Zobrazit přihlášovací formulář
OMÁČKY
Svíčková třetí generace

Svíčková třetí generace

Potřebné ingredience

kořenová zelenina(mrkev, celer, petržel), cibule, slanina, smetana, nové koření, bobkový list, pepř, sůl, směs pod svíčkovou (kupovaná), maso (hovězí, krůtí, vepřové, mleté - dle libosti a chutě), houskový knedlík

Postup přípravy

Když chystám svíčkovou na neděli, tak si tak ve středu naložím maso na svíčkovou-kupovanou směs pod svíčkovou dám do pekáče (aspoň nemusím dělát lák) přidám kus čerstvého celeru,…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Buřtguláš ala Jitka

Buřtguláš ala Jitka

Potřebné ingredience

Špek, špekáčky, cibule, brambory, sladká paprika, česnek, sůl, pepř, lžíce hl. mouky, majoránka

Postup přípravy

Špek nakrájím na kostičky, cibuli nadrobno, špekáčky na malé kostičky, brambory taky na kostičky. Rozpustím špek, na něm osmahnu cibulku, pak přidám špekáčky a restuji, pak přidám…

Zobrazit více...
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
Bramborové cukroví

Bramborové cukroví

Potřebné ingredience

250 g vařených brambor, 250g ztuženého pokrmového tuku, 250g hladké mouky.

Postup přípravy

Vařené brambory prolisujeme, přidáme nastrouhaný pokrmový tuk a hladkou mouku. Vše zpracujeme do vláčného těsta. Těsto dáme do lednice asi na hodinu odpočinout. Pak rozválíme asi…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Hovězí na cibuli

Hovězí na cibuli

Potřebné ingredience

Zadní hovězí, minimálně 5 ks cibule, sůl, pepř, může být bujonová kostka

Postup přípravy

Cibuli nakrájíme nadrobno, maso omyjeme, vetřeme sůl a pepř a položíme do pekáčku na nakrájenou cibuli. Zalijeme vodou asi na výšku 2 cm a dáme dusit do trouby. Podle množství…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Můj květákový nákyp

Můj květákový nákyp

Potřebné ingredience

Květák, 250 gměkkého salámu, 4 vejce, tvrdý sýr, smetana, cuketa, houska, mléko, pol. mouka, prášek do pečiva, máslo, sůl, pepř, může být koření na zeleninu, další zelenina dle chuti.

Postup přípravy

Květák uvaříme a po vychladnutí rozšťoucháme šťouchadlem na brambory. Přidáme nahrubo nastrouhanou cuketu, na kostičky nakrájený salám, nahrubo nastrouhaný tvrdý sýr a případně…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
RYCHLOŠPAGETY

RYCHLOŠPAGETY

Potřebné ingredience

bezvaječné těstoviny-špagety, měkký salám (já dávám Junior), rajský protlak, cibule, česnek, tvrdý sýr, sůl, pepř, olej (může být i špek)

Postup přípravy

Cibulku nakrájím na jemno, dám ji zesklovatět na trochu oleje (případně nechám špek roztavit), na to dám na kostičky nakrájený salám, osolím, opepřím a restuji. Mezitím si dám…

Zobrazit více...
RÝŽE A TĚSTOVINY
Rychlo-rizoto

Rychlo-rizoto

Potřebné ingredience

Rýže, zelenina dle chuti, konzerva krůtího (nebo kuřecího)masa ve vlastní šťávě, bujon, sůl, pepř, červená paprika

Postup přípravy

Do zapékací misky nasypu rýži, přidám zeleninu (používám mraženou), maso z konzervy (vidličkou rozmačkané na malé kousky), osolím, opepřím, obarvím červenou paprikou a zaleji…

Zobrazit více...
DIETY
KNEDLO-VEPŘO-ZELO? JSTE SI JISTI?

KNEDLO-VEPŘO-ZELO? JSTE SI JISTI?

Potřebné ingredience

polenta v celku (vypadá jako bramborový knedlík), šmakoun, koření "vepřová pečeně", zelí - kedlubnové, hlávkové (jaké chcete)

Postup přípravy

Koupíte si v racio prodejně polentu-ne mouku, ale existuje již hotový knedlík (vypadá jako bramborový). Má energetickou hodnotu 290 kJ/100g. Používám ho třeba na knedle s vajíčkem…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Z uzeného masa - vynikající

Z uzeného masa - vynikající

Potřebné ingredience

uzené maso, cibule, česnek, sůl, pepř, sladká paprika, chilli, kroupy, kyselé zelí, houby, klobása

Postup přípravy

Uzené maso uvaříme ve vodě s cibulí. Vývar procedíme, maso můžeme použít jinak, nebo ho nakrájet do polévky. Do vývaru přidáme vařené kroupy, propláchnuté kyselé zelí, na kolečka…

Zobrazit více...
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
Lískové kytičky

Lískové kytičky

Potřebné ingredience

300 g lískových oříšků 150 g moučkového cukru 60 g piškotů 2 lžíce zakysané smetany 2 lžíce rozpuštěné čokolády 1/2 lžíce rumu 2 lžičky oleje moučkový cukr na vykrajování

Postup přípravy

Vyloupaná jádra lískových ořechů spaříme v horké vodě a oloupeme. Hrst oloupaných jader si ponecháme na ozdobení a zbylá jádra opražíme v troubě vyhřáté na 180 stupňů dorůžova.…

Zobrazit více...

Kategorie