Zobrazit přihlášovací formulář

Vánoční cukroví

Přidat recept
(recept si oblíbilo 813 návštěvníků)

Pařížské rohlíčky, které se rozplývají na jazyku!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

5.0
Pařížské rohlíčky, které se rozplývají na jazyku!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Potřebné ingredience

Rohlíčky: 4 bílky, 280 gramů cukru krystal, 150 gramů vlašských ořechů, 10 gramů hrubé nebo polohrubé mouky - pozor mouky pouze 10 gramů, ne 100 - bylo by to tuhé!!! , Čokoládový krém - 125 ml mléka, 75 gramů cukru krystal, 1/2 vanilkového cukru, 1 žloutek, 2,5 lžíce dětské krupice, 1 lžíce kakaa + 1 máslo (250 gr.) a 100 gr. cukru moučkaa nakonec Čokoládová poleva

Postup přípravy

Rohlíčky: nad parou ušleháme bílky s cukrem krystal do zhoustnutí. Odstavíme a přimícháme mleté ořechy a mouku. Na plechu vyloženém papírem na pečení tvarujeme zdobičkou proužky (trochu "nakynou", nejlépe dělejte malé tenké proužky a dávejte dále od sebe) a pečeme tak na 150 stupňů do hněda. Píšu to dle naší trouby, která většinou peče rychleji než se kolikrát uvádí v receptech, máte-li třeba nějakou plynovou, můžete dát i více třeba 170 stupňů, aby se krásně nafoukly, poznáte již podle prvního plechu.
Čokoládový krém: Všechny suroviny KROMĚ másla a cukru moučka uvaříme na hustou kaši a necháme vychladit - tento krok dělám ještě před rohlíčkami ,za tu dobu to hezky vychladne. V mixeru vyšleháme máslo s cukrem moučka a přidáme vychlazenou hmotu. Vznikne moooc dobrý krém. Rohlíčky nazdobíme krémem - dělám stejnou zdobičkou jako rohlíčky, necháme ztuhnout nejlépe na balkoně a pak polejeme čokoládovou polevou.
Množství krému vychází tak akorát na rohlíčky, někdy zůstane tak 10 rohlíčků,ale s tím si jistě poradíte:-)
Na zkoušku můžete udělat z poloviční dávky, je jich poměrně dost,ale u nás jsou stejně hned pryč...
Jsou úžasně křehké, rohlíčky se krásně a lehce dělají a opravdu chutnají všem...Je to naše nej cukroví.
A ještě musím dopsat dle jedné maminky, která rohlíčky spočítala, psala že je dělala malinké,což já dělám taky - a bylo jich 179 ks z této dávky,takže opravdu stačí a stejně je zaručeno,že zmizí:-)

Takhle vypadá hmota na rohlíčky

Takhle uvařená hmota na krém - ještě bez másla s cukrem

Nachystaný plech na pečení - vyfotila jsem zde i zdobičku,kterou používám já

Upečené rohlíčky

Rohlíčky s krémem...

A s polevou:-)

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Mirisek21 16. 11. 2012, 16:31
:-)vyzkouším (clamp)
adriM 17. 11. 2012, 16:11
@Mirisek21 (Y)
Pavlína Čadová 25. 12. 2011, 17:10
Tak jsem si doteď myslela že moje nejoblíbenější cukroví jsou vosí hnízda :-D, ale kdepak, jsou to tyhle rohlíčky ^o). Myslela jsem že s nimi bude hodně práce ale opravdu ne, šlo to rychle od ruky, měla jsem jich asi 160 ks a ani jeden se nerozpadl, nezlomil a přitom jsou křehoučké...opravdu bomba. A vychlazené jsou prostě nejlepší! (banky)
adriM 28. 12. 2011, 13:43
@Pavlína Čadová Pavli jsem moc rada, ze se vam tak povedly a hlavne, ze chutnaly |:o) (clamp) Vse nej do Noveho roku (novy rok)
Atiza 18. 12. 2011, 22:25
Tyhle rohlíčky dělám už několik let a jsou naprosto super.Například letos změkli do druhého dne.Švagrová říká,že jsou to rohlíčky pro bezzubé.Prostě se rozplývají na jazyku.Všem doporučuji. (Y)
adriM 21. 12. 2011, 12:35
@Atiza Zituš to máte pravdu, aspoň mám jistotu, že je budu dělat i na stará kolena tedy :-D Hezké svátky (kolednici)
okurka555 18. 12. 2011, 20:39
Tohle dělám z o trochu větší dávky - část nechám nenaplněnou, jen pocáknu čokoládou čárkama. Je to obojí vynikající.
adriM 18. 12. 2011, 21:23
@okurka555 Jarmil, manžel taky miluje i ten spodek samotný. Hezké svátky :-)
SonikB 18. 12. 2011, 20:32
Děkuji Ostorce za zvážení bílků. Mám upečeno a cukrovíčko je výborné. Jen příště musím podklady - laskonky dělat větší, páč s krémem je to tak moc křehké, že to nejde zvednou z plechu ,-). Ale je to opravdu vynikající (clamp) (Y) (clamp). Děkuji za recept!
adriM 19. 12. 2011, 7:21
@SonikB Soni dekuji za mily komentar a mate pravdu, krehke jsou, ale i tak se je vzdy snazim delat co nejmensi, ani nevim proc :-D :-)
Llucinka 17. 12. 2011, 16:46
Dobrý den Andreo, chtěla bych vyzkoušet Vaše rohlíčky, ale není na ně už pozdě? Změknou mi do Vánoc? :-| Moc děkuji
adriM 17. 12. 2011, 17:46
@Llucinka Dobrý den, pozdě není, naopak, je tam krém, takže teď je ideální čas. To těsto je sněhové, takže tvrdé není vůbec. Držím palce (F)
Llucinka 20. 12. 2011, 19:41
@adriM Moc děkuji Andrejko, už je mám upečené, dneska budu dělat krém... I samotné jsou luxusní (Y)
adriM 21. 12. 2011, 12:34
@Llucinka Super, jsem ráda, že se povedly (Y)
Llucinka 23. 12. 2011, 14:07
@adriM Mňam, opravdu výborné, všem doma chutnají!!! Ještě jednou moc díky a krásné Vánoce!!! (banky) (andel)
SonikB 11. 12. 2011, 16:46
prosím, nemohla byste mi některá zvážit 4 bílky. Zbylo mi z pečení bílků 10 (které mám dohromady) a nechce se mi rozbíjet další vajíčko. Moc děkuji!
ostorka 12. 12. 2011, 11:07
@SonikB AKORÁT MÁM 4 A VÁŽÍ 138GRAMŮ (Y) (Y)
adriM 11. 12. 2011, 19:47
@SonikB Soni mám v plánu je dělat tento týden, tak můžu odvážit. Dokdy to potřebujete?? Já budu dělat snad do středy, čtvrtku...
duricka 25. 12. 2010, 21:36
Dobrý večer Andrej tak tady tohle cukrovíčko mělo největší uspěch |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) Všem to moc chutnalo (Y) (Y) (Y) (Y, díky moc za receptík který už budu dělat každý rok (flower) (flower) (flower) (flower) (flower) (flower) (banky) (banky) (banky) (banky) (banky) (banky) (banky) (banky) (banky) (banky)
adriM 27. 12. 2010, 20:05
@duricka Marcel dobrý večer, to jsem moc ráda, že vám až tak chutnalo, krásný zbytek roku a nový ať je ještě lepší :-) (novy rok)
adriM 28. 11. 2011, 7:31
@adriM Tak holky letos jdeme zase na to (Y) (Y) (Y) (banky)
dhmacala 22. 12. 2010, 19:31
Dobrý večer, tak zsílila jsem troubu na 180 a další plechy už se krásně nafoukly, takže asi záleží na troubě, ale chce to asi větší teplo.Už to mám i nazdobené krémem a čokoládou a je to super.Přeju krásné svátky. (Y)
adriM 23. 12. 2010, 14:58
@dhmacala Marci tak to bude určitě tím, je fakt, že moje trouba peče většinou rychleji než se uvádí v receptech, tak to raději do receptu ještě doplním, děkuji a přeji krásné svátky :-)
pavča9 20. 12. 2010, 7:24
Andri,supééééééééér |:o) |:o) |:o)Úplně NEJ NEJ cukroví.Zpočátku jsem se bála, jak to zvládnu se zdobičkou,ale šlo to parádně.Používám tu látkovou a chce to opravdu ten veliký otvor,v tom malém se mi to ucpávalo ořechy. Krém vynikající a také šel krásně.Zkoušela jsem 1/2 dávku a udělala stejně 117 kousků!!!Příště určitě udělám z celé dávky.Všem doporučuji,vynikající a výborně se rohlíčky tvoří........Pro mě NEJ tady na MMB,moc děkuji za receptík!! (L) (L) (L) (L) (L)
adriM 20. 12. 2010, 20:08
@pavča9 Pavli tak to je opravdu super, že vám až tak moc chutná, krásné svátky (kolednici)
Ajča 19. 12. 2010, 13:12
