Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Domácí pekárny

Přidat recept
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Domácí chléb

Domácí chléb

Potřebné ingredience

400g hladké mouky, 100g žitné mouky, 1 vařená brambora, 1 lžička soli, 1 lžička kmínu, 1 lžička cukr, 2 lžíce sádla , 21g droždí, 300 ml vody, hladká mouka na vál, 1lžíce oleje.

Postup přípravy

Do větší mísy prosyjemehl. mouku s žitnou,promíchat a uprostřed udělat důlek.Dát tam najemno nastrouhanou vařenou bramboru, sůl, kmín, cukr, rozpuštěné sádlo a rozdrobené droždí.…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Sádlové housky

Sádlové housky

Potřebné ingredience

mléko, sádlo, med, sůl, pol. mouka, droždí

Postup přípravy

Do domácí pekárny dáme nejdřív tekuté přísady

130 ml mléka
130 ml vody
2 lžičky medu
50 g sádla (dávám rovnou z lednice) v případě, že nemáte dá se použít i olej.…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Pravý kváskový chléb - recept pro domácí pekárny

Pravý kváskový chléb - recept pro domácí pekárny

Potřebné ingredience

Recept vhodný pro domácí pekárny • 650 g mouky (žitná chlebová, pšeničná chlebová, popř. celozrnná žitná, špaldová - můžete experimentovat) • 12 polévkových lžic (180g) pravého žitného kvásku • 400 ml vody • 3 čajové lžičky mořské soli • 3 polévkové lžíce kvalitního slunečnicového nebo olivového oleje • 1-2 čajové lžičky kmínu • semínka (dýňové, slunečnicové, sezamové, lněné - dle libosti, můžete míchat) Můžeme (není nutné) přidat polévkovou lžičku psyllia (vlákniny) a špetku chlebového koření (firma Sonnentor). Vše dáme do pekárny najednou včetně semínek.

Postup přípravy

Jednou z nejpodstatnějších složek výživy, která nás ovlivňuje prakticky denně, je pečivo. V dnešní době už se téměř zapomnělo na zadělávání chleba žitným kváskem a běžnou stravou…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Večky s jogurtem

Večky s jogurtem

Potřebné ingredience

1 malý kelímek jogurtu, 100 - 150ml vody, 1 vejce, 1 lžíce kukuřičného škrobu, 80g měkkého másla, 200g hladké mouky, 100g poohrubé mouky, 150g špaldové mouky, 100g chlebové pšeničné mouky, 3 lžíce sušené brkaše, 2 lžičky soli, 2 a 1/2 lžičky sušeného droždí, 1 lžička medu, sladěnky nebo cukru. Semínka.

Postup přípravy

V pekárně zaděláme na program těsto, rozdělíme na 4 části a umotáme večky - viz foto. Pečeme na 220°C asi 20 min.

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Mazanec podle ID 171650

Mazanec podle ID 171650

Potřebné ingredience

275ml mléka, 500g polohrubé mouky, 100g rozpuštěného másla, 1/2 lžičky soli, 1/4 droždí, 4 lžíce cukru, 2 VC, mandle, rozinky

Postup přípravy

Pečeme na program základní (kolem 3 hodin - ne déle, jinak bude suchá) světlá kůrka.

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
pšeničnožitný chleba II. super do ošatky

pšeničnožitný chleba II. super do ošatky

Potřebné ingredience

300ml vody, 2 lžíce octa, 3 lžíce olivového oleje, 3 lžíce žitného kvásku, 300g pšeničné mouky hladké, 300g žitné mouky, 2 lžičky soli, 2 lžičky kmínu, 3 lžičky dehidrovaného droždí, ošatka na 1kg

Postup přípravy

Všehny suroviny vložit do pekárny podle pořadí jak jsou napsaná a zapnout program těsto.Nebojte se toho, že je těsto příliš hutné a vodu nepřidávejte, potom by bylo noc řídké a po…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Normální chleba :-)

Normální chleba :-)

Potřebné ingredience

450 ml vody, 4 lžíce oleje, 2 lžíce octa, 500g hladké mouky, 400g žitné tmavé chlebové mouky, 3-4 lžičky soli (jak kdo má rád), 1 celé droždí, lžička kmínu

Postup přípravy

Těsto si nechám udělat v pekárně na základní program a před pečením ho dám kynout do ošatky vysypané solamylem na dalších 1/2-3/4 hodiny (celé v igelitu), poté přiložím plech s…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Máslové pečivo

Máslové pečivo

Potřebné ingredience

300 - 320ml mléka, 70g másla, 400g hladké mouky, 100g polohrubé mouky, 50g chlebové pšeničné mouky, 1 lžíce kukuřičného škrobu, 2 lžičky soli, 1/2 droždí, trocha cukru

Postup přípravy

Zaděláme v pekárně naprogram "těsto", rozdělíme na kousky, ze kterých uděláme rohlíky, housky, bulky,... Necháme pod utěrkou asi 15 min. nakynout. Pečeme ve vyhřáté troubě…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
nadýchaný a vláčný  mazanec

nadýchaný a vláčný mazanec

Potřebné ingredience

1 x droždí, 400g hladké mouky, 200g polohrubé mouky, 120g cukr krupice, 3 žloutky, 100g másla, 50g tuku na pečení, 50 ml rumu, 200 ml mléka, 1 lžíce sladěnky(nemusí), citronová kůra, sůl, žloutek s mlékem na potření.

Postup přípravy

Pekárna program - TĚSTO. Z droždí, Sladěnky, mléka a trošky mouky uděláme kvásek. Rozehřejeme máslo a tuk aby při přidávání k ostatním přísadám nebyl horký. Vše přidat ke kvásku…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
MAZANEC - VÁNOČKA ... luxusní!!!!!!!!!!

MAZANEC - VÁNOČKA ... luxusní!!!!!!!!!!

Potřebné ingredience

250 ml mléka 100 g herry 100 g cukru 1 vanilkový cukr 2 žloutky 1 vejce špetka soli 400 g pol. mouky 200 g hl. mouky 2 1/2 lžičky suš. droždí

Postup přípravy

ingredience vložíme do pekárny a zapneme program těsto. Po ukončení programu těsto propracujeme rukama a rozdělíme na dva bochánky. Dávat 2 bochánky na jeden plech je chyba,…

Zobrazit více...

Kategorie