Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Hovězí maso

Přidat recept
HOVĚZÍ MASO
Roštěnky "Speciál"

Roštěnky "Speciál"

Potřebné ingredience

4 roštěnky,100g anglické slaniny,2 papriky,2 rajčata,4 žampiony,1 cibule,masox,mouka hl.,hořčice,sůl,pepř,čili,worčester

Postup přípravy

Roštěnky naklepeme,osolíme,okořeníme,potřeme hořčicí a poprášíme moukou hl. Na sádle vypečeme anglickou slaninu do škvarečků,zpěníme cibuli a opečeme roštěnky.Podlijeme vývarem z…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Bylinková telecí pečeně v alobalu

Bylinková telecí pečeně v alobalu

Potřebné ingredience

750 g telecí pečeně, svazek pažitky, petrželová nať, čerstvá bazalka, snítka rozmarýnu, 2 stroužky česneku, sůl, mletý pepř, olivový olej

Postup přípravy

Telecí pečeni bez kostí vložíme do hrnce s vařící osolenou vodou. Vody by mělo být asi tolik, aby bylo maso napůl potopeno. Zmírníme plamen a maso pomalu dusíme asi hodinu …

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
NA ČESNEKU

NA ČESNEKU

Potřebné ingredience

1kg zadního na plátky 1 kostka 100 % tuku cibule česnek sůl pepř

Postup přípravy

Maso nakrájet na plátky, trochu naklepat a opepřit. Dám do pekáče podliju vodou a přiklopené dám dusit do trouby. Asi po hodině když začne maso měknout tak osolím z obou stran…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
tip pro návštěvy - TATARÁČEK našeho taťky :-)

tip pro návštěvy - TATARÁČEK našeho taťky :-)

Potřebné ingredience

hovězí svíčková,žloutek,francouzská hořčice,kečup,sůl,červená sladká paprika,pepř,cibule na drobounko a dle chuti chilli + tabasco.

Postup přípravy

maso pomeleme,vytvoříme bochánek,lžíci uděláme důlek,do něj žloutek.z ingrediencí naděláme malé kopečky,které smícháme s masem.
podáváme s česnekovýma topinkama.
dobrou…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Svíčková - rychlá

Svíčková - rychlá

Potřebné ingredience

Hovězí maso nebo králík, špek, cibulku, zelenina na svíčkovou ve skle, nové koření, celý pepř, bobkový list, tymián, masox, kysaná smetana

Postup přípravy

Maso vložím do remosky, přidám na kostičky špek, na čtvtky cibulku, zeleninu na svíčkovou, cca 5 - 6 kuliček nového koření, to samé pepře, asi 3 - 4 bobkové listy, špetku tymiánu,…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Rychlá svíčková

Rychlá svíčková

Potřebné ingredience

kořenová zelenina, pertrželová nať, máslo, špek tymián, bobkový list a pár kuliček nového koření pepř a sůl a pořádný kus masa.

Postup přípravy

Maso prošpikujme, osolíme, opepříme, zeleninu nakrájíme na větší kostky, maso posadíme do zeleniny, posypeme tymiánem a ostatním kořením, zalijeme horkým máslem a dáme přes noc do…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
TROUBOVÝ GULÁŠ

TROUBOVÝ GULÁŠ

Potřebné ingredience

1 až 1,5 kg masa (hovězí nebo vepřové) nakrájet na kostky 3 až 4 velké cibule nakrájet na drobno 5 stroužků česneku nasekat 2 lžičky gulášového koření 3 lžičky sladké papriky 1 lžička pálivé papriky 3 polévkové lžíce solamilu 2 kostky masoxu 1 rajčatový protlak sůl podle chuti 0,75 až 1 litr vody

Postup přípravy

Podle chuti můžeme přidat čerstvou papriku,kozí rohy nebo feferony.
Vše vložíme do pekáče přiklopíme a dáme do trouby vyhřáté na 250 stupňů.
Pečeme hodinu (vepřové) až…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Hovězí na česneku

Hovězí na česneku

Potřebné ingredience

Potřebujeme tyto suroviny: 1/2 kilogramu libového hovězího hlavička česneku lžíce citronové šťávy tuk na smažení mouka sůl pepř

Postup přípravy

Opláchnuté a osušené maso nakrájíme na 1 cm tlusté plátky, velmi jemně naklepeme, pokapeme citronovou šťávou, opepříme a dáme na několik hodin do chladu. Pak maso obalíme v mouce…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Pepřové ragú

Pepřové ragú

Potřebné ingredience

500 g hovězího masa, 400 g cibule, 1/2 chemicky neošetřeného citronu, sůl, mletý černý pepř, tuk na smažení, 10 zrnek nového koření, 3 hřebíčky, 2 bobkové listy, mouka, cukr

Postup přípravy

Na tuku zpěníme cibuli, přidáme na kostky nakrájené maso a zprudka opečeme. Pak zalijeme 1/2 l vody, přidáme sůl, pepř, koření a citron a dusíme pod pokličkou asi 1 1/2 hodiny.…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Ostrý hovězí guláš

Ostrý hovězí guláš

Potřebné ingredience

Ingredience: mletá lahůdková paprika 2 lžičky cibule 400 g rajský protlak 1 lžíce česnek 4 stroužky čerstvá feferonka 3 ks hovězí plec 600 g mletý černý pepř podle chuti: cayenský pepř sůl podle potřeby: olej

Postup přípravy

Postup přípravy receptu:
Maso omyjeme a nakrájíme na kostky. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na jemno. Chilli papričky zbavíme jadérek, omyjeme a jemně usekáme.

Zobrazit více...

Kategorie