Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Pomalý hrnec

Přidat recept
POMALÝ HRNEC
KUŘECÍ STEHNA NA ZELÍ v PH

KUŘECÍ STEHNA NA ZELÍ v PH

Potřebné ingredience

1 - 2 sterilizované zelí, kuřecí stehna,sůl,kmín,cukr, grilovací koření, citron a rozmarýn

Postup přípravy

Na dno dám vysypu 1 nebo 2 sklenice 0,7 l sterilizovaného zelí které sliji od vody pocukruji KL cukru. Na to naskládám okořeněné maso grilovacím koření, sůl, kmín pokapu citronem…

Zobrazit více...
POMALÝ HRNEC
Ovesná jablečno-skořicová kaše

Ovesná jablečno-skořicová kaše

Potřebné ingredience

1 šálek ovsa bezpluchého, ½ - 1 čajová lžička mleté skořice, ½ čajové lžičky soli, 3 lžíce javorového sirupu, 2 jablka, 1½ šálku vody, 1½ šálku mléka, sekané ořechy na posypání hotové kaše

Postup přípravy

Jablka oloupat, zbavit jádřince a nakrájet na plátky cca 1 cm široké.

Do hrnce dát jablka + oves + skořici + sůl + javorový sirup + vodu + mléko.
Vše promíchat

Zobrazit více...
POMALÝ HRNEC
Krůtí kostky s rajčaty a hříbky

Krůtí kostky s rajčaty a hříbky

Potřebné ingredience

500 g krůtího masa, 250 g třešňových rajčat, 300 g Passaty, 200 g hříbků (čerstvé nebo mražené), 50 ml smetany, sůl, olivový olej na osmahnutí masa

Postup přípravy

Krůtí maso nakrájet na větší kostky, hříbky pokrájet na kousky, rajčata nechat celá.

Na olivovém oleji orestovat maso, aby se zatáhlo.
Maso přendat do hrnce, osolit a…

Zobrazit více...
POMALÝ HRNEC
Hovězí s mrkví a bramborem

Hovězí s mrkví a bramborem

Potřebné ingredience

hovězí maso (cca 500 g vcelku), karotka, bílý pepř, sůl, cukr, 1 lžíce citrónové šťávy, máslo, instantní jíška

Postup přípravy

Hrnec trochu máznout máslem, doprostřed položit maso a kolem nasypat na kolečka pokrájenou mrkev. Maso trochu posolit, opepřit bílým pepřem, na mrkev položit kousek másla, vše…

Zobrazit více...
POMALÝ HRNEC
Králík à la svíčková

Králík à la svíčková

Potřebné ingredience

díly z králíka, malá sklenice směsi Halali (320 g), 2-3 čerstvé mrkve, 1 petržel, kousek celeru, 100 - 150 g sladké smetany, sůl, cukr, citrónová šťáva

Postup přípravy

Králičí díly naložit do lednice na 1-3 dny do zeleninové směsi - Halali + pokrájená čerstvá zelenina.

Pomalit 6 hodin na LOW (3,5l hrnec).

Po vyjmutí masa do hrnce…

Zobrazit více...
POMALÝ HRNEC
Dýňová polévka (s kuřecím vývarem)

Dýňová polévka (s kuřecím vývarem)

Potřebné ingredience

kuřecí díly na polévku, dýně (Hokkaido, muškátová...), několik kuliček pepře, sůl, sladká smetana, na dozdobení a dochucení dýňový olej a zakysaná smetana

Postup přípravy

Nejprve dát do hrnce kuřecí skelet + 2 kuličky pepře + sůl.
(Já dávám skelety vařit do sítka, abych nemusela z polévky lovit kosti, maso a koření, ale není to nutné, je možné…

Zobrazit více...
POMALÝ HRNEC
Plátky krkovice s hříbky

Plátky krkovice s hříbky

Potřebné ingredience

plátky krkovice (cca 500 g), 2 červené cibule, hříbky (čerstvé nebo mražené), sůl, pepř, drcený kmín

Postup přípravy

Cibuli pokrájet a nasypat na dno hrnce.
Na cibuli rozložit plátky krkovice, okořenit solí, pepřem a kmínem.
Maso zasypat pokrájenými houbami a trošku podlít (max. ½ dcl).…

Zobrazit více...
POMALÝ HRNEC
Nadívané žampiony

Nadívané žampiony

Potřebné ingredience

velké hlavičky žampionů (případně portobella), mleté krůtí maso, šalotka, česnek, vejce, petrželka, sůl, pepř, sladká paprika, kousek másla

Postup přípravy

Nejprve připravit nádivku: mleté krůtí maso + vejce + na jemno pokrájená šalotka + prolisovaný česnek + petrželka + sůl, pepř a trocha sladké papriky - vše promíchat.
Ze…

Zobrazit více...
POMALÝ HRNEC
Znojemská

Znojemská

Potřebné ingredience

5 plátků masa (hovězí, vepřové), 50 g slaniny (špeku), 1 cibule, 4 větší kyselé okurky, hovězí vývar (případně bujón), asi 2 lžíce láku od okurek, lžička plnotučné hořčice, sůl, pepř, olej (sádlo), hladká mouka

Postup přípravy

Nejprve si připravit suroviny:
- maso naklepat (není nutné), osolit, opepřit a poprášit moukou
- špek pokrájet na kostky
- cibuli pokrájet na jemno
- okurku pokrájet…

Zobrazit více...
POMALÝ HRNEC
Záhorácký závitek

Záhorácký závitek

Potřebné ingredience

plátky vepřového masa cca po 100-150 g (krkovice, kýty, bůčku ...), kysané zelí, cibule, trochu anglické slaniny (nebo uzeného masa), kmín, sůl, černý pepř, česnek (čerstvý nebo sušený)

Postup přípravy

Nejprve připravit suroviny:
- plátky masa naklepat
- slaninu nakrájet na malé kostičky
- cibuli pokrájet na drobno
- zelí trochu vyždímat a překrájet

Maso po…

Zobrazit více...

Kategorie