Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Omáčky

Přidat recept
OMÁČKY
>>> Houbová omáčka (ze sušených hub nebo ze žampiónu) s vařeným vejcem

>>> Houbová omáčka (ze sušených hub nebo ze žampiónu)…

Potřebné ingredience

houby sušené nebo žampióny ** 1/4 cibule ** 3 kuličky nového koření ** 3 kuličky pepře celého ** drcený kmín ** mléko ** zakysaná smetana (bílý jogurt, šlehačka...) ** máslo ** polo.mouka ** ocet

Postup přípravy

Pokud použijeme sušené houby, ty si namočíme tak půl hodiny předem. Pokud chceme "žampiónovou omáčku" - žampióny očistíme a nakrájíme.
Na rozehřáté máslo dáme jemně…

Zobrazit více...
OMÁČKY
Guláš z trouby

Guláš z trouby

Potřebné ingredience

Na 1kg masa (jakéhokoliv): 3 cibule, 3 stroužky česneku, 2 ČL gulášového koření, 3 ČL sladké papriky, 3 PL solamylu, sůl, pepř, 0.75 - 1 litr vody, 2 kostky masoxu a pro gurmány feferonku.

Postup přípravy

Maso omyjeme, nakrájíme na kostky, všechno dáme do hrnce, smícháme a pečeme asi 90 minut (délku pečení přizpůsobíme masu) v elektrické troubě na 160-170 stupňů. Já občas zamíchám.…

Zobrazit více...
OMÁČKY
Svíčková omáčka od babičky

Svíčková omáčka od babičky

Potřebné ingredience

(4 porce) 1kg květové špičky, 10dkg špeku, 2 cibule, 3 mrkve, 1 petržel, 1 celer (jako dlaň), špetka tymiánu, 5 kuliček nového koření, 8 kuliček pepře, 5 bobkových listů, sůl (vmasírovat do masa), ¼ l šlehačky (popř. polohrubá mouka na zahuštění)

Postup přípravy

Nakrájíme si špek na kostičky a osmažíme na něm dozlatova nakrájenou cibuli. Mrkev, petržel a celer nakrájíme na kostičky/ kolečka a dáme do pekáče spolu s osmahnutou cibulkou a…

Zobrazit více...
OMÁČKY
rychlá rajská podle mojí mamky

rychlá rajská podle mojí mamky

Potřebné ingredience

rajský protlak, na dochucení lze i kečup +++ cibule +++ pepř, nové koření, bobkový list, lze i tymián +++ skořice celá nebo špetka mleté +++ hřebíček +++ masox, solčanka nebo něco podobného +++ lze kořenová zelenina (nemusí být) +++ maso +++ 1 plněný perník, nejlíp švestkový, ale je to fuk

Postup přípravy

napřed cca 20 minut svařit
1/2 l vody + cibule na čtvrtky + 2 bobkové listy + 5 kuliček pepře + 5 kuliček nového koření + můžete špetku tymiánu a 1-2 hřebíčky + skořice …

Zobrazit více...
OMÁČKY
>>> Kuřecí na paprice (na smetaně) s houskovým knedlíkem (i s pečeným králíkem)

>>> Kuřecí na paprice (na smetaně) s houskovým…

Potřebné ingredience

1 cibule, anglická slanina, máslo, červená paprika (sladká) polo. mouka, šlehačka (31%), mléko, sůl, podravka, 1-2 ČL octu. Maso: dnes byly kuřecí prsíčka nakráté na nudličky (někdy to míváme s pečeným králíkem)

Postup přípravy

Na másle krátce orestuji na kostičky nakrájenou anglickou slaninu, poté k ní přidám najemno nakrájenou cibuli a restuji. Až je cibulka jemně osmažená (nemusí být úplně dozlata)…

Zobrazit více...
OMÁČKY
KRAKONOŠOVO TAJEMSTVÍ

KRAKONOŠOVO TAJEMSTVÍ

Potřebné ingredience

500g kuřecích steh.řízků(může být i vepř.plecko,kýta,záleží kdo co má rád,ale z kuřecího je to rychlejší) 1 cibule,100g gothaje(nebo jakékoliv párky),50g anglické,2 kyselé okurky,plnotučná hořčice,olej,sůl,pepř,zak.smetana,mouka,mléko,masox

Postup přípravy

Na cibulce osmahneme anglickou nakrájenou na malé kostičky,přidáme maso,až se zatáhne posolíme,opepříme,přidáme 2-3lžíce hořčice,trochu orestujeme a zalijeme vodou.Přidáme salám…

Zobrazit více...
OMÁČKY
Cibuľová omáčka k mäsám

Cibuľová omáčka k mäsám

Potřebné ingredience

2 PL masla,3 cibule,1 čl cukru,1/2 čl ml.papriky,2 čl balzamiko octu,200 ml kur.vyvaru,1 krajec čierneho chleba,sol,korenie

Postup přípravy

.

Zobrazit více...
OMÁČKY
ŠPANĚLSKÝ PTÁČEK

ŠPANĚLSKÝ PTÁČEK

Potřebné ingredience

- maso ple počtu strávníků /hovězí i vepřové/, špek, salám, vejce, cibule, okurka, hořčice, sůl, pepř, olej, hladká mouka

Postup přípravy

- maso nakrájet na plátky, naklepat, osolit a opepřit, potřít hořčicí, přidat kousek špeku, salám, vejce, cibuli, okurku a celé zabalit a spíchnout, aby se to nerozbalilo
- na…

Zobrazit více...
OMÁČKY
svíčková vložen obrázkový postup

svíčková vložen obrázkový postup

Potřebné ingredience

postup je oskenovaný rozkliknete

Postup přípravy

postup je oskenovaný rozliknete

Zobrazit více...
OMÁČKY
Hrášková omáčka z čerstvého hrášku

Hrášková omáčka z čerstvého hrášku

Potřebné ingredience

hrášek, voda, méko, hl. mouka, mléko, sůl, pepř, citr. šťáva (ocet)

Postup přípravy

Vyloupaný hrášek musíme nejdříve povařit do měkka v trošce vody. Potom přidáme mouku romíchanou v mléce, okořeníme, necháme povařit aspoň 10 minut, přidáme smetanu. Dochutíme…

Zobrazit více...

Kategorie