GRILOVANÉ CUKETY
Potřebné ingredience
CUKETA,GRILOVACÍ KOŘENÍ,ČESNEK,OLEJ
Postup přípravy
CUKETU NAKRÁJÍME ASI NA PUL CENTIMETROVÉ PLÁTKY,POSYPEME LEHCE GRILOVAÍM KOŘENÍM A DÁME NA GRIL.BĚHEM GRILOVÁNÍ POTÍRÁME OLEJEM DO KTERÉHO JSME SI NAMAČKALI STROUŽKY ČESNEKU.JE TO…
Kari dresing
Potřebné ingredience
1 malý bílý jogurt 1 lžička kari koření 1 lžička worcestru 2 lžíce tatarské omáčky sůl,pepř
Postup přípravy
Vše smícháme v misce,osolíme,opepříme a podáváme ke grilovanému masu
Může se dělat jen z jogurtu,bez tatarské omáčky.
Avokádový dip - "guacamole" omáčka ke…
Potřebné ingredience
1 avokádo, 1/2 červená kapie nakrájená na kostičky, 1 ks smetanový tavený sýr, 1 stroužek česneku, 100 g zakys. smetana, sůl, pepř a pár kapek citronu, aby to tak rychle nehnědlo
Postup přípravy
vše kromě papriky rozmixovat, papriku nakrájet na drobné kostičky. může se rozmixovat i s paprikou, je pak hladší. dělala jsem v hrnku o objemu 0,4l ponorným mixérem...
Grilovaná zelenina
Potřebné ingredience
1 kg brambor, 2 velké cibule, 1 červená cibule, pórek, 1 větší nebo 2 malé cukety, žampiony, 5 mrkví, 3 bílé papriky, koření Grilovaná zelenina od Vitany, olej, alobal.
Postup přípravy
Brambory oloupeme a nakrájíme na tenší kolečka. Cibule překrojíme na osminky, pórek a mrkve na kolečka, cukety oloupu a nakrájím na kostičky, žampiony a papriky na plátky.…
Marináda na vepřové kotlety+++
Potřebné ingredience
1/2 hrnku vody,1/3 hrnku sojové omáčky,1/4 hrnku slunečnicového oleje,pepř,sůl,2 lžičky najemno nakrájeného česneku,vepřovou kotletu na plátky
Postup přípravy
Maso trošku osolíme .V míse smícháme vodu ,sojovou omáčku,olej,pepř ,česnek,přidáme nakrájené vepřové kotlety a dáme marinovat do lednice aspon na 2 hodiny.
Marináda hořčičná
Potřebné ingredience
4 lžíce oleje 2 lžíce kečupu 1 lžíce kremžské hořčice sojová omáčka 5 stroužků česneku bazalka, sl. paprika, kari, sůl
Uzený losos na grilu marinovaný v rumu
Potřebné ingredience
filet lososa s kůží 250g, třtinový tmavý rum, hrubozrnná mořská sůl 1/2 hrnku, třtinový cukr 1/4 hrnku čerstvě drcený pepř 1/2 lžičky, dřevěné udící lupínky na ryby 1 hrnek (zakoupíte v obchodech s grilovacími potřebami)
Postup přípravy
Osušený filet namočte na 15 minut do rumu kůží nahoru (stačí na dně misky 0,5cm). Poté filet opláchněte vodou a osušte papírovou utěrkou. Z misky vylijte rum a vytřete ji dosucha.…
Losos grilovaný na cedrovém prkénku
Potřebné ingredience
filet lososa 500, sůl, pepř, olivový olej, cedrové prkénko (zakoupíte v obchodech s grilovacími potřebami)
Postup přípravy
Cedrové prkénko umístěte např. na hluboký plech na pečení, zalijte ho vodou a ponechte cca 4hod. Poté vodu vylijte. Z lososa odstraňte kůži. Stranu kde byla kůže lehce potřete…
Zauzená vepřová kotleta na grilu
Potřebné ingredience
4 vepřové kotlety asi 2,5cm silné, 3 lžíce hrubé soli, 3 lžíce hnědého cukru ,3 hrnky vody, 3 lžíce whisky, 4 lžíce oleje, 2 cibule nakrájené na kolečka, asi 5cm celé skořice, 2x bobkový list, 3x hřebíček, 5 kuliček nového koření, 10 kuliček černého pepře, dřevěné lupínky na uzení vepřového masa
Postup přípravy
Připravte si marinádu - sůl a cukr vložte do misky, zalijte 1 hrnkem teplé vody a míchejte do rozpuštění, poté dolijete zbylé dva hrnky studené vody, whisky a olej.
Do misky…
Grilované kuře pod cihlou
Potřebné ingredience
4 kuřecí prsa (150-200g každé), 1 lžička hrubé mořské soli, 1 lžička černého pepře (čerstvě nadrceného nebo namletého), 1/2 až 1 lžička pálivé papriky (chilli) – dle chuti, 1 lžíce nadrobno nakrájeného česneku, 1 lžíce nasekaného čerstvého rozmarýnu, Šťáva z 1 citronu, 1 / 4 hrnku olivového oleje (extra virgin), Dále budete potřebovat: 2 cihly - každá zabalená v alobalu nebo naši grilovací žehličku (pro zatížení masa), ½ - 1 hrnek dřevěných lupínků k uzení drůbeže, namočených na 1 hodinu do studené vody (není třeba, pokud si nepřejete mít kuřecí maso s příchutí kouře)
Postup přípravy
Jeden z nejznámějších italských receptů na grilování "Pollo al Mattone" - kuře pod cihlou...
Z prsou odstraňte přebytečný tuk a šlachy. Opláchněte je pod studenou vodou…