Zobrazit přihlášovací formulář

Mleté maso

Přidat recept
(recept si oblíbilo 7 návštěvníků)

Musaka - velmi jednoduché a rychlé

0.0
Musaka - velmi jednoduché a rychlé

Potřebné ingredience

mleté maso ( cca 0,5 kg půl na půl), 1 lilek, 5 rajčat, česnek. cibule, petrželka, olej

Postup přípravy

Lilky nakrájíme na zhruba 0,5 cm silné plátky, oslíme a necháme vyplakat - potom přebytečnou vodu vyždímeme, mezitím si orestujeme cibuli s česnekem, spaříme si a oloupeme 4 rajčata, nakrájíme na kostky a půlku z těchto rajčat dáme na pánev a orestujeme, po chvilce přidáme ml. maso, osolíme a chvíli podusíme, pak si vymažeme zapékací mísu, poklademe lilky, na ně dáme ml. maso, zbytek pokrájených rajčat, pokryjeme lilkem a navrch dáme pokrájené rajče na plátky a posypeme nadrobno nakrájenou petrželkou. Je to vynikající třeba jen s pečivem - teplé i studené nebo já dělám s kuskusem.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Jitka z Brna 29. 12. 2007, 13:24
Já dělám něco podobného - syrskou musaku. Na dno pekáčku syrové brambory na plátky, na to syrové mleté maso a pak lilky, rajčata na plátky na vrch. Celé péct hodinu nepřikryté v troubě - taky moc dobré. Žádný bešamel, jako do řecké musaky.
Bendova2 6. 2. 2008, 13:34
@Jitka z Brna Jejda, já chci chválit (L) tenhle recept a zeptat se na tu variantu s brambůrky dole. :-D :-D :-D My to takhle jedli na Krétě. (plaz) Ale každopádně nám moc chutnala, dětičkám jsem tedy oddělila lilky, protože je to asi barevně moc nelákalo 8-|, ale my s manží si je rádi dáme. Udělá to takovou príma šťávinku, takže dětičky vymetly talíře do posledního brambůrku. (zajic) (jidlo). Ráda řadím tenhle recept mezi naše stálé. (flower) (flower) (flower) Petra a (child5) (X)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie