Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Saláty, zálivky

Přidat recept
SALÁTY, ZÁLIVKY
Ředkvičkový salát

Ředkvičkový salát

Potřebné ingredience

miska ředkviček (asi 15 - 20ks, 2 svazky), 150 - 200g goudy, 200g celeru, 1 zakysaná smetana (asi 200g), 1 lžička dijónské hořčice, sůl, pepř, hrst petrželky

Postup přípravy

Sýr a celer nastrouháme nahrubo, přidáme na půlkolečka nakrájené ředkvičky a vše ostatní. Smícháme. Necháme chvíli odležet v chladu.

Zobrazit více...
SALÁTY, ZÁLIVKY
Jarný reďkovkový šalát

Jarný reďkovkový šalát

Potřebné ingredience

200 g červenej reďkovky, 1 mladá cibuľka, 3 sterilizované uhorky, 300 g hrudkového tvarohu, 150 g bieleho smotanového jogurtu, olej, umeocot alebo citrónová šťava

Postup přípravy

Reďkovky nastrúhame nahrubo, uhorky na jemno, cibuľku nasekáme, pridáme tvaroh, jogurt, trošku oleja a umeocot (slanokyslý ocot) podľa chuti. Ak nemáte, dajte šťavu z citróna a…

Zobrazit více...
SALÁTY, ZÁLIVKY
Celerový salát

Celerový salát

Potřebné ingredience

1 větší celer\r\n1 konzerva ananasu\r\n1 konzerva kukuřice\r\n1 větší majonéza\r\n1 menší pórek - může být i jarní cibulka\r\n3 jablka\r\n20 dkg šunky\r\n20 dkg tvrdého sýru\r\ntrocha pepře

Postup přípravy

Celer si nastrouháme najemno, jablka a sýr nahrubo. Šunku nakrájíme na drobné kostky, pórek a ananas najemno.Všechny suroviny dáme do mísy, přidáme kukuřici bez nálevu, trochu…

Zobrazit více...
SALÁTY, ZÁLIVKY
Zelný salát

Zelný salát

Potřebné ingredience

500g kysaného zelí, mrkev, porek, ředkvička

Postup přípravy

Z kyselého zelí slijeme vodu. Mrkev nastrouháme, porek nakrájíme. Mrkev s porkem osmahneme na olivovém oleji na pánvičce, přidáme zelí. Ochutíme solí a pepřem. Přikrájíme nadrobno…

Zobrazit více...
SALÁTY, ZÁLIVKY
Bleskurychlý "CAESAR" salát ♪♪♪

Bleskurychlý "CAESAR" salát ♪♪♪

Potřebné ingredience

lžíce majonézy, 1 stroužek česneku, hlávka ledového salátu, slanina, bagetka, parmezán (strouhaný nebo hobliny)

Postup přípravy

Do mísy dáme lžíci majonézy a promícháme s prolisovaným menším stroužkem česneku. Přidáme nakrájený ledový salát a promícháme. Nakrájíme slaninu a orestujeme na pánvi. Ve výpeku…

Zobrazit více...
SALÁTY, ZÁLIVKY
Kysané zelí v Goliáši

Kysané zelí v Goliáši

Potřebné ingredience

Postup přípravy

Zelí se nakládá v podzimním období. Nakrouháme na Apollo kráječi (D44) šest větších hlávek zelí, cibuli na kolečka, křen na plátky, v prostorné nádobě nebo vaničce promícháme se…

Zobrazit více...
SALÁTY, ZÁLIVKY
Rýžový salát s lososem

Rýžový salát s lososem

Potřebné ingredience

Porce: 4; SUROVINY: 600g lososa bez kůže, 200g rýže basmati, 150g hrášku, 4 lžíce pomazánkového másla, 4 vejce, 80g dýňových semínek, 2 lžíce oleje, 1 citrón, 1 lžička mleté papriky, 1 lžička kmínu, petrželka, sůl, pepř

Postup přípravy

Lososa opepříme a orestujeme dozlatova. Necháme vychladnout a rozdělíme na kousky. Rozehřejeme si olej, na který dáme velmi krátce zarestovat papriku a kmín. Vmícháme uvařenou…

Zobrazit více...
SALÁTY, ZÁLIVKY
Vídeňský bramborový salát s pečeným pstruhem

Vídeňský bramborový salát s pečeným pstruhem

Potřebné ingredience

Porce: 4; SUROVINY: 600g brambor, 200ml vývaru, 2 šalotky, 1 lžíce jablečného octa, 2 lžíce dýňového oleje, 2 lžíce řepkového oleje, 1 lžíce dijonské hořčice, petrželka, sůl, pepř; 4 vykuchaní pstruzi, 100g másla, 1 lžíce tymiánu, sůl, pepř; citrónová šťáva na zakápnutí

Postup přípravy

Máslo o pokojové teplotě utřeme se solí, pepřem a čerstvým tymiánem. Takto připraveným máslem potřeme rybky a dáme máslo i do bříška. Na pánvi si pstruhy krátce opečeme z obou…

Zobrazit více...
SALÁTY, ZÁLIVKY
Rychlý tuňákový salát

Rychlý tuňákový salát

Potřebné ingredience

balení menších těstovin-500 gr,2 konzervy tuňáky-ne drť,cibule,2 lžíce hořčice,asi 4 lžíce tatarky/majonézy,půlka zakysanky-může být i hustý bílý jogurt,sůl,pepř,pažitka,petržel

Postup přípravy

...

Zobrazit více...
SALÁTY, ZÁLIVKY
Květákový lehký salát

Květákový lehký salát

Potřebné ingredience

Květák, ředkvičky, tvrdý sýr, uzenina (nemuí být), vejce, bílý jogurt, majonéza, sůl, pepř, pažitka.

Postup přípravy

Zpola uvařený vychladlý květák nakrájíme na malé kousky, taktéž ředvičky, vejce uvařené natvrdo karjájíme na kostišky, stejně tak tvrdý sýr a uzeninu (nemusí tam být). Zamícháme v…

Zobrazit více...

Kategorie