Zobrazit přihlášovací formulář
BEZMASÁ JÍDLA
Zapečený pórek se šunkou

Zapečený pórek se šunkou

Potřebné ingredience

1 kg stejně silného pórku, sůl, 15 dkg šunky, 6 lžic jogurtu, 6 lžic zakysané smetany, bílý mletý pepř, 10dkg strouhaného sýra, trochu tuku na vymazání formy.

Postup přípravy

Pórky očistíme, omyjeme pod tekoucí vodou a nakrájíme na špalíčky dlouhé asi 2 - 3 cm a povaříme v osolené vodě asi 10 min. Poté necháme okapat. Šunku pokrájíme nadrobno, jogurt…

Zobrazit více...
OMÁČKY
Žampiónová omáčka s nivou

Žampiónová omáčka s nivou

Potřebné ingredience

15 dkg žampiónů, 10-15 dkg nivy, žampiónovou omáčku od Vitany, tatra mléko v krabičce a asi 2 ks kotlety

Postup přípravy

Žampiónovou omáčku uvaříme podle návodu na pytlíku. Pak na másle osmažíme na plátky nakrájené žampióny a přidáme je do omáčky. Opět na pánvi opečeme na kostičky nakrájené kotlety…

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
Tatranské kuře

Tatranské kuře

Potřebné ingredience

750 g strouhaných brambor, 1 vejce, 3-5 lžic polohrubé mouky, sůl, pepř, majoránka, lisovaný česnek a 100 ml mléka.

400 g kuřecích prsíček, solamyl, olej, 2 cibule, 450 g žampiónů, pepř, tuk na vymazání, 10 dkg krájené slaniny, 150 g strouhaného sýra.

Postup přípravy

Ze stouhaných brambor, vejce, polohrubé mouky, soli, pepře, majoránky, lisovaného česneku (dle chuti) a mléka připravte těsto na bramboráčky a upečte je na lívanečníku nebo na…

Zobrazit více...
POMAZÁNKY
Pomazánka co dům dá

Pomazánka co dům dá

Potřebné ingredience

20 dkg salámu (junior, gothaj), kousek másla, 2 trojuhelníčky měkkého sýru, lžička hořčice, 2 vařená vejce, 2 ks kyselé okurky

Postup přípravy

Salám, vajíčka a okurky nastrouháme najemno. Pak vše pořádně zamícháme s měkkým sýrem, máslem a hořčicí. Podáváme namazané na rohlíku chlebu či housce a zdobíme rajčátkem,…

Zobrazit více...
GRILOVÁNÍ
Kořeněné kotlety

Kořeněné kotlety

Potřebné ingredience

1 kg kotlet, 5 vajec, 2 lžičky soli, 1 lžička mletého pepře, 1 lžička mletého kmínu, 1 lžička majoránky, 1 lžička sladké mleté papriky, 1 lžička pálivé papriky, 1 lžička worcestru, 1 lžička hořčice, 1 lžička kečupu, 1 lžička kari, 1 lžička vegety, olej

Postup přípravy

Do cca 2 lžic oleje a 5 vajec zamícháme koření a pochutiny vše řádně promícháme, pak vkládáme plátky kotlet a necháme do druhého dne uležet. Druhý den pečeme buď na grilu nebo…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Langoše z jogurtu

Langoše z jogurtu

Potřebné ingredience

1 lžička jedlé sody, 1 lžička soli, 1 kg hladké mouky, 1 bílý jogurt, 1/2 l mléka, balíček droždí, 4 lžíce oleje

Postup přípravy

Do mouky se udělá důlek, klasicky se udělá kvásek pak se přidá jogurt a všechny přísady. Vše se řádně promíchá a ukládá se ihned v mikrotenovém sáčku (nejlépe rozdělit do dvou a…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Roláda EŇO - ŇUŇO

Roláda EŇO - ŇUŇO

Potřebné ingredience

1 kg bůčku, 8 vajec, 8 lžic strouhanky, 4 lžíce hladké mouky, 4 lžíce vegety, 1 lžička pepře, 1/2 lžičky soli, česnek 3 stroužky (rozdrcené)

Postup přípravy

Bůček pokrájíme na kostky o velikosti 1,5x1,5 cm a smícháme se všemi přísadami. Tímto naplníme umělé střevo (používáno na tlačenky) a vaříme 2 hodiny. Po uvaření necháme…

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
Rohlíčky

Rohlíčky

Potřebné ingredience

500 dkg hladké mouky, 1 celá HERA, 4 dkg droždí, 2 celá vejce, 8 lžic mléka, sůl, špetka cukru,1 vejce na pomazání

Postup přípravy

Do mouky uděláme dolík dáme trochu cukru a droždí a ihned přidáváme změklou Heru, 2 vejce, mléko a trochu soli. Těsto řádně promícháme a za žádnou cenu nenecháváme kynout. Po…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Švestkový koláč z drobenky

Švestkový koláč z drobenky

Potřebné ingredience

300 g polohrubé mouky, 150 g moučkového cukru, 250 ml mléka, 125 g másla, 2 vejce, 1 vanilkový cukr, 1 balíček prášku do pečiva, 600 g švestek a nebo jiného ovoce, tuk na vymazání formy, hrubá mouka na vysypání

Postup přípravy

Mouku a cukr smícháme s mírně rozehřátým máslem (tak aby změklo, ale nerozpustilo se). Vytvoříme jemnou drobenku. Oddělíme z ná jeden čtvrtlitrový hrnek a odložíme stranou. Do…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Roštěnky na kapiích s bramboráčkama

Roštěnky na kapiích s bramboráčkama

Potřebné ingredience

Roštěnky cca 500 dkg, 1 cibule, bobkový list, celý pepř, nové koření, nakládané kapie (velká láhev), worcestrovou omáčku, sojovou omáčku, trochu oleje.

Postup přípravy

Na trochu oleji opečeme naklepané roštěnky, po opečení přidáme oloupanou celou cibuli (menší), 2 bobkové listy, 5 kuliček celého pepře, 3 kuličky nového koření a nakládané kapie…

Zobrazit více...

Kategorie