Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Bezmasá jídla

Přidat recept
BEZMASÁ JÍDLA
žampiony na smetaně

žampiony na smetaně

Potřebné ingredience

1 lž másla 1 cibule 200 g žampionů 2 hrnky vody 1 kostka zeleninového bujonu 1lž sušené celerové natě 1/2 lžičky soli koření dle chuti 1 -2 kelímky zakys smetany 1 - 2 hrnky mléka 1 lžíce hl.mouky

Postup přípravy

Na másle zpěníme nakrájenou cibulku,přidáme nasekané žampiony.Chvíli restujeme,pak přidáme bujon,podlijeme vodou a dusíme 15 - 20 minut
Přidámr v mléce rozmíchanou mouku,podle…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Dušená zelenina s pohankou a vajíčkem

Dušená zelenina s pohankou a vajíčkem

Potřebné ingredience

1 hrnek pohanky lámanky, asi 1/3 kostky bujonu (Wurzl), troška oleje, 1 pórek, 4-5 mrkví, kousek květáku (můžete použít i jinou zeleninu - celer, hrášek, brokolici), 1 bobkový list, bylinkové koření, česnek sušený, petrželka, 1-2 vejce

Postup přípravy

Dnes jsem hledala nápad, co uvařit pro mou 18-měsíční dcerku na oběd, mám pocit, že dělám pořád stejná jídla - znáte to :o) Při kontrole lednice a spižírny jsem objevila pohanku,…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
VÝBORNÉ DOMÁCÍ bramborové gnocchi(čte se:"ňóky") s gorgonzolou anebo omáčkou z nivy

VÝBORNÉ DOMÁCÍ bramborové gnocchi(čte se:"ňóky&#34…

Potřebné ingredience

500g brambor,155g světlé mouky(může být potřeba i vice mouky,záleží na typu brambor)sůl,250-300ml smetany,120g nivy nebo gorgonzoly(může být i min..)dávka asi na 3porce

Postup přípravy

brambory uvaříme do měka,nejlíp ve slupce,ale můžeme i nakrájené na kousky
pote rozmačkáme na kaši přidáme mouku,osolíme a postupně mouku zpracujeme do brambor až se nelepí…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Jáhly s mrkví a tofu

Jáhly s mrkví a tofu

Potřebné ingredience

1 hrnek jahel, 2 hrnky vody, cca 1/2 kostky bujonu (použila jsem Bio zeleninový), 1 cibule, trocha oleje, uzené nebo lahůdkové tofu, cca 1 PL sojové omáčky, 5-6 mrkví a koření jaké má kdo rád

Postup přípravy

Ve vegetariánské jídelně jsem měla jídlo nazvané "mrkvový nákyp + jáhly". Strašně moc mi to chutnalo a tak jsem se rozhodla, že se pokusím to udělat i doma. Nebylo to sice…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Americké brambory

Americké brambory

Potřebné ingredience

brambory (množství podle potřeby), koření (na americké brambory, nebo vlastní směs=bazalka, oregano, kari a grilovací koření smícháme ve skleničce), několik slabých plátků másla, 2 lžíce olivového oleje

Postup přípravy

1. Brambory důkladně očistíme kartáčkem pod tekoucí vodou a nakrájíme podélně na čtvrtiny.
2. Pekáč vyložíme alobalem, poklademe několika málo plátky másla a naskládáme…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
♥♥♥CIBULOVÝ KOLÁČ S OLIVAMI♥♥♥

♥♥♥CIBULOVÝ KOLÁČ S OLIVAMI♥♥♥

Potřebné ingredience

1 balení listového těsta, hrst černých oliv (použila jsem zelené), 3 rajčata, 3stroužky česneku, 100g mozzarelly, 2cibule, 7 sardinek, šprotů nebo ančoviček, 4lžíce olivového oleje, 1vejce na potření, sůl, pepř, petrželku, oregano na ozdobu

Postup přípravy

Rajčata nakrájíme na plátky a rozprostřeme na papírovou utěrku. Přikryjeme druhou utěrkou a lehkým tlakem je vysušíme.
Listové těsto vyválíme dáme na plech a okraje trochu…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Žemlovka s jablky a tvarohem

Žemlovka s jablky a tvarohem

Potřebné ingredience

250g měkkého tvarohu, 70g krystalového cukru, 3 vejce, 5 rohlíků, 500ml mléka, 100g tuku Hera, rozinky, jablka, skořicový cukr, moučkový a vanilkový cukr na posypání

Postup přípravy

Tvaroh rozmícháme s krystalovým
cukrem a 1 vejcem, přidáme rozinky a vše promícháme.
Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců, nakrájíme na tenké plátky a posypeme skořicovým…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Šťouchané brambory (základní varianta)

Šťouchané brambory (základní varianta)

Potřebné ingredience

1 kg brambor (typ B), mořská sůl a čerstvě mletý pepř, 1 lžíce másla, 1 velká cibule, 200 ml smetany

Postup přípravy

Šťouchané brambory jsou příloha nesmírně jednoduchá a přitom na talíři velmi efektní. Škoda ji opomíjet.

1/ Brambory oloupat, nakrájet na menší kusy a vařit v osolené vodě…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Jarní zapékané zeleninové těstoviny ...

Jarní zapékané zeleninové těstoviny ...

Potřebné ingredience

Na 4 porce: 150 - 180 g těstovin (my máme nejraději kolínka, ale i vřetena, mohou být i celozrné ..), vařená nebo dušená zelenina ( i z polévky ), kukuřice z konzervy (celkový obsah 340 g z kauflandu), sekaná petrželka, asi půl až deci smetany, deci až deci a půl mléka (celkem se smetanou dvě deci), tři vejce, půlka bylinkového bujónu, ale nemusí být, šest až dvanáct tenoučkých plátků sýra, podle toho, jak máte sýr rádi (může být i balíčkovaný ), pět deka nivy na závěrečné posypání pro chuť, kdo má nivu rád, kečup, bazalka

Postup přípravy

Uvaříme těstoviny podle návodu do měka, mezitím si rozšleháme vejce se smetanou, mlékem, bujónem a sekanou petrželkou,\r\nuvaříme dvě až tři velké mrkvě a asi 20 dkg zelených…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Francouzský slaný koláč-quiche

Francouzský slaný koláč-quiche

Potřebné ingredience

listové těsto,anglická slanina,kysaná smetana-creme fraiche, vejce, pórek,sůl,pepř pro špenátový koláč- navíc:špenát listový- i mražený, uzený losos

Postup přípravy

Do formy uložíme na peč.papír listové těsto,vytvarujeme zvedlé okraje a dno propícháme vidličkou, aby unikal vzduch. Anglickou slaninu nakrájíme na čtverečky a osmažíme na pánvi…

Zobrazit více...

Kategorie