Zobrazit přihlášovací formulář
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
PERNÍČKY OD LUCKY :-)) HNED MĚKKÉ !

PERNÍČKY OD LUCKY :-)) HNED MĚKKÉ !

Potřebné ingredience

40dkg hladké mouky, 12dkg medu, 16dkg práškového cukru, 2 vejce, 6 dkg Hery, 1 a ½ lžíce mletého perníkového koření ( nebo roztlučte nové koření – 7ks, anýz, skořice, hřebíček, fenykl, badyán ), citronová kůra, ½ lžičky jedlé sody, lžíce rumu, 2 lžíce kakaa.Poleva :18dkg dobře prosátého moučkového cukru, 1 bílek, trochu citrónové šťávy – přes jemný cedník, 1 lžíce Solamylu.

Postup přípravy

Mouku, cukr a sodu promícháme s kořením. Do zahřátého tuku s medem zašleháme vejce, smícháme s moukou, přidáme citronovou kůru a rum a zaděláme těsto, které necháme do 2.dne…

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
ŠLEHAČKOVÉ  KULIČKY ( lze i na slano ! )

ŠLEHAČKOVÉ KULIČKY ( lze i na slano ! )

Potřebné ingredience

Odpalované těsto - 250ml vody, 150g 100% tuku ( Omega, Lukana ), 150 g hladké mouky, 5 vajec.
Náplň na sladké kuličky - 3x smetana ke šlehání, 2x ztužovač šlehačky, trošku moučkového cukru.
Náplň na slané kuličky - pomazánkové máslo, tavený sýr, hořčice, česnek. Na posypání strouhaný Eidam, grilovací koření nebo kmín.

Postup přípravy

Ve vodě necháme rozpustit 100% tuk a spaříme mouku. Chvíli "povaříme" a necháme vychladnout. Do vychladlé hmoty postupně zašleháváme vejce. Těstem naplníme zdobící pytlík se…

Zobrazit více...
DORTY
DORT "MYŠÍ  FARMA"

DORT "MYŠÍ FARMA"

Potřebné ingredience

Rozpis na jednopatrový kulatý ( tento jsem dělala z trojité dávky ) :KORPUS : 14 dkg cukru, 4 žloutky, 2-3 lžíce vody, 2-3 lžíce kakaa, 7 dkg polohrubé mouky, 1/2 PDP, špetička soli, sníh ze 4 bílků.KRÉM : Na kaši - 6 dkg másla nebo Hery, 6 dkg hrubé mouky, 4 dcl mléka, 2 vejce. Dále 20 dkg másla nebo Hery, 20 dkg cukru, 3-5 dkg kakaa.

Postup přípravy

KORPUS : Ručním šlehačem našleháme cukr, žloutky, vodu a kakao. Do této směsi přidáme mouku smíchanou s PDP a solí a nakonec lehce vmícháme sníh z bílků.
KRÉM : uvaříme si kaši…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Medové řezy - lepší než medovník a hlavně - je toho hodně !!!!! :-))

Medové řezy - lepší než medovník a hlavně - je toho…

Potřebné ingredience

Těsto - 50dkg hladké mouky, 20dkg rozpuštěného másla nebo Hery, 20dkg cukru, 2 lžíce medu, 2 vejce, 2 lžičky jedlé sody rozpuštěné ve 2 lžičkách mléka.Hmota z ořechů - 40dkg ořechů nahrubo nasekaných, 12dkg másla, 8dkg cukru, 3 lžíce medu.Krém - 1a1/2 hrnku mléka, 2 lžíce hladké mouky, 1 lžíce Solamylu, 10dkg cukru, 20dkg másla, šťáva z 1 citronu.

Postup přípravy

Z uvedených přísad vypracujeme těsto, které rozdělíme na 2 díly - pokud to lepí, přidáme ještě trochu mouky ).
1.díl těsta - vyválíme na velikost plechu, pomocí válečku…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Jablíčkovo-pudingová piškotka - móóóc dobrý dezertík :-))

Jablíčkovo-pudingová piškotka - móóóc dobrý dezertík :…

Potřebné ingredience

1 balíček listového těsta, balíček piškotů, nastrouhaná jablka, cukr, uvařený vanilkový puding ( 3/4L mléka + 3 pudingy ), moučkový cukr na posypání.

Postup přípravy

Listové těsto rozválíme na 2 placky o velikosti plechu. Plech mírně navlhčíme vodou - vymazávat se nemusí, list. těsto je dost mastné, takže se nepřichytí ) a pomocí válečku…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
"BRAMBORAČKA  NA  ZIMU" - super polotovar a rychlovečeře je coby dup :-))

"BRAMBORAČKA NA ZIMU" - super polotovar a…

Potřebné ingredience

30dkg celeru, 30dkg mrkve, 20dkg petržele, 30dkg kapusty, 17dkg pórku, 16dkg kedluben, 14dkg cibule, 14dkg květáku, 3dkg petrželové nati, 3dkg celerové nati, 2dkg česneku, 33dkg soli, 20dkg másla.

Postup přípravy

Veškerou zeleninu očistím, operu, osuším - co jde, nahrubo nastrouhám, zbytek nakrájím na nudličky. Natě posekám, česnek prolisuju, vše prosypu solí, zamíchám a zaliju rozpuštěným…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
POHRKANÉ ŘEZY :-))

POHRKANÉ ŘEZY :-))

Potřebné ingredience

PIŠKOT I. ( Nižší, pružný, vhodný také na roládu ) - 8 vajec, 8 lžic cukru, 4 lžíce vody, 9 lžic polohrubé mouky, 1 PDP, špetička soli. PIŠKOT II. ( Vyšší, nadýchaný, super ) - 4 vejce, 300 g cukru, 8 a 1/2 lžíce vody, 8 lžic oleje, 300 g polohrubé mouky, 1/2 PDP. Vyberte si piškot, jaký Vám víc vyhovuje. Krému je hodně, proto já upřednostňuji ten vyšší. Piškoty pokaždé pečte na pečícím papíře !"HRK-HRK" KRÉM : 2 smetany ke šlehání ( nebo 1 šlehačka a 1 zakysaná smetana ), 1 plechovka mandarinek, 1 plechovka ananasu, 1-2 pytlíky pudingu bez vaření "Olé" od Dr. Oetkera, 1 ztužovač šlehačky. Čokoláda na postrouhání.

Postup přípravy

PIŠKOT I. - z bílků a vody vyšleháme tuhý sníh, postupně přidáváme cukr a ještě chvíli šleháme. Ke sněhu přidáme žloutky, mouku a PDP a opatrně smícháme. Nalijeme na plech…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
STERILOVANÉ  LEČO - do rizota, číny, na pizzu, nebo klasicky se salámem :-)

STERILOVANÉ LEČO - do rizota, číny, na pizzu, nebo…

Potřebné ingredience

2kg rajčat, 2kg paprik, 1 cibule, olej.

Postup přípravy

Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme na prožky nakrájenou papriku a na malé kousky pokrájená rajčata. Promícháme a necháme asi 1/4 hodiny dusit, aby rajčata pustila šťávu…

Zobrazit více...
DORTY
PRINCEZNA V RŮŽIČKOVÉ ZAHRADĚ - dort pro Lucinku k 7. narozeninám

PRINCEZNA V RŮŽIČKOVÉ ZAHRADĚ - dort pro Lucinku k 7.…

Potřebné ingredience

Rozpis na jednopatrový kulatý ( tento jsem dělala ze čtyřnásobného množství ) - zadělávala jsem v 7-litrovém hrnci :-)). KORPUS : 14 dkg cukru, 4 žloutky, 2-3 lžíce vody, 2-3 lžíce kakaa, 7 dkg polohrubé mouky, 1/2 PDP, špetička soli, sníh ze 4 bílků. KRÉM ( opět rozpis na jednopatrák, na tento dort mi stačila trojnásobná dávka a ještě mi zbylo ) : Na kaši - 6 dkg másla nebo Hery, 6 dkg hrubé mouky, 4 dcl mléka, 2 vejce. Dále 20 dkg másla nebo Hery, 20 dkg cukru, 3-5 dkg kakaa. Šlehačka na konečné nazdobení + potravinářské barvivo + "minikulisky" - vše dle fantazie.... Na tento dort jsem spotřebovala 4 šlehačky ( 2x zelená, 1x růžová, 1x žlutá )

Postup přípravy

KORPUS : Ručním šlehačem našleháme cukr, žloutky, vodu a kakao. Do této směsi přidáme mouku smíchanou s PDP a solí a nakonec lehce vmícháme sníh z bílků.
KRÉM : uvaříme si kaši…

Zobrazit více...
SALÁTY, ZÁLIVKY
Senzační JARNÍ salátek

Senzační JARNÍ salátek

Potřebné ingredience

hlávkový salát, ředkvičky, uvařená vejce, krájený šunkový salám, majolka nebo bílý jogurt, sůl, pepř, trošku octa.

Postup přípravy

Opraný hlávkový salát nakrájíme na malé kousky, ředkvičky na kolečka, uvařená vejce na nudlíčky, šunkový salám také nakrájíme na nudličky. Přidáme majolku nebo jogurt, dochutíme…

Zobrazit více...

Kategorie