Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Domácí pekárny

Přidat recept
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Barevný snídaňový chléb

Barevný snídaňový chléb

Potřebné ingredience

250ml mléka, 430g polohrubé mouky, 1 lžíce cukru, 1 kávová lžička soli, 15g nahrubo nasekaných sušených švestek - když nemám, dám místo toho hrozinky, 50g křupavého müsli, 2 lžíce kokosu, 25g rozpuštěného másla, 1/4 čerstvého droždí nebo 3/4 sušeného droždí.

Postup přípravy

Do pekárny dáme všechny ingredience tak jak jsou napsané za sebou a zapneme program Rychlý nebo Sladký.
Inspirací pro tento recept mi byl receptář přiložený k pekárně.

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Kynuté šátečky

Kynuté šátečky

Potřebné ingredience

Těsto jako na "číňana" - http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=83483&user=125300 - 100 g mléka, 100 g měkkého másla, 2 rozšlehaná vejce, 400 g hladké mouky, 50 g cukru, 1/2 lžičky soli, 1/2 kostky droždí. Llžíce cukru, trochu vody (cukr a voda jsou na potírání)

Postup přípravy

Z vykynutého těsta jsem vyválela obdélník, půlku jsem "projela" válečkem-rádýlkem, rozkrájela na jednotlivé kousky, plnou část naplnila višňovým gelem, překlopila "…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
LANGOŠE-těsto z domácí pekárny-VÝBORNÉ!!

LANGOŠE-těsto z domácí pekárny-VÝBORNÉ!!

Potřebné ingredience

na 12kusů:400ml vlažného mléka,půl kg hladké mouky,špetka soli,2lžičky suchého droždí..v tomto pořadí dát do pekárny program těsto..někdy musím špachtličkou uvnit pícky trošku mlíku a mouce pomoci se spojit,ale pak už je těsto v poho..

Postup přípravy

po vykynutí udělat 12bochánků,nechat cca půl hodiny kynou v teple,rozpálit olej na pánvi(používám tefal-stačí malinko oleje),každý bochánek trochu rozválet válečkem a poté prsty…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Koblihy s jablky

Koblihy s jablky

Potřebné ingredience

4 vejce, 60 g másla, 150 g cukru, 1/4 lžičky soli, 1 citron, 500 g hladké mouky, droždí 500 g tvarohu, 300 g jablek, tuk na smažení

Postup přípravy

Všechny přísady jsem dala do domácí pekárny, nemám váhu a peču stylem přiměřeně, přiměřeně, ale místo citronu jsem dala asi polévkovou lžíci citronové šťávy, místo másla vepřové…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Bochánky

Bochánky

Potřebné ingredience

250ml mléka, 150g jogurtu, 2 lžíce oleje, 1 vejce, 350g polohrubé mouky, 250g žitné chlebové mouky, 2 lžíce sušené brkaše, 1 lžíce kmínu, 2 lžičky soli, špetka cukru, 1/2 droždí. Olivový olej na potření

Postup přípravy

Těsto zaděláme v pekárně. Uděláme bochánky (asi 15 ks), necháme chvíli na plechu pod utěrkou kynout. Poté potřeme olivovým olejem a pečeme na 210°C asi 15 min.

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
kynutý knedlík...  ...nadýchaný jako obláček

kynutý knedlík... ...nadýchaný jako obláček

Potřebné ingredience

200ml mléka,1 vejce, 1 bílý jogurt (150 g), lžička soli, lžička cukru, 300 g pol. mouky, 200 g hl mouky, 2 žičky suš. droždí, nebo 1/2 čerstvého

Postup přípravy

program testo, těsto nesmí lepit a kdyby ano, tak podsypat hl. moukou. Z těsta se udělají 2 bochánky, které potřete olejem. To proto, aby se k soubě nepřlepily. Nechají se na…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Pečivo z chlebové mouky

Pečivo z chlebové mouky

Potřebné ingredience

500g chlebové mouky, 100ml vody, 250ml mléka, 4 lžíce sádla, 2 lžičky soli, 1/2 droždí

Postup přípravy

Těsto zaděláme v pekárně, vytvraujeme housky, rohlíky, bulky,... Potřeme vejcem nebo slanou vodou a pečeme ne 200°C 15 - 20min.

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Povidlová buchta z DP

Povidlová buchta z DP

Potřebné ingredience

1 hrnek mléka, 1/2 hrnku oleje, 2 celá vejce, 2-3 lžíce povidel, 3/4 hrnku cukru krupice, 2 hrnky polohrubé mouky, 1/2 skořicového cukru, 2 lžičky kakaa, 1 prášek do pečiva.

Postup přípravy

Recept jsem našla na netu a nedalo mi to, abych ho nevyzkoušela v pekárně. Oproti původnímu receptu jsem ho upravila a vycházela z klasické hrníčkové buchty, stejně jako u mého…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Chinois - francouzský máslový koláč

Chinois - francouzský máslový koláč

Potřebné ingredience

Těsto: 100 ml mléka, 90 g másla, 2 vejce, lžička soli, 50 g cukru krupice, 400 g hladké mouky, 20 g droždí. Náplň: 250 ml mléka, 100 g cukru krupice, 2 žloutky, 1 vanilkový cukr, 30 g hladké mouky.

Postup přípravy

Do pekárny nalijeme vlažné mléko s rozšlehanými vejci a rozpuštěné vlažné máslo, přisypeme cukr (bez jedné lžičky), sůl do levého rohu, nasypeme prosátou mouku, uděláme vpravo…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Štipkavé brynzové tyčky

Štipkavé brynzové tyčky

Potřebné ingredience

100 g vody, špetka cukru, 2 lžíce oleje, 50 g brynzy, 1/2 lžičky soli, 1/2 lžičky pálivé papriky, 220 g hladké mouky, 15 g droždí

Postup přípravy

Suroviny dáme do pekárny v pořadí tekuté, tuhé a použijeme program Těsto. Protože je těsta málo, zpočátku při jeho zpracování můžeme pomoct stěrkou - shrnujeme ho ze stěn formy…

Zobrazit více...

Kategorie