Zobrazit přihlášovací formulář

Vánoční cukroví

Přidat recept
(recept si oblíbilo 813 návštěvníků)

Pařížské rohlíčky, které se rozplývají na jazyku!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

5.0
Pařížské rohlíčky, které se rozplývají na jazyku!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Potřebné ingredience

Rohlíčky: 4 bílky, 280 gramů cukru krystal, 150 gramů vlašských ořechů, 10 gramů hrubé nebo polohrubé mouky - pozor mouky pouze 10 gramů, ne 100 - bylo by to tuhé!!! , Čokoládový krém - 125 ml mléka, 75 gramů cukru krystal, 1/2 vanilkového cukru, 1 žloutek, 2,5 lžíce dětské krupice, 1 lžíce kakaa + 1 máslo (250 gr.) a 100 gr. cukru moučkaa nakonec Čokoládová poleva

Postup přípravy

Rohlíčky: nad parou ušleháme bílky s cukrem krystal do zhoustnutí. Odstavíme a přimícháme mleté ořechy a mouku. Na plechu vyloženém papírem na pečení tvarujeme zdobičkou proužky (trochu "nakynou", nejlépe dělejte malé tenké proužky a dávejte dále od sebe) a pečeme tak na 150 stupňů do hněda. Píšu to dle naší trouby, která většinou peče rychleji než se kolikrát uvádí v receptech, máte-li třeba nějakou plynovou, můžete dát i více třeba 170 stupňů, aby se krásně nafoukly, poznáte již podle prvního plechu.
Čokoládový krém: Všechny suroviny KROMĚ másla a cukru moučka uvaříme na hustou kaši a necháme vychladit - tento krok dělám ještě před rohlíčkami ,za tu dobu to hezky vychladne. V mixeru vyšleháme máslo s cukrem moučka a přidáme vychlazenou hmotu. Vznikne moooc dobrý krém. Rohlíčky nazdobíme krémem - dělám stejnou zdobičkou jako rohlíčky, necháme ztuhnout nejlépe na balkoně a pak polejeme čokoládovou polevou.
Množství krému vychází tak akorát na rohlíčky, někdy zůstane tak 10 rohlíčků,ale s tím si jistě poradíte:-)
Na zkoušku můžete udělat z poloviční dávky, je jich poměrně dost,ale u nás jsou stejně hned pryč...
Jsou úžasně křehké, rohlíčky se krásně a lehce dělají a opravdu chutnají všem...Je to naše nej cukroví.
A ještě musím dopsat dle jedné maminky, která rohlíčky spočítala, psala že je dělala malinké,což já dělám taky - a bylo jich 179 ks z této dávky,takže opravdu stačí a stejně je zaručeno,že zmizí:-)

Takhle vypadá hmota na rohlíčky

Takhle uvařená hmota na krém - ještě bez másla s cukrem

Nachystaný plech na pečení - vyfotila jsem zde i zdobičku,kterou používám já

Upečené rohlíčky

Rohlíčky s krémem...

A s polevou:-)

