(recept
si oblíbilo 346 návštěvníků)
♥ Smetanovo - jahodová zmrzlina ♥
Potřebné ingredience
1/2 kg jahod, 400 ml smetany na šlehání, salko asi jen menší půlku konzervy ( kdo nechce sladké dá tatru ), cukr dle chuti, ale sladké je to ze salka dost
Postup přípravy
Jahody rozmixujeme s cukrem dle chuti, smetanu ušleháme do tuha. Do šlehačky opatrně zamícháme asi půl konzervy salka nebo tatry, ale ta je řídká, snad to nevadí. Do plast. misky do mrazáku vrstvíme podle fotopostupu. Dáme na 1 hodinu do mrazáku, pak můžeme trošku promíchat a mrazíme dál, asi tak 5 hodin, nejlépe přes noc.
Přeji dobrou chuť
Přeji dobrou chuť
vyšlehaná smetana
šlehačka se salkem
vrstvíme, šlehačka, jahody, šlehačka atd.
pořád dokola
hotovo, jde se do mrazáku
papáme
malinová verze, propasírované maliny smíchané s bílou základní hmotou, trošku šťávy nechat na pokapání bílé hmoty
malinová zmrzka, je pikantnější než jahodová, úžasnáá
detail malinové porce a ta barva holky!!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé