Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 9 návštěvníků)

Jahodová terina

0.0
Jahodová terina

Potřebné ingredience

Korpus: 5 vajec, 120 g cukru krupice, 140 g polohrubé mouky, 2 PL oleje. Krém: 500 g tvarohu ve vaničce, 200 g smetany ke šlehání, cukr moučka podle chuti (dávám 3 vrchovaté lžíce), 4 želatinové plátky, trochu jahod (já dala rozmražené).

Postup přípravy

Korpus:Celá vejce vyšleháme s cukrem do husté pěny, vmícháme olej a prosátou mouku, natřeme na plech 30 x 40 cm na pečící papír a upečeme na 180°C. Z vychladlého piškotu odstraníme papír a vykrojíme si 3 pruhy podle velikosti formy na biskupský chlebíček. Jeden pruh má velikost spodku formy, jeden vrchu a prostřední něco mezi tím. Formu vyložíme potravinovou fólií, doprostřed naskládáme okapané jahody po celé délce formy.
Krém: Ušleháme šlehačku, v jiné misce smícháme tvaroh s cukrem a přidáme šlehačku. Želatinu necháme 10 minut nabobtnat a trochu jahod rozmačkáme vidličkou. Mírným zahřátím rozpustíme želatinu a vmícháme do krému. Já si dala trochu bílého krému bokem a do zbytku zamíchala jahody i se šťávou.

Do formy kolem jahod dáme trochu krému (dala jsem ten bílý), položíme nejmenší díl piškotu, další část krému, střední piškot, zbytek krému a největší pruh nahoru. Přikryjeme fólií, lehce zatížíme a necháme v ledničce do druhého dne ztuhnout. Odstraníme vrchní fólii, přiložíme tác, obrátíme a sundáme formu i fólii.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Hnědovláska 29. 1. 2011, 8:23
Ještě sehnat ty jahody ,-) a půjdu na to (Y)
spero 29. 1. 2011, 20:14
@Hnědovláska Ty já mám v mrazničce od léta celé, mačkané i mixované. Tak vás tu teď dráždím takovými recepty, že? (leto) (leto) (leto) (leto)
žingi 28. 1. 2011, 22:14
(Y) (Y) (Y)krásné a musí být výborné (zajic)taky v létě,když je sezona jahod,milujeme jah.rolády ^o) ^o) ^o)jen tento krém,co máte neznám,budu muset někdy zkusit (Y) (Y) (Y)
spero 28. 1. 2011, 22:25
@žingi Jani, výborné to opravdu je. |:o) |:o) |:o) My jsme mlsouni. :-) :-) :-) a ty lehké želatinové krémy máme moc rádi. :-) :-) :-) (L) (L) (hello)
gonzar 27. 1. 2011, 23:57
Ach, ach toto je moc krásný . A jahodový, ty jsou nejlepší. (Y) (Y) (Y) (Y) |:o) |:o) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (F) Ivuš, hned poznám Tvé zákusky, máš je luxusní, krásně čisté. Jsi (*) (*) (*) (L) (L) (L) (hello) (hello) (hello) (flower)
spero (upraveno) 30. 1. 2011, 15:57
@gonzar :-) :-) :-) :-) :-) Bodejď bys je nepoznala, když jsou podepsané. :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D (L) (L) (L) (L)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie