Zobrazit přihlášovací formulář
MOUČNÍKY, POHÁRY
Strouhaný koláč s jablky a broskvemi

Strouhaný koláč s jablky a broskvemi

Potřebné ingredience

1 kostka tuku (máslo, héra), špetka soli, 15 dkg cukru, 1 celé vejce + 1 žloutek, cca 65 dkg polohrubé mouky, 1 prdopeč, 1 skořicový cukr, 4 velké jablka, 3 broskve nebo nektarinky, 2 vanilkové pudinky, 2 vanilkové cukry.

Postup přípravy

Těsto: 1 kostka tuku (máslo, héra), špetka soli, 15 dkg cukru, 1 celé vejce + 1 žloutek, cca 65 dkg polohrubé mouky, 1 prdopeč -- uňahňat těsto a šoupnout na chvíli, než si…

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
Kuřecí nudličky se slunečnicí

Kuřecí nudličky se slunečnicí

Potřebné ingredience

Kuřecí prsíčka, 1 vejce, sojová omáčka, lžička polévkového koření, solamyl, slunečnicová semínka, olej na smažení

Postup přípravy

Vše promícháme a osmáhneme z obou stran do zlatova.

Zobrazit více...
HOUBY
Karbanátky ze sírovce

Karbanátky ze sírovce

Potřebné ingredience

Sírovec - vlastní polotovar, cibule, strouhanka z cca 1 a půl rohlíku, 2 vejce, majoránka, bazalka, hl. a hr. mouka na obalení, olej na smažení

Postup přípravy

Z polotovaru, který jsem si připravila tak, že jsem sírovec nakrájela na kostičky a vydusila osolený a okořeněný polévkovým kořením a granulovaným česnekem na másle, jsem v mixéru…

Zobrazit více...
HOUBY
Sírovec žlutooranžový na smetanovém karí

Sírovec žlutooranžový na smetanovém karí

Potřebné ingredience

Mladé plodnice sírovce, cibule, česnek, máslo, karí, polévkové koření, hladká mouka, smetana

Postup přípravy

Cibuli nasekáme na jemno a osmáhneme s česnekem, přidáme na kostičky nasekaný sírovec, osolíme (já používám místo soli polévkové koření) a vysmáhneme do červena. Zalijeme smetanou…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Jogurtová  dobrota

Jogurtová dobrota

Potřebné ingredience

1 balíček piškotů, 1 mandarinkový kompot, 3 velké čisté smetanové jogurty + 3 jahodové galaretky (nejlépe polské výroby)

Postup přípravy

Mandarinkový kompot scedíme a necháme okapat. Připravíme si galaretky a to tak, že je připravíme v polovičním množství tekutiny, než je pro jejich přípravu uvedeno - a to tak, že…

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
Kuřecí prsíčka s broskví a zapečená se sýrem

Kuřecí prsíčka s broskví a zapečená se sýrem

Potřebné ingredience

kuřecí řízky, broskvový kompot, sýr, hladká mouka, koření, máslo + olej

Postup přípravy

Kuřecí plátky obalím v mouce, do které vmíchám oblíbené koření (např. lžičku polévkového + lzičku tzatziki + 1/2 lžičky papriky a špetku pepře) a lehce opeču na pánvo na oleji…

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
Tuňákové škebličky z bramborového těsta

Tuňákové škebličky z bramborového těsta

Potřebné ingredience

Vařené brambory, polohrubá mouka, vejce, sůl, trošku prášku do pečiva + 1 vejce na potření
Náplň: Tuňák v konzervě (sendvičový), pórek, hořčice, lžička strouhanky, sůl, pepř na ochucení

Postup přípravy

Zbylo vám od oběda trochu vařených brambor ?? Pro jednoho moc, pro tři je to málo ...
Brambory prolisujte, přidejte mouku, lžičku pečivového prášku, 1 vejce, špetku soli a…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Španělský ptáček

Španělský ptáček

Potřebné ingredience

Hovězí rolády, hořčice, sůl, pepř, rýže, hladká mouka, polévkové koření, ml. paprika
Náplň: anglická slanina, uzeniny, vejce, cibule, čerstvá papika, kyselé okurky

Postup přípravy

Hovězí rolády si naklepeme, po jedné straně osolíme, opepříme a silně potřeme hořčicí. Pak lehce posypeme rýži. Na to dáme vaječinu připravenou z anglické slaniny na které lehce…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Hovězí na divoko se zakysanou smetanou

Hovězí na divoko se zakysanou smetanou

Potřebné ingredience

Hovězí maso (cca 3/4 kg), velká cibule, olej, drcený kmín, sladká a pálivá ml. paprika, pepř, polévkové koření, 1-2 bobkové listy, velká zakysaná smetana 400ml , mléko - 1litr, hladká mouka

Postup přípravy

Cibuli nakrájíme na drobno a orestujeme oleji. Přidáme na kousky nakrájené hovězí maso (přední nebo kližka) okmínujeme, přidáme polévkové koření nebo hovězí kostku a chvíli dusíme…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Kulajda

Kulajda

Potřebné ingredience

1 litr mikyšky nebo podmáslí, 1 litr mléka, 4-5 větších brambor, kmín, polévkové koření, kopr (nejlépe čerstvý nebo sušený) 4 vejce, polévková lžíce hladké mouky.

Postup přípravy

Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na kostičky a dáme vařit s kmínem a polévkovým kořením v cca 3/4 l vody. Mikyšku rozšlehám s mlékem, moukou a vejci (na rozdíl od české…

Zobrazit více...

Kategorie