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

7jak 12. 12. 2007, 13:27
Ešte sem se chtela zeptat. Tá krupice, mají byt zarovnané lžíce nebo jak to naberu, tak to tam tak dám *-)Děkuji moooc za rady Valentovi
7jak 12. 12. 2007, 13:20
Dobrý den (child1) Presne tento recept sem hledala :-D Síce sem našla stejný, ale tam psali, že se testo na rohlíčky, jak se udelá má nechat 24 hodin odpočívat. Radej vyskouším ten váš :-)Odpoledne hned jak se vrátim s malím z precházky se na to vrhneme ;-) Chci se jenom zeptat, jestli je mohu plnit už ted, když je budu mít v chladnu? Ja jenom, aby se krém nahodu neskazil. Děkuji moc za radu a receptík. Přejeme hezký den. Valentovi (hello)
adriM 12. 12. 2007, 15:09
@7jak Hezký den |:o) Já dala ty lžíce spíše rovnější - ta krupice je taková sypká,takže to neudělá velkou hromadu, tak nějak jak to naberete,to máslo to pak zjemní :-) Já to dělám vždy celé najednou,tam není proč to nechat odpočívat, je to těsto ve stylu pusinek bez kokosu nebo ořechových rohlíčků...A já to dělala také včera,dávám to na balkon,takže jestli je budete mít v chladu,určitě se nezkazí.Tak držím palce (H) (Y) (H)
7jak 13. 12. 2007, 13:52
@adriM Milá pani Andreo (child1) Tak mám vaše cukroví hotové a je velice dobré (Y) Manžel mi hu v noci chodil (zajic), ale ešte toho dost zbylo (smich). Moc vám děkuji za vynikající receptík (clamp) (L) (flower) Přeju vám hezké předvánočné dny (banky) (andel) (hello) Valentová
adriM 13. 12. 2007, 15:18
@7jak :-D Tak to jsem moc ráda. Ještěže mám lenivého manžela a než by lezl na balkon do té zimy,tak si radši počká :-D. Tak děkuji za hezký komentář a rovněž přeji krásné svátky! (D) (balicek) :-)
dadiš 12. 12. 2007, 9:32
taky udělám...... :-$ snad to zvládnu :-) děkuji (D)
adriM 12. 12. 2007, 11:26
@dadiš Není na tom co zkazit ;-). Těsto jde krásně lehce udělat a krém také |:o) |:o) |:o)
dadiš 12. 12. 2007, 20:40
@adriM Andy, zkazila 8o| nepodařilo se mi to těsto měla jsem ho trochu hřídký tak jsem přidala trochu mouky a pak mi to nešlo vytlačit :-( do toho můj (child5) se probudil,tak jsem se na to vykašlala a udělám to zítra znovu musím tam být ty ořechy? nemůžou být mleté mandle? nevím kde jsem udělala chybu,v bílkách? *-) *-) *-) *-) zítra to z opáknu ^o) ^o) ^o)
adriM 12. 12. 2007, 20:59
@dadiš Naty pokud dodržíte přesně množství surovin,tak to musí vyjít *-) Jinak raději peču po večerech jak malý usne to je na to větší klid :-D To těsto je řidší,ale právě proto se dělá dobře zdobičkou. Já dávala vlašské,ale možná můžou být i mandle, odzkoušeno ale nemám.Mouku rozhodně nepřidávejte, proto jsem psala již do receptu upozornění,že jen 10 gr. ;-) A jak píšete,že bylo řídké,vůbec to nešlo udělat ani tenké proužky?
dadiš 13. 12. 2007, 11:54
@adriM NEŠLO,UDĚLÁM JE VEČER A PÍSNU JAK JSEM DOPADLA :^) :^) :^) A DĚKUJI ZA ODEPSÁNÍ (L) (hello)
adriM 13. 12. 2007, 15:20
@dadiš Naty tak moooc držím palce a napište jak jste dopadla . Šlehám to mixerem nad parou a to je sníh téměř hned, tak pak už jen takovou tou ruční metličkou a poté jen přidám ořechy a mouku... :-$
dadiš 13. 12. 2007, 20:45
@adriM no,rohlíčky se povedli,ale tet nevím tu polevu má tam být celé máslo? manžel se semnou dohaduje,že ano.Já říkam,že lžičku. A vy??? :-$to jsem zvědavá :-) :-)
adriM 13. 12. 2007, 20:59
@dadiš Máte na mysli krém a ne polevu pokud se nepletu??? *-) Na krém rozhodně celé máslo 250 gr. - raději to opravím v receptu.Polevu dělám ta,že rozpustím pouze jednu čokoládu na vaření a dám to ní kousek ztuženého tuku - tak 1 cm...A gratuluji k povedeným rohlíčkům (clamp) (Y)
dadiš 14. 12. 2007, 13:11
@adriM TAAAKKK,,A JE TO ZVLÁDLA JSEM TO PEČU TOTIŽ POPRVÉ ;-) ;-) NEJSEM NA TO MOC I KDYŽ MĚ TO BAVÍ SNAD SE TO POLEPŠÍ A CHYBAMI SE ČLOVĚK UČÍ :-p TAK JEŠTĚ JEDNOU DĚKUJI ZA RADY,A PŘEJI VÁM KRÁSNÉ VÁNOCE A HODNĚ (vanoce) (vanoce) (vanoce) (vanoce) (vanoce) (vanoce) (vanoce) POD (banky) (banky) (banky) (banky) (banky) (banky) (banky) (banky) (banky) HODNĚ RADOSTI, (pusa) (pusa) (pusa) (pusa) (pusa) (pusa) (pusa) (pusa) (andel)PŘEJE NATALI,JEJÍ (X) A (child8) (hello) (koule) (koule) (koule) (koule) (koule) (koule) (koule) (koule) (koule)
adriM 14. 12. 2007, 16:09
@dadiš Jé tak to jsem moooc ráda,že se vám povedly,když je to jeden z prvních výtvorů (clamp) (clamp) (clamp). Tak to jste moc šikovná a ať chutnají |:o) |:o) Krásné (banky) (andel)
lumka 12. 12. 2007, 7:19
Tak to zkusím,moc se mi to zamlouvá,doufám že to stačí i týden před svátkama. (Y) (F) (banky)
adriM 12. 12. 2007, 8:58
@lumka Určitě, krém se může dělat těsně před svátky - já to mám na balkoně, tak jsem dělala již včera :-$ A spodek je křehoučký ihned. Tak držím palce ať se povedou (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie