Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Vepřové maso

Přidat recept
VEPŘOVÉ MASO
Vepřová játra se zelninou

Vepřová játra se zelninou

Potřebné ingredience

500 g vepřových jater, olej,1 cibule,1 menší pórek,3 barevné papriky, sůl, pepř ,10 dkg anglické slaniny , solamyl Marináda: 3 lžíce oleje,1 lžíce čínské sójové omáčky,1 lžíce koření na čínu ,česnek

Postup přípravy

Játra si nakrájíme na nudličky a smícháme v míse s marinádou-nechám přes noc v lednici.(ale stačí 2 hodinky)
Papriky si nakrájíme na nudličky,
pórek na kolečka,cibuli na…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Guláš z vepřového masa a zeleniny -oběd z jednoho hrnce

Guláš z vepřového masa a zeleniny -oběd z jednoho hrnce

Potřebné ingredience

asi 400 g vepřové plece-bez kosti,400 g mrkve,200 g pórku,500 g brambor,sůl.pepř,máslo,500 ml masového vývaru (dělám z kostky)

Postup přípravy

Maso nakrájíme na kostky a na másle opečeme,přidáme sůl.opepříme a zalijeme vývarem-dusíme asi 30 minut.Mezitím si očistíme zeleninu a pokrájíme :mrkev a pórek na kolečka,brambory…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Dudácký guláš

Dudácký guláš

Potřebné ingredience

400 g vepřové plece,pepř,sůl,50 g sádla,2 cibule,česnek-podle chuti,50 g uzené slaniny,1 lžíce mleté papriky,200 g zeleninového leča,200 g tmavého chleba

Postup přípravy

Maso nakrájíme na kostky,cibuli nadrobno.Na sádle si osmažíme cibuli dozlatova,na ní opečeme maso,přidáme prolisovaný česnek,slaninu na krájenou též na malé kostičky-chvilku…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřový plátek podle paní domácí

Vepřový plátek podle paní domácí

Potřebné ingredience

4 libové vepřové plátky (může být kýta,vepřová pečeně,krkovice),2 velké cibule, česnek asi 8 stroužků,15 dkg strouhaného uzeného eidamu,1/2 hrnku kečupu,,grilovací koření,sůl,olej

Postup přípravy

Maso lehce naklepeme,osolíme ,posypeme gril.kořením a dáme do pekáčku vymazaného olejem.Posypeme na hrubo nakrájenou cibulí a drobně nakrájeným česnekem ,přiklopíme ( nebo…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřové maso s fazolemi

Vepřové maso s fazolemi

Potřebné ingredience

300g kousků vepřového masa, 1 konzerva fazolí ve slaném nálevu, 300g vývaru, 1 lžíce másla, 1 lžíce oleje, cca 100g šlehačky, 200g rajského protlaku, bazalka, šalvěj, rozmarýn - najemno nasekané (nebo provensálské koření), sůl

Postup přípravy

Vše, kromě šlehačky, smícháme v hrnci vhodném do trouby a necháme pár hodin odležet. Poté pečeme na 180-200°C 30min., snížíme teplotu na 150-160°C a dopékáme 1,5 - 2 hodiny.…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Panenka na paprice

Panenka na paprice

Potřebné ingredience

1 panenka (cca 400g), 1 lžíce uzené papriky, sůl, pepř, 300g žampionů, 150-200ml vývaru, 1 lžíce přepuštěného másla, 100-150g zakysané smetany, 1 lžíce rajského protlaku

Postup přípravy

Maso nakrájíme na nudličky, orestujeme na másle. Osolíme, opepříme, přidáme papriku a žampiony. Přidáme protlak a zalijeme vývarem. Necháme chvíli vařit. Když je maso měkké,…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Rácské vepřové maso (maďarská kuchyně)

Rácské vepřové maso (maďarská kuchyně)

Potřebné ingredience

500 g vepřového masa (plecko) 2 ks cibule 150 g rajčat 200 g čerstvé papriky nebo zeleninové lečo 4 stroužky česneku (nemusí být) 200 ml zakysané smetany 1 lžička mleté sladké papriky sádlo 60 g sůl pepř

Postup přípravy

Vepřové maso nakrájíme na větší kostky, v kastrolu rozehřejeme sádlo a přidáme 1 cibuli nakrájenou na jemno, osmažíme do červena, přidáme jemně nakrájený česnek, mletou papriku,…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Uherská krkovice

Uherská krkovice

Potřebné ingredience

Suroviny 800 g vepřové krkovice popřípadě plece 2 dl šlehačky 50 g másla 2 lžíce hladké mouky 1 cibule 1/2 celeru 1 mrkev 1 petržel 3 rajčata bobkový list nové koření celý pepř tymián sladká paprika sůl citron - šťáva cukr bujón nebo vývar

Postup přípravy

Postup přípravy receptu
Krkovici osolíme, poprášíme paprikou a posypeme tymiánem.
Ve vhodné nádobě rozpustíme máslo, na něm orestujeme cibuli, na kousky nakrájenou zeleninu…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Celerové ragú s masem

Celerové ragú s masem

Potřebné ingredience

300 g vepřové nebo kuřecí maso, cibule, cca 200 g celer, hladká mouka, smetana, sůl, pepř

Postup přípravy

Na oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, maso nakrájené na drobné nudličky a chvíli restujeme. Zalejeme vodou nebo vývarem a dusíme do skoro měkka. Přidáme najemno…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Špenátové barmbory s uzeným

Špenátové barmbory s uzeným

Potřebné ingredience

asi 1,5 kg brambor,1 mražený špenát cibule a česnek do něj, 250 g uzeného masa 150 g nastrouhaného sýru,1x smetana, olej ,sůl ,pepř

Postup přípravy

špenát uvaříme tak,jak ho děláváme obyčejně,brambory olupeme a nakrájíme na plátky,uzené maso nakrájíme na kostičky.Pekáč vymažeme olejem a poskládáme půlku plátků brambor a…

Zobrazit více...

Kategorie