje,4párky,voda dle potřeby,1masox,tymián asi půl lžičky,2lžičky mleté papriky,sůl

Postup přípravy

Fazole namočíme na4hodiny do vody a v téže vodě uvaříme doměkka.1 cibulku osmahnout na oleji a na to rozdrobíme masox a přidáme všechna koření,přidáme fazole a nakrájené párky…

Zobrazit více...
LUŠTĚNINY
Pohankové karbenátky

Pohankové karbenátky

Potřebné ingredience

250g pohanky,houby,1 vejce,cibule,2 str.česneku,2 lžíce hl.mouky,majoránka,sůl,ml.pepř,strouhanka

Postup přípravy

Pohanku přes noc namočíme a druhý den ve stejné vodě doměkka uvaříme.Houby pokrájíme a na cibulce osmahneme.
Pokud máme houby sušené,povaříme je a vodu vymačkáme.Osmahneme je…

Zobrazit více...
LUŠTĚNINY
Levná fazolová polévka

Levná fazolová polévka

Potřebné ingredience

Půl pytlíku červených menších fazolí /mohou být i koupené bílé předvařené/, 1 cibule, 2 stroužky česneku,1-2 poctivé špekáčky /lze nahradit kabanosem,libovým párkem/,hl. mouka na zahuštění,drcený kmín, majoránka, bobkový list, zeleninové ochucovadlo bez soli a glutamátů,sůl,smetana na vaření,olej

Postup přípravy

Půl pytlíku fazolí přes noc namočíme do dostatečného množství vody, pokud máme koupené předvařené, tak postupujeme dle návodu..
Ve stejné vodě, ve které se fazole namáčely …

Zobrazit více...
LUŠTĚNINY
Bochník plný fazolí

Bochník plný fazolí

Potřebné ingredience

Mouku do domácí pekárny. Mleté maso, 2 konzervy červených fazolí, 1 konzervu bílých fatolí, sáček mraž. zeleniny dle vaší chuti, cibul, červenou papriku, kukuřici, sůl, pepř, koření dle vaší chuti.

Postup přípravy

V domácí pekárně upečeme malý bochníček ze 1/4kg mouky. Po vychlednutí odžízneme vršek a vnitřek trochu vydlabeme. Bochníček můžeme upéct i v troubě, po té co ručně vyracujeme…

Zobrazit více...
LUŠTĚNINY
Fazolový guláš s uzeným masem

Fazolový guláš s uzeným masem

Potřebné ingredience

25 dkg bílých fazolí,25 dkg uzeného masa,1 cibule,sladká paprika,kdo má rád pálivé přidá i pálivou,sůl,zakysaná smetana,olej

Postup přípravy

Fazole si namočíme do studené vody aspoň na 12 hodin.Pak je uvaříme doměka.Na oleji si zpěníme cibuli,zasypeme paprikou ,přidáme fazole,trošku podlijeme vodou a dusíme,přidáme…

Zobrazit více...
LUŠTĚNINY
PIKANTNÍ ČOČKA

PIKANTNÍ ČOČKA

Potřebné ingredience

ČOČKA,HRÁŠEK-KONZERVA,NEBO MRAŽENÝ,PAPRIKA-ZELENÁ,KEČUP,FEFERONKA,SUL,PEPŘ,HLADKÁ MOUKA,CIBULE,PODRAVKA

Postup přípravy

ČOČKU DEN PŘEDEM NAMOČÍME A UVAŘÍME DO MĚKKA,ZAHUSTÍME-CIBULKA,MOUKA A PŘIDÁME HRÁŠEK,PAPRIKU,KEČUP,FEFERONKU,10MIN PROVÁŘÍME

Zobrazit více...
LUŠTĚNINY
FAZOLOVÝ GULÁŠ S HOUBAMI

FAZOLOVÝ GULÁŠ S HOUBAMI

Potřebné ingredience

x

Postup přípravy

fazole den předem namočíme a uvaříme do měkka s bobk.listem a novým kořenim-dáme stranou,vepřové maso osmahneme na cibulce a uvaříme do měkka,přidáme houby,uvařené fazole,porek…

Zobrazit více...
LUŠTĚNINY
Vynikající cizrnové placičky

Vynikající cizrnové placičky

Potřebné ingredience

200g předem namočené, uvařené a scezené cizrny (nebo z plechovky), 1 menší cibule (nejlépe červená), cca 6 stroužků česneku, kmín, koriandr, hrstka petrželky, sůl, pepř, 2 lžíce hladké mouky (dala jsem špaldovou), 1 vejce

Postup přípravy

Uvařenou a zchladlou cizrnu rozmixujeme s ostatními ingrediencemi kromě vajíčka. Získáme hladkou hustou hmotu, do které přidáme vajíčko a zamícháme. Těstíčko je hutné, ale není…

Zobrazit více...

Kategorie