Fantastický jablečný moučník s tvarohem
Potřebné ingredience
NA TĚSTO: 5 vajec, 150g polohrubé mouky, 150g moučkového cukru, 1/2 balíčku prášku do pečiva, 3 lžíce vody - NA JABLEČNOU NÁPLŇ: 1kg očištěných jablek, 2 balíčky vanilkového cukru, šťáva z 1/2 citrónu - NA TVAROHOVOU NÁPLŇ: 500g měkkého tvarohu, 200g moučkového cukru, 1 vanilkový cukr, 150g másla - NA POTŘENÍ: 1 smetana ke šlehání, 1 vanilkový cukr, skořice na posypání
Postup přípravy
1) Jablka oloupejte, nastrouhejte na hrubém struhadle a smíchejte s vanilkovým cukrem. Plech vyložte alobalem, raději 2 vrstvy, aby se neprotrhl a na něj rozetřete jablečnou hmotu…
Rakvičky / vaničky
Potřebné ingredience
NA 25 KOUSKU: 30 Dg moučkového cukru, 1 vanilkový cukr, 5 žloutků, 1 celé vejce, 1 lžička solamylu
Postup přípravy
Také se vám zdají v obchodech drahé? Nedávno jsem koupila 10ks za 50Kč, tak mě to přimělo oprášit starý recept, když nám je dělávala mamka jako dětem. Vyjdou tak na 1Kč/1ks.
♥♥♥ Bochánek / mazanec ♥♥♥ podle starého babičky…
Potřebné ingredience
75 Dg polohrubé mouky, 20 Dg tekutého vychladlého másla (ne tuku, to není ono), 15 Dg cukru moučka, 4 žloutky, 1 kostka droždí, 1 lžička soli, mléko, rozinky, rum, muškátový oříšek, citrónová kůra, 1 vanilkový cukr
Postup přípravy
Kdo má můj recept na vánočku, tak je to úplně stejné, akorát dáte malinko víc másla, droždí a žloutků viz. "potřebné přísady".
!!!Bochánek je mňamózní, krásně nadýchaný…
Horké maliny se šlehačkou
Potřebné ingredience
Malinový kompot, vanilkový pudink, šlehačka
Postup přípravy
Vodu z malin slijeme, přidáme do ní 2 lžíce cukru, přidáme trochu pudinku (asi 2 lžičky), uvaříme a zalijeme maliny. Množství na 6 pohárků. Podáváme se šlehačkou. Dokrášlit můžeme…
Hnětýnky - vykrajované
Potřebné ingredience
80 Dg polohrubé mouky, 15Dg změklého másla, 35 Dg převařeného másla, 25 Dg cukru moučka, 1 vanilkový cukr, 3 žloutky
Postup přípravy
Žloutky utřeme s cukrem. Pak přidáme ostatní ingredience a uhněteme ručně těsto. Dáme do lednice a studené vyválíme a vykrajujeme hnětýnky. Pečeme na 200 stupňů. Ocukrujeme cukrem…
Hnětýnky - bábovičky
Potřebné ingredience
TĚSTO: 1/2 kg změklého másla, 1/2 kg vajec (8-9ks), 1/2 kg cukru moučky, 1/2 kg polohrubé mouky, 1 vanilkový cukr, rum, může být ždibec prášku do pečiva, většinou na něj zapomenu, nic znehodnocujícího se nestane. ČOKOLÁDA: 15 Dg másla, 15 Dg cukru moučka, 1,5 lžíce rumu, 1,5 lžíce solamylu, 1,5 lžíce kakaa, 1,5 lžíce mléka.
Postup přípravy
Zamícháme máslo, žloutky, cukr moučka. K zamíchanému přidáme mouku, vanilku, rum, ušlehané bílky.
Těsto plníme do formiček, které jsme předem vymazali máslem a lehce vysypali…
Ovocný koláč s kysanou smetanou SUPER LUXUSNÍ ŇAMINKA!…
Potřebné ingredience
Peču na pizza plechu ze 6vajec!!!!! Recept uvádím na 1vejce, abyste sami mohli zvolit velikost formy. TĚSTO: 1 vejce, 1 lžíce cukru krupice, 1 lžíce polohrubé mouky. Meruňková marmeláda na potření. OVOCE: jakékoliv SMETANOVÁ POLEVA: 1 sladká smetana, 2 kysané smetany, 2 vanilkové cukry, 1lžíce i víc cukru krupice. Na ozdobení: Granko
Postup přípravy
Uvádím u foto postupu.
JE RYCHLÝ, KRÁSNÝ A HLAVNĚ NEUVĚŘITELNĚ DOBRÝ, co dobrý, prostě FANTASTICKÝ!!!!!!!!!
Úžasné koblihy ala vdolečky podle babičky
Potřebné ingredience
5Dg másla, 4 žloutky, 7Dg cukru moučka, 3Dg kvasnic, asi 200ml mléka, 1/2 lžičky soli, 56 Dg hladké a polohrubé mouky, panák rumu, tvaroh nebo šlehačka, marmeláda.
Postup přípravy
Utřeme 5Dg másla, 4 žloutky, 7Dg moučkového cukru a můžeme přidat citrónovou kůru (já ji nedávám).
Necháme vykynout 3Dg kvasnic v hrnečku teplého mléka oslazeného 1 lžičkou…
Vynikající rychlý rebarborový koláč
Potřebné ingredience
Rebarbora, polohrubá mouka, máslo, cukr krupice, 2 vejce, mléko, prášek do pečiva.
Postup přípravy
1) Vysvleču rebarbory a nakrájím na 1cm kolečka.
2) Připravím si žmolenku - 1/3-1/2 másla + polohrubá mouka + cukr krupice
3) Těsto:
Mixérem zpěním 15 Dg cukru…
Superrychlé kremrole
Potřebné ingredience
1 listové těsto, 4 bílky, 20Dg cukru moučka a máslo na potírání.
Postup přípravy
KRĚM: Na sporáku ve vroucí vodní lázni do husta mixérem umixujeme 4 bílky + 20Dg cukru moučka, krém je teplý z důvodu, aby déle vydržel a neroztékal se. Hustý ho i s hrncem…