Zobrazit přihlášovací formulář

Vánoční cukroví

Přidat recept
(recept si oblíbilo 813 návštěvníků)

Pařížské rohlíčky, které se rozplývají na jazyku!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

5.0
Pařížské rohlíčky, které se rozplývají na jazyku!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Potřebné ingredience

Rohlíčky: 4 bílky, 280 gramů cukru krystal, 150 gramů vlašských ořechů, 10 gramů hrubé nebo polohrubé mouky - pozor mouky pouze 10 gramů, ne 100 - bylo by to tuhé!!! , Čokoládový krém - 125 ml mléka, 75 gramů cukru krystal, 1/2 vanilkového cukru, 1 žloutek, 2,5 lžíce dětské krupice, 1 lžíce kakaa + 1 máslo (250 gr.) a 100 gr. cukru moučkaa nakonec Čokoládová poleva

Postup přípravy

Rohlíčky: nad parou ušleháme bílky s cukrem krystal do zhoustnutí. Odstavíme a přimícháme mleté ořechy a mouku. Na plechu vyloženém papírem na pečení tvarujeme zdobičkou proužky (trochu "nakynou", nejlépe dělejte malé tenké proužky a dávejte dále od sebe) a pečeme tak na 150 stupňů do hněda. Píšu to dle naší trouby, která většinou peče rychleji než se kolikrát uvádí v receptech, máte-li třeba nějakou plynovou, můžete dát i více třeba 170 stupňů, aby se krásně nafoukly, poznáte již podle prvního plechu.
Čokoládový krém: Všechny suroviny KROMĚ másla a cukru moučka uvaříme na hustou kaši a necháme vychladit - tento krok dělám ještě před rohlíčkami ,za tu dobu to hezky vychladne. V mixeru vyšleháme máslo s cukrem moučka a přidáme vychlazenou hmotu. Vznikne moooc dobrý krém. Rohlíčky nazdobíme krémem - dělám stejnou zdobičkou jako rohlíčky, necháme ztuhnout nejlépe na balkoně a pak polejeme čokoládovou polevou.
Množství krému vychází tak akorát na rohlíčky, někdy zůstane tak 10 rohlíčků,ale s tím si jistě poradíte:-)
Na zkoušku můžete udělat z poloviční dávky, je jich poměrně dost,ale u nás jsou stejně hned pryč...
Jsou úžasně křehké, rohlíčky se krásně a lehce dělají a opravdu chutnají všem...Je to naše nej cukroví.
A ještě musím dopsat dle jedné maminky, která rohlíčky spočítala, psala že je dělala malinké,což já dělám taky - a bylo jich 179 ks z této dávky,takže opravdu stačí a stejně je zaručeno,že zmizí:-)

Takhle vypadá hmota na rohlíčky

Takhle uvařená hmota na krém - ještě bez másla s cukrem

Nachystaný plech na pečení - vyfotila jsem zde i zdobičku,kterou používám já

Upečené rohlíčky

Rohlíčky s krémem...

A s polevou:-)

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

adamarta (upraveno) 26. 11. 2013, 8:13
Dobrý večer.Loni na Vánoce jsem pekla Vaše rohlíčky.Jen se po nich zaprášilo jsou výborný.Letos opakuji. (clamp)Díky za Váš recept.Krásné kouzelné Vánoce. [A] MARTINA V.
adriM 27. 11. 2013, 10:54
@adamarta Marti ať chutnají stejně i letos. Já taky musím dělat každý rok, někteří jdou jen po nich ,-)
okurka555 18. 12. 2012, 19:49
Já je dělám už třetí rok a jsou špičkové. Udělám jich víc, část jen pocákám čokoládou - moc dobré. Zbytek dle návodu a vynikající! Doporučuji.
lUCIAŠEK1 18. 12. 2012, 13:40
Dělala jsem včera a dnes teprve ochutnavala jsou Luxusníííííííííííí (Y)moc děkuji za bezva recept (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L)
adriM 18. 12. 2012, 18:14
@lUCIAŠEK1 Luci jsem ráda, že se konečně někomu povedly a chutnají (clamp) (F)
lUCIAŠEK1 18. 12. 2012, 19:43
@adriM Ano povedly a jsou opravdu úúžasné a mam strach že do vánoc navydrží že je (zajic) ,-) (L)
Helllen 16. 12. 2012, 10:51
Mám podobný problém jako Naďa....Po upečení celkme držely, pak s krémem to taky celkem šlo, polévání čokoládou taky a ted po dvou dnech se ty spodky totálně rozpadly... Chci se zeptat, jak dlouho pečete? A kde potom skladujete? Já je měla na balkoně jako ostatní cukroví, ale ted při té oblevě prostě jakoby rozmrzly a rozpadají se.... Máte je v krabici zavřené? Možná jsem udělala chybu, když jsem je nechala jen zakryté alobalem *-) Jinak chuťově jsou výborné, ale pro návštěvu nenabídnutelné :( Díky
adriM 18. 12. 2012, 18:15
@Helllen Helen já neměřila tu dobu pečení, prostě podle vzhledu, stejně záleží na troubě, stupních a tak. Peču ale tak na 160 stupňů cca ne více. Taky u nás byla obleva, mám je na balkoně a drží. Mám je v krabici zavřené a pak ještě v dřevěné bedně kvůli větru, dešti, sněhu atd.. Ale tím by to nemělo být. Neskládala jste třeba moc pater na sebe? I když já je mám taky na sobě, fakt nevím :-$
Naděje 15. 12. 2012, 15:09
Pomoc!!!! Rohlíčky mám nastříkané krémem jsou krásné, ale jakmile je chytnu do ruky a chci namáčet do čokolády rozpadají se mi v ruce, podařil se mi trochu jeden plech ale druhé hrůza!!! Kde jsem udělala chybu???
adriM 15. 12. 2012, 17:58
@Naděje Nadi dejte je před namáčením do polevy ztuhnout na balkon. Já je chytám opravdu jemně a v ruce se nerozpadají..
Naděje 15. 12. 2012, 16:46
@Naděje no já je měla na balkoně nastříkané půl dne, než jsem udělala polevu, jenže mě už nejdou sundat ani z těch plechů, jak se drolí, akorát dva plechy se povedli, ostatní hrůza, třeba jsem je málo upekla, fakt nevím. Tak jsem řekla dětem, ať si je naberou lžičkou a sní je jen tak bez polevy a já měla takou radost, když jsem je viděla na tom plechu , jak jsou krásný, příště se na celý pečení vykašlu, stejně držím dietu +o(
Koblížci 15. 12. 2012, 16:35
@Naděje Dělám je už 4tým rokem, jsou hodně křehké, ale takhle moc se mi nikdy nedrolily.. Zvolila bych cestu nejmenšího odporu..jen bych je pocákala :-) A hlavně..já je budu péct až v pátek..jak natáhnou budou se sypat ještě víc..
MarkyzaA 14. 12. 2012, 10:31
Dobrý den kuchařinky,můžete trochu poradit,mám těsto hodně tuhé,dělala jsem to podle receptu,poradíte :-(
adriM 14. 12. 2012, 17:52
@MarkyzaA Ivan, tuhé by rozhodně nemělo být. Dala jste té mouky jen 10 gramů ne 100?
MarkyzaA 15. 12. 2012, 6:28
@adriM Opravdu jsem tam dala 10g,ale sníh jsem ušlehala hodně do tuha a potom do teplých bílků jsem dala oříšky a mouku,tím si myslím že to bylo,no fakt nevím
P.A.V.L.A 12. 12. 2012, 18:30
(darecek) (banky) (andel)
evabro 12. 12. 2012, 13:36
Prosííím, jak správně vyšlehat nad parou bílky s cukrem, měla jsem skleněnou mísu nad hrncem s vařící vodou,šlehala šlehačem, nebylo úplně tuhé, pak dále dle návodu, při pečení mírně naskočily, ale po vyndání z trouby zase splaskly a nebylo z toho nic. Kdo poradí ???????? Chtěla bych zkusit ještě jednou. díky
adriM 12. 12. 2012, 18:00
@evabro Evi já šlehám chvíli nad tou parou šlehačem elektrickým a pak ještě do zahřátí takovou tou ruční metličkou. Ať to není zase přešlehané. Až je to trochu teplé, odstavím a jemně vmíchám ořechy a tu trochu mouky. Nikdy se mi nestalo, že by mi klesly, tak nevím :-S
adriM 14. 12. 2012, 17:53
@adriM Tak já včera dělala a první plech se mi podařilo mírně připéct a splasklo to taky trochu. Další už vůbec. Moje poznatky, pokud děláte třeba z domácích anebo velkých vajec, je možná lepší trochu ořechů a mouky přidat. Šlehat fakt dotuha a nechat poté trochu vychladit. V troubě se nafouknou, ale vytahuji je ještě bílé, spíše vysušené, jakmile se připečou, tak potom můžou splasknout.
pavliiina 12. 12. 2012, 11:33
tááák loni jsem nedělala, tak se letos do nich pouštím :-) těsto hotové, čeká na to, až se zvednu a půjdu bojovat :D
kpavlinka 11. 12. 2012, 9:56
Dobry den, chystam se na vase cukrovicko.... Myslite, ze muzu i bez peciciho papiru, krery nemaaaam ,-) (L)
adriM 11. 12. 2012, 13:52
@kpavlinka Pavli kdysi pecici papiry ani neexistovaly, necim to podmazte, podsypejte... Snad to pujde dobre sundat, kdyztak radeji pockejte az trochu zchladnou, podeberte necim, at se podari (F)
Danulik1 10. 12. 2012, 17:22
Dnes sem si upekla jen rohlíčky , a už jsme skoro jeden plech snědli ,-) ,-) snad nám něco zustane na naplnění :-$. Díky za supr recept |:o) . Hezké svátky (andel)
adriM 11. 12. 2012, 19:16
@Danulik1 Danuš, to jsem ráda, že vám taky chutnají, s takovou vám tedy možná zůstane i krém, tak si aspoň dáte taky :-D
Eileen33 9. 12. 2012, 18:54
Letos nestíhám vůbec nic, ale tohle fakt zkusím (kolednici) (D)
masa603 9. 12. 2012, 16:51
kdy před Vánoci je dobré zdobit krémem? (L)
adriM 9. 12. 2012, 19:29
@masa603 Míšo záleží kde skladujete, pokud venku (terasa, balkon), tak v tomto počasí klidně už můžete. Pokud v lednici tak bych to udělala cca týden před vánoci. A´t se podaří (F)
wenndyk 9. 12. 2012, 16:17
Tak rohlíčky jsou skoro hotový ted už jen čokoládu.Můžu se zeptat jak jste to dělala?Jen polila lžíčkou?Jinak jsem je schválně zpočítala a vyšlomi z toho 260ks dělala jsem opravdu malinký asi4cm.To jen kdyby to někdo chtěl vědět.Ted už jen ochutnat.Díky moc za recept určitě si uložím a budu dělat každý rok.
adriM 9. 12. 2012, 19:28
@wenndyk Vendul děkuji za spočítání. Ano je jich dost, ale vždy se rychle sní i tak ,-) Já to nechám ztuhnout na balkoně a když je to fakt ledové tak to jen otočím a namočím na vteřinku do čokolády. Ať se podaří (F)
petunka 77 7. 12. 2012, 19:35
Tak já musím také vyzkoušet-mám 4 bílky co zbyly po vaječném konaku,tak je využiju (flower)
novackova 7. 12. 2012, 19:16
tem krém vypadá moc dobře (F)
Patrisia 7. 12. 2012, 17:23
už je peču (Y)
adriM 8. 12. 2012, 12:01
@Patrisia Míšo tak jak to dopadlo?
nigina 17. 11. 2012, 19:28
(clamp) (clamp) (clamp)
laskonka333 17. 11. 2012, 17:02
Pôsobia užasne už mám typ na vianoce (G) (kolednici) (andel)
HedvikaSibyla 17. 11. 2012, 16:53
Je to naše nejoblíbenější cukroví (Y) (Y) (Y) Loni jsem dělala poprve, děti mi je (zajic) než jsem stačila udělat krém. Pekla jsem další dávku, omylem jsem zapomněla přidat mouku...a to byla teprve dobrota!!!, Rohlíčky sice byly poněkud placatější, ale opravdu se rozplývaly v puse a byly vynikající ,-)
adriM 17. 11. 2012, 19:10
@HedvikaSibyla Leni jsem ráda, že vám taky chutnají. Té mouky se právě dává jen "ždibeček", aby držely tvar, ale jsou křehoučké (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie