(recept
si oblíbilo 331 návštěvníků)
Úžasný králík !!!!!!!!!!
Potřebné ingredience
1x králík
cibule
anglická slanina
hořčice
2x šlehačka
sůl
Postup přípravy
Já ani mé děti nemáme rádi králíka(děti ani cibuli),ale chtěla jsem udělat radost manželovi.Našla jsem úžasný recept,tak děti jedli králíka i cibuli a bez řečí :0))
Oloupeme cibuli(čím víc tím líp mi dali 3 velké)nakrájíme na plátky a položíme na dno zapékací mísy.Králíka posolíme,pomažeme hořčicí a položíme na cibuli.Na králíka poklademe anglickou slaninu.Vše zalijeme šlehačkami a vložíme do trouby.Pečeme asi hodinu a půl,při 220°c.
Je měkký a moc dobrý,mohlo by se použít i kuře :0)Přeji dobrou chutˇ !!!!!
Oloupeme cibuli(čím víc tím líp mi dali 3 velké)nakrájíme na plátky a položíme na dno zapékací mísy.Králíka posolíme,pomažeme hořčicí a položíme na cibuli.Na králíka poklademe anglickou slaninu.Vše zalijeme šlehačkami a vložíme do trouby.Pečeme asi hodinu a půl,při 220°c.
Je měkký a moc dobrý,mohlo by se použít i kuře :0)Přeji dobrou chutˇ !!!!!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Gina77
(upraveno)
11. 12. 2011, 8:04
Krásné nedělní, adventní ráno děvčata Jdu na toho králíčka, nemohla jsem přehlédnout tolika chváli, a nevím jak ho zrovna upravit, tak s hurá do toho Po obídku písnu jak to dopadlo
Veselka0jana
(upraveno)
7. 11. 2011, 11:59
Tak králík je v troubě, tak snad bude vypadat tak krásně, jako ten váš. Děkuji za prima recept a s dovolením řadím mezi oblíbené Hezký den
MPJ
(upraveno)
14. 10. 2011, 15:09
děkuji moc jste zlatá.
sieta
(upraveno)
3. 9. 2011, 22:15
Dnes jsem dělala a byl výborný, maso nebylo vůbec suché, tatíček chválil
greenova
(upraveno)
5. 6. 2011, 14:53
Dnes byl u nás k obědu, je opravdu moc dobrý. Stále jsem ho dělala jen na česneku, ale tohle je úplně jiný rozměr chuti Vynikající!!!!
zivnacka
(upraveno)
1. 5. 2011, 18:49
Králík byl ,moc dobrý,rychlý recept,no super díky za inspiraci,určitě si ho zase uděláme , Vendula.
marz
(upraveno)
10. 4. 2011, 19:07
no tak to byla bašta-skvělej recept jo a dala jsem krémžskou hořčicu.
petazeli
(upraveno)
30. 3. 2011, 13:04
Dnes jsme měli k obědu a byl výborný!!!!Děkujeme za recept!
Baffi1
(upraveno)
6. 3. 2011, 11:49
Dobrý den Luci ! Váš receptík opravdu nemá chybu - sklidila jsem chválu i od manžela, a ten bývá jinak hodně kritický . Moc děkuji za skvělý a jednoduchý recept !
LuckaŠ
(upraveno)
7. 2. 2011, 11:31
To zní dobře Mám tu zrovna jednoho čerstvě klepnutýho micáče, tak vyzkoušíme. Doufám, že bude chutnat i marodům
LuckaŠ
(upraveno)
11. 2. 2011, 11:36
@LuckaŠ
Tak jsme vyzkoušeli, vymetli pekáč, za ušima se oblízli a příště to uděláme zas
Kaacenkaa
(upraveno)
12. 10. 2010, 10:47
můzu mit dotaz? Asi bude hloupy, ale muzu tam dat celyho kralika nebo musi byt porcovany? Diky,
JanaS73
(upraveno)
18. 7. 2010, 12:47
Tak jsem dnes také vyzkoušela. Opravdu moc dobré Králíka moc nemusím, ale takhle byl výborný Určitě zase udělám. Děkuji za recept.
NIRI
(upraveno)
17. 7. 2010, 9:15
Vyborný recept a ještě lepší chut.Fakt moc dobry králíček. Dnes dělam už po několikáté!
mireckaneo
(upraveno)
30. 5. 2010, 6:49
Dobrý den Luci .Musím říct že králik byl luxusní .Opravdu jsem lepšího nejedla .Celá rodinka si náramně pošmákla .Jiného už nebudem dělat .
Marci75
(upraveno)
28. 3. 2010, 11:42
Lucko, dělám dnes králíčka podle Vás, už voní z trouby, těším se na něj jako malá Výborný, jednoduchý recept
ZZdeny
(upraveno)
28. 3. 2009, 11:19
Dobrý den Šárko, Váš recept je parádní !Králík mi nikdy moc nechutnal, ale tento je k , už jiného ani nedělám, moc díky za inspiraci !
krausin
(upraveno)
25. 3. 2009, 10:08
Takhle tohle je absolutně božský pokrm Měli jsme ho s bramborama pečenýma v troubě. MŇAM!!!!!! Díky za skvělý recept
LUCYSEK
(upraveno)
25. 3. 2009, 13:20
@krausin
Děkuji všem za komentáře jsem ráda že králík má takový úspěch. Tak hlavně že jsem mohla poradit a že všem chutná
luuciee.mich
(upraveno)
18. 3. 2009, 10:16
Vynikající Králika doma moc nemusíme, ale když jsem ho udělala podle tohohle receptu, tak u stolu bylo ticho a všem se dělali boule za ušima. Doopravdy moc dobrý, zkusím to i z kuřecího.. Děkuju za recept
majaHa
(upraveno)
6. 3. 2009, 19:52
Dobrý večer, králíček leží v lednici a tešíme se na zítřek jak si ho obložíme slaninou a šlehačkou Jen nevím jestli k tomu rýži, knedlík, nebo i zmiňované těstoviny )) Díky za dobrý recept, ráda se nechám inspirovat. Martina
midnight
(upraveno)
24. 1. 2009, 0:35
Díky za skvělý recept! Dělala jsem tohoto králíka již několikrát a dětem a manžovi strašně moc chutná. I můj taťka řekl,že je vynikající,že lepší, než králík od jeho sestry -skvělé kuchařky. Jako přílohu mám jasmínovou rýži- dělám ji v plastovém "papiňáku" v mikrovlnce a chutná jako z hrnce na rýži.
Lenka Z
(upraveno)
6. 6. 2010, 10:41
@midnight
Petro, můžu se zeptat jak děláte tu rýži v mikrovlnce? díky Lenka
midnight
(upraveno)
30. 9. 2010, 23:58
@Lenka Z
Leni, papiňák od Tescomy se mi rozbil, tak jsem si pořídila rýžovač od Tupperware. Ten je kvalitní a vydrží Do nádoby dám 2 hrnky jasmínové rýže (několikrát propláchnuté a okapané), 3 a čtvrt hrnků vody, lžíci soli, zamíchat, přiklopit víky a v mikrovlnce "vařit" 17 minut při plném výkonu, potom ještě nechat 5 min rýži v rýžovači (uzavřeném) ustát před podáváním. Pak už jen servírovat Jasmínovou rýži kupuji u vietnamců- ta je super a i levnější... Dobrou chuť! Petra