Andrej, myslite, ze muzu ty prouzky delat tim latkovym zdobicim sackem? *-) Bojim se, ze mi to testo zridne... Diky
adriM 19. 12. 2010, 21:09
@Ajča Alen hlavně ať tam máte velký otvor v té zdobičce, já látkovou nezkoušela, vyhovuje mi ta plastová u tohohle typu, ale myslím že jít by to mělo i tak. Pokud vyzkoušíte, dej vědět jak to dopadlo, i pro ostatní. Děkuji moc a a´t se povede (Y)
dhmacala 19. 12. 2010, 11:59
Dobrý den,peču vaše rohlíčky, jsou výborné, křehké, ale vůbec se mi nenafoukly jako vám. Nemá se to péct na víc než 150st?aby naběhly
adriM 19. 12. 2010, 21:08
@dhmacala Marcel já peču 150-170 stupňů, víc určitě ne, bohužel netuším proč vám vůbec nenaběhly :-(
limlice 19. 12. 2010, 11:39
Rohlíčky jsou opravdu výborné (Y)Dělám poprvé a hned 4 dávky a jsem moc ráda, že jsem si vybrala Váš recept. Jde to i rychle, tak jsem moc ráda. Děkuji za recept. (banky)
adriM 19. 12. 2010, 21:07
@limlice Iren 4 dávky, už ta jedna není málo, tak to klobouk dolů, jsem ráda, že vám chutnají :-)
janakeb 18. 12. 2010, 14:43
Andreo, vyzkoušela jsem Vaše rohlíčky a jsou výborné (Y) (Y) (Y). Opravdu se rozplývají na jazyku (zajic). Děkuji za receptík (L). Přeji krásné a klidné svátky (banky) (andel) (stromecek)
adriM 18. 12. 2010, 22:16
@janakeb Jani jsem moc ráda, že chutnají a podařily se (clamp) Krásné svátky i vám |:o)
pavliiina 16. 12. 2010, 10:16
Jdu vyzkoušet těsto ,-) tak jsem zvědavá :-) Doufám, že se mi zadaří :-D
adriM 16. 12. 2010, 20:22
@pavliiina Peti tak co povedlo se? :-)
svetlana1978 15. 12. 2010, 9:22
dobry den ja som piekla vaše rohličky včera myslite že by som ich mohla naplnit už zajtra? vydržia do vianoc na balkone? cesto je víborne som zo Slovenska a tie vaše rohličky su super lahke na pripravu prajem prijemne sviatky
adriM 16. 12. 2010, 14:10
@svetlana1978 Svetlan ja uz delala tento vikend, na balkone je to jak v mrazaku, obzvlast ted, urcite tam vydrzi pokud se nesni :-) At se vydari (F)
Lenok 14. 12. 2010, 13:34
Moc děkuji za vynikající recept, letos dělám po druhé a je to opravdu nejlepší cukroví (Y) :-) (Y)
adriM 15. 12. 2010, 6:59
@Lenok Leni neni zac, ja dekuji za mily komentar :-) (stromecek)
zustr 12. 12. 2010, 16:48
Andreo dobrý den,S.O.S,dneska jsem dělala vaše rohlíčky ,ale už asi po čtvrté a poprvé se mi nedařilo....to spodní těsto prostě nedrželo nechtělo vyběhnout jen se tak roztékalo ,jsem z toho na nervy zrovna toto cukrový máme nejraději nevím čím by to mohlo být postup i poměry jsem dodržela....nestalo se vám to někdy ...přišlo mi jako by nebylo dost husté...Zuza :-S :-(
adriM 13. 12. 2010, 9:21
@zustr Zuzi a používáte normálně zdobičku s širším otvorem? A šleháte nad parou? Ono je to takové jemňoučké, ale když to dělám tou zdobičkou, nikdy se mi to nijak nerozteklo, tak fakt netuším čím to může být :-( Já s tím spodkem pracuji docela rychle, ještě teplé to dávám na plech a hned do trouby, nedávám do moc rozpálené trouby, spíše peču stylem jako kokosky... Mně se to fakt nikdy nestalo :-S
zustr 16. 12. 2010, 15:28
@adriM Andreo ,už jsem napekla nové ,tamto jsem z větší části také upekla ,ale nedrželo mi tvar,jinak chuťově je OK tak to nechám jako sušenky na chroupání :-)Asi jsem měla moc velká vajíčka a chtělo to přidat další ořechy jenže ty už jsem doma ten den neměla....Ráno jsem koupila ořechy nové a pustila se znovu do toho a už to bylo OK,bylo by mi líto kdyby toto cukroví chybělo na našem stole takže to za to určo stálo...no a v neděli se chystám na krém tak to už snad žádný problém nebude...Přeji krásné (banky) Zuza.
adriM 17. 12. 2010, 7:06
@zustr Zuzi tak to je fajn, ze se povedlo. Tak ponauceni treba i pro ostatni kdyby se nekomu nedarilo, vajicka nedavat moc velka popr. pridat trochu oechu ci malinko mouky :-) A klobouk dolu ze jste to zkusila znovu, ja jak se znam bych uz se na to vybodla :-D Hezke svatky (andel)
Kikina07 11. 12. 2010, 15:33
Opravdu mňamka (Y) i bez krému :-D :-)
adriM 11. 12. 2010, 22:17
@Kikina07 Děkuji :-D
verkou 10. 12. 2010, 8:24
Na krém je zatím asi brzy že?
adriM 10. 12. 2010, 15:26
@verkou Verun záleží kde to skladujete. Pokud v lednici ještě bych počkala,já na balkoně a chystám se na to o víkendu a budu to dělat už komplet i s krémem. Tam se mi ještě nestalo,že by se to zkazilo. A dělám to tak 14 dní před vánoci, dříve bych to nedělala :-)
-Popelka- 10. 12. 2010, 13:04
@verkou rohlíčky už mám na krém se chystám o víkenduj. Snad už to není tak brzo *-)
adriM 10. 12. 2010, 15:27
@-Popelka- Evi určitě ne, jak jsem psala, taky se o víkendu chystám (F)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie