Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 505 návštěvníků)

Nepečený mramorový tvarohový dort s jablečnou vrstvou - vláčný a osvěžující

0.0
Nepečený mramorový tvarohový dort s jablečnou vrstvou - vláčný a osvěžující

Potřebné ingredience

Základem mi byl tvarohový dort od Marie Anne H. (Lakme) ID 24336, jen jsem ubrala moučkový cukr. A k tomu jsem jako osvěžující vrstvu pod tvaroh přidala vařená jablka s pudingem.

Postup přípravy

Dělala jsem do dortové formy o průměru 28 cm.

Všechny přísady na dort si vyndejte nejlépe pár hodin dopředu, když budou mít stejnou teplotu, pak se lépe propojí.

Nádobu pro dort si vyložíme potravinovou folií.

KORPUS: 2 balení BeBe sušenek, 125 g másla (lze i jiné sušenky - albertky, máslové, esíčka apod.)
Sušenky rozmixujeme nebo v igelitovém sáčku najemno rozválíme. Spojíme s povoleným máslem v mastnou drobenku (nejlépe rukama). Hmotu udusáme rovnoměrně na dno nádoby a dáme do lednice chladit.

JABLEČNÁ VRSTVA: 8 jablek, 1 vanilkový cukr, 1 skořicový cukr, 4 lžíce cukru, 1 vanilkový pudink (prášek), 100 ml vody + na podlití jablek
Oloupaná jablka si nakrájíme na kostičky, v hrnci zalijeme do půlky vodou, zasypeme všemi cukry a vaříme, dokud nejsou průhledná, občas potřeba promíchat! Jestli je třeba, přidáme trochu vody, ale jablka taky něco pustí. Ve sklenici si ve 100 ml studené vody rozmícháme puding a vmícháme do vroucích jablek a ještě pár minut provaříme. Necháme chladit, občas promícháme. Když jsou jablka téměř zchladlá, ale ne ještě ztuhlá, nandáme je na korpus a zarovnáme. Na jablka navrstvíme piškoty, které můžeme pokapat rumem (lze i kávou). Studená jablka potom dáme chladit do lednice.

TVAROHOVÁ VRSTVA: 1 tvaroh, 1 smetana ke šlehání, 1 pomazánkové máslo bez příchuti, 150 g cukru moučka, 2 vanilkové cukry, 50 g hořkého kakaa, 100 ml vody, 1 balíček piškotů (na prokládání), rum na pokapání piškotů (nemusí být)
Ve 100 ml vody svaříme kakao, vznikne hutná kaše. Dáme stranou vystydnout.
Smícháme tvaroh, smetanu ke šlehání, pomazánkové máslo a cukry. Vyšleháme do pevnější konzistence, která drží a nestéká. Oddělíme cca 1/3 krému a do něj zašleháme zchlazenou kakaovou kaši.

Na vychlazený korpus s jablkovou vrstvou střídavě nandáváme vedle sebe bílý a kakaový krém. Na něj navrstvíme piškoty, které můžeme opět pokapat rumem. Opakujeme tvarohové krémy a vršek uhladíme cik cak vidličkou, vznikne mramorování. Dáme chladit a ztuhnout do lednice, nejlépe do druhého dne, minimálně však několik hodin.

Dort je opravdu jednoduchý a hlavně spojení jablek a tvarohu s kakaem je to opravdové osvěžující labúžo.

Dobrou chuť.

vaříme jablka

konzistence rozvařených jablek s pudingem

smícháme sušenky s máslem

udusaný korpus dáme chladit

téměř vychladlá jablečná vrstva na vychlazený korpus

jablka poklademe piškoty, můžeme pokapat rumem

kakaový a tvarohový krém

krémy klademe vedle sebe, poklademe piškoty, můžeme pokapat rumem

druhá a poslední vrstva

vidličkou uhladíme cik cak, vznikne mramorování

a vychlazený můžeme krájet

dobrou chuť

pohled z boku na vrstvy

slavnostnější varianta

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie