Nakládaná krůtí křídla na bylinkách a bílém víně -…
Potřebné ingredience
2 krůtí křídla (stehno), olej, 5-6 rozmačkaných stroužků česneku, čerstvé nebo sušené bylinky nasekané nebo drcené- rozmarýn, tymián, majoránka, libeček, hl. petrželka, saturejka, šalvěj, máta, ml. bílý pepř, dijonská hořčice 2 lžičky , bílé víno 0,1l (popř. bílý vinný ocet), balsamiko ocet 1 lžíce, pár kapek citronové šťávy, med 1 lžíce, špetka ml. zázvoru, špetka chilli, sůl, ml. červená paprika na závěr.
Postup přípravy
Nejprve si umícháme ze všech ingrediencí (kromě papriky) marinádu, ochutnáme a popř ještě dochutíme. Krídla nebo stehna si ze všech stran nařízneme, vetřeme marinádu do zářezů…
Kuřecí řízky v troubě - jen se rozplývají
Potřebné ingredience
Kuřecí stehýnka (nožičky), můžou být i vykošťené, sůl, vejce, trocha mléka nebo vody, hl. mouka, strouhanka, olej na smažení, máslo.
Postup přípravy
My doma řízky pečeme v troubě - zkuste to také, je to lahůdka a navíc vám ušetří čas strávený nad pánví.
Osolené maso klasicky obalíme v mouce, rozšlehaných vejcích s mlékem a…
Lahodné kuře na paprice
Potřebné ingredience
0,5 kg kuřecích stehýnek, olej s kouskem másla, cibule - dvojnásobné množství co masa, 2 stroužky česneku, kvalitní bílé víno, mletá červená paprika lahůdková, sůl, 1 větší čerstvé rajče, smetana, hladká mouka, ocet.
Postup přípravy
Stehýnka zbavíme kůže a tuku. Na oleji s máslem orestujeme do zlatova až červena jemně nakrájenou cibuli, přidáme celé stroužky čeneku, stehýnka a necháme zatáhnout maso. Poté…
Kuřecí játra na bylinkách a víně - VÝTEČNÉ
Potřebné ingredience
Platíčko chlazených kuřecích jater, slunečnicový olej, 1 větší cibule, o stejné velikosti čerstvé bílé zelí, 2-3 stroužky česneku, kousek celého fenyklu, uzená slanina nebo špek - cca 10 kostiček pro chuť, mletý bílý pepř, tymián, rozmarýn, majoránka, mletý kmín, sůl, bílé suché víno.
Postup přípravy
Játra jeprve odblaníme a pokrájíme na kousky cca 4x4cm. V pánvi si pomalu opečeme slaninu, poté přilijeme 2 lžíce oleje, rozpálíme a dorůžova osmažíme cibuli nakrájenou na větší…
Pečené krůtí placičky s jáhly a sýrem
Potřebné ingredience
vanička mletého krůtího masa, 1-2 hrsti jáhel uvařených jáhel, 1 hrst strouhaného Eidamu neba Čedaru, sůl, bílý pepř, mletý sušený zázvor, čerstvá petrželka, 1/2 lžičky dijonské hořčice, 1 menší cibule, 2-3 stroužky česneku, olej, 1 mrkev, kousek celeru (kdo nemá rád, nedává, ale já doporučuji).
Postup přípravy
Na oleji si jemně osmazneme nasekanou cibuli, nahrubo nastrouhanou mrkev a celer. Do mísy dáme maso, vychladlé jáhly, strouhaný sýr, utřený česnek, sůl, pepř, zázvor, hořčici,…
Drůbeží játra Monte negro
Potřebné ingredience
• 500 g drůbežích jater 1 l mléka • 200 ml červeného vína • 150 g anglické slaniny • 1 velká cibule • 5 stroužků česneku • 100 ml oleje • snítka rozmarýnu • 2 bobkové listy • 5 kuliček jalovce • bílý mletý pepř •sůl
Postup přípravy
Játra odblaníme a zcela namočené nacháme 7hod odpočinout v mléce, já nechávám přes noc.
Poté mléko slijema a játra osušíme. Rozpálíme v pánvi olej, osmahneme slaninu, tu si…
Jemné kuřátko na stroužkách česneku
Potřebné ingredience
Kuřecí stehýnka nebo křidélka (nejlepší je Vodňaské kukuřičné kuře), máslo, sůl, celé NEOLOUPANÉ stroužky česneku, horká voda, pokud máte - cibulové koření JUST.
Postup přípravy
Tento recept je jednoduchý co se týče práce i ingrediencí. Jako odměnu však dostanete lahodou chuť pečeného celého česneku s křehkým masíčkem.
Dno pekáče zhusta vysteleme…