(recept
si oblíbilo 30 návštěvníků)
Grilovaná zelenina
Potřebné ingredience
1 kg brambor, 2 velké cibule, 1 červená cibule, pórek, 1 větší nebo 2 malé cukety, žampiony, 5 mrkví, 3 bílé papriky, koření Grilovaná zelenina od Vitany, olej, alobal.
Postup přípravy
Brambory oloupeme a nakrájíme na tenší kolečka. Cibule překrojíme na osminky, pórek a mrkve na kolečka, cukety oloupu a nakrájím na kostičky, žampiony a papriky na plátky. Samozřejmě si můžete přidat jakoukoliv zeleninu, kterou máte rádi. V míse vše smíchám a zasypu kořením a přidám trošku oleje. Ideální je nechat alespoň 2 hodiny uležet, ale není to nutné.
Přichystám si alobalové misky, do který rozdělím uleželou zeleninu. Pokud nemám misky, udělám si z alobalu balíčky. Jsou to spíš takové placky, aby se brambory dobře udělaly. Dobře zabalím, aby nevytékala šťáva a dám na gril. Z každé strany aspoň 15 minut.
Pokud máte gril pořád plný masa a na zeleninu by se nedostalo, tak uleželou zeleninu dejte do zapékací mísy a upečte v troubě. Já jsem to dělala při 200°C asi 30 minut. Zelenina krásně pustí šťávu a je to fakt dobré.
Přichystám si alobalové misky, do který rozdělím uleželou zeleninu. Pokud nemám misky, udělám si z alobalu balíčky. Jsou to spíš takové placky, aby se brambory dobře udělaly. Dobře zabalím, aby nevytékala šťáva a dám na gril. Z každé strany aspoň 15 minut.
Pokud máte gril pořád plný masa a na zeleninu by se nedostalo, tak uleželou zeleninu dejte do zapékací mísy a upečte v troubě. Já jsem to dělala při 200°C asi 30 minut. Zelenina krásně pustí šťávu a je to fakt dobré.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
aklarisa
(upraveno)
13. 6. 2011, 10:50
výbornéééééé