Zobrazit přihlášovací formulář

Domácí pekárny

Přidat recept
(recept si oblíbilo 26 návštěvníků)

nadýchaný a vláčný mazanec

0.0
nadýchaný a vláčný  mazanec

Potřebné ingredience

1 x droždí, 400g hladké mouky, 200g polohrubé mouky, 120g cukr krupice, 3 žloutky, 100g másla, 50g tuku na pečení, 50 ml rumu, 200 ml mléka, 1 lžíce sladěnky(nemusí), citronová kůra, sůl, žloutek s mlékem na potření.

Postup přípravy

Pekárna program - TĚSTO. Z droždí, Sladěnky, mléka a trošky mouky uděláme kvásek. Rozehřejeme máslo a tuk aby při přidávání k ostatním přísadám nebyl horký. Vše přidat ke kvásku a necháme dělat pekárnu svou práci. Po vykynutí si uděláme buďto mazanec nebo tvary jaké chceme. Těsto je dost mastné ale dobře se s ním pracuje a nádherně voní už teď. Výtvory které jsme udělali potřeme žloutkem s troškou mléka a dáme do trouby. Houstičky jsem pekla na 170°C ale čas nevím nekoukala jsem na hodiny ale do trouby. Mazanec jsem pekla na 150°C a po utvoření nahnědlého povrchu jsem mazanec přikryla pečícím papírem aby se mohl dopéct ještě uvnitř a neměl spálenou kůrku. Špejlí jsem zkoušela zda je uvnitř pečený. Po upečení potřít tukem nebo máslem. Pečivo pak zůstane krásně vláčné a nestvrdne. Mazanec byl krásně nadýchaný a vláčný i druhý den.

.

.

.

.

.

.

.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

KABELKAK 2. 5. 2011, 9:49
(clamp) Vypadá nádherně. Můžu se zeptat. K čemu slouží ta sladěnka. Děkuji za odpověď. (pusa)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie