Zobrazit přihlášovací formulář
MOUČNÍKY, POHÁRY
Nepečený piškotový dort s ovocem

Nepečený piškotový dort s ovocem

Potřebné ingredience

3 kelímky zakysané smetany, 1 měkký tvaroh, 1 kelímek bílého jogurtu, 3 vanilkové cukry, 4 PL jahodového džemu, 2 balení piškotů a ovoce dle chuti.. cca 400-500g

Postup přípravy

Receptík vyzkoušen z magazínu Albert. Jednoduchý a chutný dortík pro letní dny :)
1. V míse smíchejte smetanu, tvaroh a jogurt - hezky dohladka. Přidejte vanilkový cukr a…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Rybízový koláč se sněhem

Rybízový koláč se sněhem

Potřebné ingredience

Na piškot: 3 vejce (rozdělit žloutky a bílky), 80g pískového cukru (rozdělit 40*40), 60g změklého másla, rovná lžička kypřicího prášku. Rybíz - cca 400g Na sníh: 3 bílky, 120g pískového cukru

Postup přípravy

Změklý tuk utřeme do pěny, vmícháme polovinu dávky cukru (40g) a žloutky. Ušleháme z bílků tuhý sníh a zašleháme zbývající cukr (40g) - pěkně dohusta. Do žloutkové hmoty…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Rebarborový koláč - pro ty co rádi kyselejší zákusek

Rebarborový koláč - pro ty co rádi kyselejší zákusek

Potřebné ingredience

Na těsto: 500 g hladké mouky, 145 g tuku (např. Hera), 125 g cukru, 2 vejce, 2-3 lžíce mléka, 1 prášek do pečiva, citronovou kůru, lžičku vanilkového cukru, sůl Náplň: 1 kg očištěné rebarbory, 250 g cukru, 1 pudink (vanilkový nebo mandlový), 2-3 lžíce zakysané smetany, 50 g jemného tuku (cca vrchovatá lžíce - např Perla), 3 vejce

Postup přípravy

Rebarboru nakrájet na kousky, zaprášit cukrem a nechat stát, až pustí šťávu .. dále viz. fotopostup níže + co v receptu nebylo.. těsto se vyvaluje, stačí přibližně na menší plech,…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Bublanina s mandlemi

Bublanina s mandlemi

Potřebné ingredience

150 g másla - změklého, 4 vejce, 150 g krupicového cukru, půl sáčku vanilkového cukru, najemno nastrouhaná kůra z poloviny pomeranče, 150 g polohrubé mouky, 1 lžička prášku do pečiva, cca půl kila jahod - samozřejmě omytých, větší překrojené a 3 hrsti mandlových lupínků

Postup přípravy

Něco se vyzkoušet může, tohle se vyzkoušet musí :) Nadýchaná záležitost, které se nedá odolat. Receptík vyzkoušen z magazínu Albert.
1. Trobu předehřejte na 180 stupňů, pekáček…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Buchta z přesnídávek

Buchta z přesnídávek

Potřebné ingredience

Jednoduchý receptík, zvládnou i malí pomocníčci :) Vyzkoušeno podle receptíku z časopisu "Pošli recept" . Chuťově vláčná šťavnatá buchta, která nedře v krku... Přísady v postupu.

Postup přípravy

V míse smícháme 400 g polohrubé mouky, 300 g cukru moučka, 1 vanilkový cukr a 1 lžičku jedlé sody. Přidáme 3 vejce, 200 ml oleje, 3 dětské přesnídávky dle chuti. Nalijeme na…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Osvěžující ovocný řez

Osvěžující ovocný řez

Potřebné ingredience

V postupu..

Postup přípravy

PIŠKOT: 4 žloutky vyšleháme s 20 dkg cukru moučky do pěny, přidáme 1dcl oleje, 1 dcl mléka, 20 dkg pol. mouky a 1 kypřící prášek. Nakonec přidáme sníh z bílků a pečeme cca 1/2…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Kypré myšky ... recept podle babiček

Kypré myšky ... recept podle babiček

Potřebné ingredience

50 g másla nebo sádla, lžíce moučkového cukru, špetka soli, 1 vejce, 250 g polohrubé mouky, kypřící prášek do pečiva, 2dl mléka, tuk na smažení, skořicový cukr na posypání a povidla nebo marmeláda na pomazání - nemusí být.

Postup přípravy

Tento receptík doporučuji jak ke snídani tak ke svačince. Skvělé teplé možná ještě lepší studené. V receptu se ničím nemažou, nám ale velmi chutnají pomazané povidly nebo…

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
Kuřecí závitky

Kuřecí závitky

Potřebné ingredience

Kuřecí řízky, sůl, sójová omáčka, hořčice, plátky šunky, paprika, ster. hrášek, vejce, cibule, česnek, voda

Postup přípravy

viz. foto níže

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Nepečený borůvkový dortík

Nepečený borůvkový dortík

Potřebné ingredience

KORPUS: 2 balíčky tmavých Bebe sušenek, 3 PL mléka, 10 dkg změklého másla, olej a moučkový cukr na vymazání a vysypání formy NÁPLŇ: 250 ml smetany ke šlehání + ztužovač, 2 kelímky zakysané smetany, 15dkg cukru moučka, 1 1/2 PL práškové želatiny, cca 20dkg borůvek (mražených nebo čerstvých) POVRCH: 1 sáček červeného dortového želé, borůvky

Postup přípravy

viz. foto

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Kotlety na celeru se šlehačkou

Kotlety na celeru se šlehačkou

Potřebné ingredience

vepřové kotlety, sůl, orientální koření, směs na rožnění, paprika, rajče, menší celer, česneková sůl, vývar případně voda na podlití, šlehačka

Postup přípravy

Kotlety naklepat a osolit, z jedné strany posypat orientálním kořením, z druhé směsí na rožnění. Na pánvi rozehřát olej a kotlety z obou stran orestovat (cca 1,5 minuty jednu…

Zobrazit více...

Kategorie